Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item:
http://hdl.handle.net/10261/201181
COMPARTIR / EXPORTAR:
SHARE BASE | |
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE | |
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Alonso Martínez, Natàlia | - |
dc.contributor.author | Colominas, Lídia | - |
dc.contributor.author | Font, Laia | - |
dc.contributor.author | García, Lluís | - |
dc.contributor.author | Livarda, Alexandra | - |
dc.contributor.author | Pecci, Alexandra | - |
dc.contributor.author | Portillo, Marta | - |
dc.contributor.author | Valenzuela-Lamas, Silvia | - |
dc.contributor.author | Verdún, Ester | - |
dc.date.accessioned | 2020-02-19T08:29:06Z | - |
dc.date.available | 2020-02-19T08:29:06Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | V Reunió Oikos de Bioarqueologia (2019) | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10261/201181 | - |
dc.description.abstract | El grup Arqueocuina: cuina i alimentació en arqueologia de l’ACBA considera el fet culinari des d’una perspectiva àmplia que té en compte els aspectes socioculturals, econòmics i simbòlics del menja i del beure en el passat (productes, tècniques, combinacions d’aliments, consum, diferències socials en l’alimentació...). Les dades sobre aquest procés culinari es poden trobar en múltiples contextos arqueològics, essent la manera d’analitzar-los també diversa i que pot implicar nombroses disciplines bioarqueològiques. Aquesta comunicació proposa eines a la comunitat arqueològica per tal d’ajudar a detectar i mostrejar els contextos susceptibles de fornir informació sobre el procés culinari, des de l’aprovisionament de la matèria primera fins que es llença o es reutilitza el residu que hagi pogut generar.Es tenen en compte sis activitats relacionades amb l’alimentació i la cuina, que es poden donar en diferents àmbits: aprovisionament, emmagatzematge, processat, cocció, consum i tractament dels residus. Es tracta, doncs, de presentar aquest protocol de mostreig bioarqueològic en contextos susceptibles d’informar sobre les pràctiques alimentàries i culinàries, i, per tant, cal establir quines estructures, zones, nivells estratigràfics i artefactes cal mostrejar i com. En aquesta comunicació es plantegen els contextos, disciplines implicades i tipus de mostreig efectuable -incidint en estratègies interdisciplinàries-, com a punt de partida d’un debat amb els socis i sòcies de l’ACBA i de cara a l’elaboració final d’un document guia per a la comunitat arqueològica. | - |
dc.language | cat | - |
dc.publisher | Associació Catalana de Bioarqueologia | - |
dc.publisher | Universidad Autónoma de Barcelona | - |
dc.rights | closedAccess | - |
dc.title | Mostrejant la cuina: identificació bioarqueològica de les pràctiques culinàries | - |
dc.type | actas de congreso | - |
dc.date.updated | 2020-02-19T08:29:06Z | - |
dc.relation.csic | Sí | - |
dc.type.coar | http://purl.org/coar/resource_type/c_f744 | es_ES |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | actas de congreso | - |
item.grantfulltext | none | - |
Aparece en las colecciones: | (IMF) Comunicaciones congresos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
accesoRestringido.pdf | 15,38 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
CORE Recommender
Page view(s)
202
checked on 18-abr-2024
Download(s)
27
checked on 18-abr-2024
Google ScholarTM
Check
NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.