Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/13631
COMPARTIR / EXPORTAR:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE

Invitar a revisión por pares abierta
Título

Fertilitzants i biodiversitat: Un estudi per reduir l'impacte de l'agricultura en l'entorn

AutorCastilla, Aurora M. CSIC ORCID
Fecha de publicación10-jun-2009
EditorTelevisió de Catalunya
Citación"El medi ambient" (programa de televisió)
ResumenLa carn del gall dindi conté poc greix i calories, i per això la seva criança es troba en expansió. Però quan desapareixen els galls dindis, en queden les dejeccions: la gallinassa.
Les granges de porcs són un sector productiu important. Però també generen un residu: els purins. Com en el cas de la gallinassa, es poden fer servir de fertilitzant als conreus. L'Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques ha comparat l'impacte en la biodiversitat quan s'utilitzen aquests fertilitzants orgànics o d'altres de sintètics.
Per això es va fer servir l'escarabat de la farina (Tenebrio molitor), que serveix d'aliment a moltes espècies animals i és fàcil de criar en captivitat. En pocs dies passa de l'estat de cuc al de pupa i després al d'escarabat. Amb l'edat, l'insecte s'enfosqueix progressivament i l'adult és totalment negre.
A l'Escola de Capacitació Agrària de Solsona, els escarabats han estat repartits en caixes. Tots els individus tenen exactament la mateixa edat, per assegurar que les possibles diferències en els resultats no es deguin a aquest factor. També s'ha d'establir la mortalitat dia a dia. La participació dels alumnes de l'escola és important per fer aquest seguiment i a ells també els serveix per conèixer el món de la recerca.
DescripciónPrograma de televisión de TV3.-- Un reportaje de Xavier Duran y Alfons Casado.-- Referencia: "Mortality of the yellow mealworm Tenebrio molitor exposed to fertilizers and herbicides commonly used in agriculture", https://digital.csic.es/handle/10261/13619
Versión del editorhttp://www.tv3.cat/pprogrames/elmediambient/meaSeccio.jsp?seccio=reportatge&id=6614
URIhttp://hdl.handle.net/10261/13631
Aparece en las colecciones: (MNCN) Cursos-Material didáctico

Mostrar el registro completo

CORE Recommender

Page view(s)

280
checked on 18-abr-2024

Google ScholarTM

Check


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.