English   español  
Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/162073
COMPARTIR / IMPACTO:
Estadísticas
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:
Título

El projecte de recerca arqueològica a Althiburos i els seus encontorns (El Kef, Tunísia)

AutorSanmartí, Joan; Kallala, Nabil; Belarte, Carme; Ramon, Joan; Maraoui-Telmini, Bouthéina; Ben Moussa, Moncef; Tarradell, Núria; Zakia, Bel Haj Nasr Loum; Revilla, Víctor; Jornet Niella, Rafel; Campillo, Jordi; Montanero, David; Chérif, Sarhane; Fadrique, Thaïs; López Reyes, Daniel; Portillo, Marta; Valenzuela-Lamas, Silvia ; Cantero, Francisco; Torchani, Mounir; Jenène, Moufida; Hatmi, Mondher
Fecha de publicación2016
EditorCataluña. Generalidad
CitaciónTribuna d'Arqueologia (2013-2014) : 345-364 (2016)
ResumenEl coneixement de la protohistòria del Magrib oriental –entenent com a tal l’edat del bronze i la primera edat del ferro, és a dir, el segon i el primer mil·lennis aC, de la zona que correspon a les actuals Tunísia i Algèria oriental– presenta un veritable buit. Això és evident si es compara amb l’estat de la recerca sobre el mateix període a Europa, i potser encara més amb el coneixement sobre el paleolític i el neolític al nord d’Àfrica. Per al final d’aquest període, les fonts escrites gregues i romanes aporten dades abundants sobre els regnes númides i les seves relacions complexes amb Cartago i, més tard, amb Roma. Si bé existeix documentació arqueològica sobre aquests regnes, el cert és que presenta llacunes molt importants, i que, remuntant en el temps, tenim un desconeixement gairebé absolut sobre aquesta zona des de finals del III mil·lenni aC.
Versión del editorhttp://calaix-pro.csuc.cat/handle/10687/230923
URIhttp://hdl.handle.net/10261/162073
ISSN1130-7781
Aparece en las colecciones: (IMF) Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
Valenzuela-16-Tribuna_arqueologia_2013_14.pdf1,16 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo
 


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.