2024-03-29T02:38:30Zhttp://digital.csic.es/dspace-oai/requestoai:digital.csic.es:10261/277642019-10-23T09:57:41Zcom_10261_131com_10261_2col_10261_1392
00925njm 22002777a 4500
dc
Sanz Herranz, Yolanda
author
Sánchez Sánchez, Esther
author
Medina, Marcela Susana
author
Palma, Giada de
author
Nadal, Inmaculada
author
2009-07-02
The invention relates to microorganisms for the treatment of food allergies, specifically coeliac disease, as well as to methods for the selection thereof. The action mechanisms of said microorganisms include: (i) the regulation of the innate and adaptive immunological response; (ii) the reduction of the concentration of toxic epitopes in the intestinal lumen; (iii) the strengthening of the barrier defense function against harmful antigens and bacteria; and (iv) the provision of enzymatic activities that promote digestion.
La invención relaciona a los microorganismos para el tratamiento de las alergias de los alimentos, enfermedad específicamente celiaca, así como a los métodos para la selección de eso. Los mecanismos de la acción de los microorganismos dichos incluyen: (i) la regulación de la respuesta inmunológica natural y adaptativa
(ii) la reducción de la concentración de epítopes tóxicos en el lumen intestinal
(iii) el refuerzo de la función de la defensa de la barrera contra los antígenos perjudiciales y las bacterias
y (iv) la provisión de las actividades enzimáticas que promueven la digestión.
WO 2009080862 (A1)
http://hdl.handle.net/10261/27764
Microorganisms for improving the health of individuals with disorders related to gluten ingestion