Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/201181
COMPARTIR / EXPORTAR:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE

Invitar a revisión por pares abierta
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorAlonso Martínez, Natàlia-
dc.contributor.authorColominas, Lídia-
dc.contributor.authorFont, Laia-
dc.contributor.authorGarcía, Lluís-
dc.contributor.authorLivarda, Alexandra-
dc.contributor.authorPecci, Alexandra-
dc.contributor.authorPortillo, Marta-
dc.contributor.authorValenzuela-Lamas, Silvia-
dc.contributor.authorVerdún, Ester-
dc.date.accessioned2020-02-19T08:29:06Z-
dc.date.available2020-02-19T08:29:06Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationV Reunió Oikos de Bioarqueologia (2019)-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10261/201181-
dc.description.abstractEl grup Arqueocuina: cuina i alimentació en arqueologia de l’ACBA considera el fet culinari des d’una perspectiva àmplia que té en compte els aspectes socioculturals, econòmics i simbòlics del menja i del beure en el passat (productes, tècniques, combinacions d’aliments, consum, diferències socials en l’alimentació...). Les dades sobre aquest procés culinari es poden trobar en múltiples contextos arqueològics, essent la manera d’analitzar-los també diversa i que pot implicar nombroses disciplines bioarqueològiques. Aquesta comunicació proposa eines a la comunitat arqueològica per tal d’ajudar a detectar i mostrejar els contextos susceptibles de fornir informació sobre el procés culinari, des de l’aprovisionament de la matèria primera fins que es llença o es reutilitza el residu que hagi pogut generar.Es tenen en compte sis activitats relacionades amb l’alimentació i la cuina, que es poden donar en diferents àmbits: aprovisionament, emmagatzematge, processat, cocció, consum i tractament dels residus. Es tracta, doncs, de presentar aquest protocol de mostreig bioarqueològic en contextos susceptibles d’informar sobre les pràctiques alimentàries i culinàries, i, per tant, cal establir quines estructures, zones, nivells estratigràfics i artefactes cal mostrejar i com. En aquesta comunicació es plantegen els contextos, disciplines implicades i tipus de mostreig efectuable -incidint en estratègies interdisciplinàries-, com a punt de partida d’un debat amb els socis i sòcies de l’ACBA i de cara a l’elaboració final d’un document guia per a la comunitat arqueològica.-
dc.languagecat-
dc.publisherAssociació Catalana de Bioarqueologia-
dc.publisherUniversidad Autónoma de Barcelona-
dc.rightsclosedAccess-
dc.titleMostrejant la cuina: identificació bioarqueològica de les pràctiques culinàries-
dc.typeactas de congreso-
dc.date.updated2020-02-19T08:29:06Z-
dc.relation.csic-
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_f744es_ES
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextNo Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeactas de congreso-
item.grantfulltextnone-
Aparece en las colecciones: (IMF) Comunicaciones congresos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
accesoRestringido.pdf15,38 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Show simple item record

CORE Recommender

Page view(s)

202
checked on 18-abr-2024

Download(s)

27
checked on 18-abr-2024

Google ScholarTM

Check


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.