English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/103664
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE logo core CORE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE

Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Biotecnología marina y acuicultura

Other TitlesMarine biotechnology and aquaculture
AuthorsFigueras Huerta, Antonio ; Novoa, Beatriz
KeywordsBiotecnología
Acuicultura
Pesca
Medicina
Farmacología
Biodiesel
Antitumorales
Bioplímeros
Biotechnology
Aquaculture
Fisheries
Medicine
Pharmacology
Biodiesel
Antitumorals
Biopolymers
Issue Date2014
PublisherConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)
CitationArbor - Ciencia Pensamiento y Cultura 190(768): e153 (2014)
Abstract[EN] As a result of overfishing and the escalating cost of fishing, fisheries are unable to provide all the marine products that the world market demands. This shortfall is being met by aquaculture. After Japan and Norway, Spain is one of the world’s leading consumers of fish and seafood. To reduce the losses from disease, increase growth and reproduction rates and juveniles survival... Biotechnology can help achieve these goals. However, there is more than food production in the use of Biotechnology in the marine world. Generation of biodiesel, medicines or new materials have their roots on the application of biotechnology to the marine world.
[ES] Debido a la situación de los caladeros y al encarecimiento del proceso extractivo, el consumo de pescado y marisco se apoya cada vez más en la acuicultura. España es el tercer país consumidor de pescado del mundo, por detrás tan solo de Japón y Noruega. La biotecnología puede acelerar la consecución de estos objetivos. Sin embargo, no todo es producción de alimento; gracias a la biotecnología asociada al mundo acuático podemos generar combustible, energía, medicamentos y muchas otras aplicaciones que nos permiten valorar cada vez con más la riqueza del mar y su biodiversidad.
Description9 páginas.-- Este es un artículo de acceso abierto distribuido bajo los términos de la licencia Creative Commons Attribution-Non Commercial (by-nc) Spain 3.0.
Publisher version (URL)http://dx.doi.org/10.3989/arbor.2014.768n4007
URIhttp://hdl.handle.net/10261/103664
DOI10.3989/arbor.2014.768n4007
ISSN0210-1963
E-ISSN1988-303X
Appears in Collections:(IIM) Artículos
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Figueras_Biotecnologia_marina_2014.pdf525,39 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.