English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/13306
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Mejora de cebadas para secanos españoles en la Estación Experimental de Aula dei

AuthorsLasa Dolhagaray, José Manuel ; Romagosa, Ignacio
Issue Date1988
PublisherCSIC - Estación Experimental de Aula Dei (EEAD)
CitationAn. Estac. Exp. Aula Dei, v. 19 (1988), n. 1/2: 265-268.
Abstract[EN] The barley breeding program currently underway in the Aula Dei Experimental Station is a continuation of the original work of Prof. Sánchez-Monge, initiated in our Station in 1949. The main consequence of that work was the commercial release of Albacete, the barley variety still most widely sown in the semiarid rainfed Spanish areas. Our program is using some of the materials developed by him in most of our crosses. Its main objective, is the same: the release of superior genotypes with improved yield potential, good grain quality and well adapted to the limiting conditions of our rainfed areas.
[ES] El programa de mejora de cebada que se está llevando a cabo en la Estación Experimental de Aula Dei, supone la continuación de los trabajos del Prof. Sánchez-Monge, iniciados en esta Estación en 1949. Estos trabajos se concentraron en la obtención de la cebada Albacete, la variedad de mayor importancia económica de la agricultura española de secano. El programa actual sigue utilizando, en gran parte de sus cruzamientos, materiales desarrollados por él, integrando técnicas de mejora convencionales con metodologías más actuales. El objetivo final sigue siendo el mismo: el desarrollo de genotipos superiores de cebada de elevado potencial productivo, buena calidad de grano y adaptados a las condiciones limitantes de los secanos semiáridos españoles.
URIhttp://hdl.handle.net/10261/13306
ISSN0365-1800
Appears in Collections:(EEAD) Artículos
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ANALES_19_1-2-Mejora de cebadas.pdf188,65 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.