English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/17405
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Classification variables of cattle farms in the mountains of León, Spain.

Other TitlesIdentificación de variables de clasificación en explotaciones productoras de carne de vacuno en las montañas de León
AuthorsSerrano, Emma; Lavín, Paz ; Giráldez, Francisco Javier ; Bernués, A.; Mantecón, Ángel R.
KeywordsStock raising systems
Disadvantaged areas
Principal components analysis
Sistemas ganaderos
Zonas desfavorecidas
Análisis de componentes principales
Issue Date2004
PublisherInstituto Nacional de Investigaciones Agrarias (España)
CitationSpanish Journal of Agricultural Research 2(4): 504-511 (2004)
Abstract[EN] This paper reports the first stage in the establishment of a farm classification system: the identification of classification variables. The aim of this work was to identify the variables most appropriate for characterising the cattle farms of the mountains of León, Spain, using multivariate and principal components analysis. The information used was obtained by surveying the cattle farms of the Montaña de Riaño (León) area from 1996-1998. The 35 variables taken into account in the principal components analysis refer to labour, the stock base, production, land use and farm economy. Seven principal components were found to explain 67.1% of the total variance.
[ES] En este trabajo se aborda la primera etapa de la realización de una tipología de explotaciones, que es la identificación de las variables de clasificación. El objetivo concreto de este trabajo fue identificar las variables más adecuadas para caracterizar y clasificar las explotaciones productoras de carne de vacuno de las montañas de León utilizando una técnica estadística multivariable, el análisis de componentes principales. La información utilizada fue obtenida mediante la realización de encuestas en explotaciones productoras de carne de vacuno de la comarca de Montaña de Riaño (León) y entre los años 1996 y 1998. Las 35 variables consideradas en e1 análisis de componentes principales se refieren a características de la mano de obra, base animal, producciones, utilización del territorio y economía de las explotaciones. A partir de dicho análisis se seleccionaron siete factores que explican el 67,l % de la varianza total.
Description8 páginas, 3 tablas, 1 figura.
Publisher version (URL)http://www.inia.es/inia/contenidos/publicaciones/index.jsp?intranet=1&idcategoria=300
URIhttp://hdl.handle.net/10261/17405
ISSN1695-971X
Appears in Collections:(IGM) Artículos
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pub328.pdf7,56 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.