2024-03-28T18:05:44Zhttp://digital.csic.es/dspace-oai/requestoai:digital.csic.es:10261/925692016-02-17T23:34:53Zcom_10261_131com_10261_2col_10261_1392
Manufacture and applicatio of a fat-substitute emulsion
Fabricación y aplicación de emulsión sustituta de grasa
Sanz Taberner, Teresa
Salvador, Ana
Fiszman, Susana
Laguna Cruañes, Laura
[EN] The present invention relates to a trans-fatty-acid-free edible emulsion comprising a vegetable oil, a cellulose ether with thermogelling capacity, and water, which can completely replace the fat content of a food product such as, for example, a biscuit, and also to the method for the production of the emulsion. A further subject matter of the present invention is a dough for producing a food comprising said emulsion. Furthermore, the present invention likewise relates to the use not only of the emulsion but also of the dough in food applications.
[ES] La presente invención se refiere a una emulsión comestible libre de ácidos grasos trans, que comprende un aceite vegetal, un éter de celulosa con capacidad de termogelificar y agua, capaz de reemplazar completamente el contenid de grasa de un producto alimentario, como por ejemplo una galleta, así como el procedimiento de obtención de la emulsión. Además, la presente invención también se refiere al uso, tanto de la emulsión como de la masa, en aplicaciones alimentarias.
Peer reviewed
Consejo Superior de Investigaciones Científicas (España)
A1 Solicitud de patente con informe sobre el estado de la técnica
2014-02-26T10:39:06Z
2014-02-26T10:39:06Z
2013-05-10
2011-10-31
patente
http://purl.org/coar/resource_type/c_15cd
WO2013064712 A1
http://hdl.handle.net/10261/92569
PCT/ES2012/070735
es
Publisher's version
open