2024-03-29T06:46:31Zhttp://digital.csic.es/dspace-oai/requestoai:digital.csic.es:10261/873212020-06-08T15:42:33Zcom_10261_152009com_10261_8col_10261_158325
2013-11-22T11:52:12Z
urn:hdl:10261/87321
Determinación espectrofotométrica de derivados halogenados del ácido acético en conservas de pescado
López-Benito, Manuel
7 páginas, 1 cuadro, 1 figura
[EN] The reaction between the halogen derivatives of the acetic acid and the thyosalicilic acid is shidied by spectrophotometry. Owing to the difficulty of applying the method of Perronet and Rocques to determine the halogen derivatives of the acetic acid in canned fish, due to the presence of protein compounds, and vegetal and animals oils, the modus operandi of the mentioned analytical method has been modified, in a way to made it suitable for application in the analysis of cannimed products
[ES] La determinación de derivados halogenados del ácido acético, tales como los ácidos monobromoacético, monocloroacético y sus correspondientes ésteres en conservas de pescado, tiene importancia cuando se trata de determinar su posible presencia -prohibida por la legislación vigente- en dichos productos terminados. [...]
2013-11-22T11:52:12Z
2013-11-22T11:52:12Z
1972-09
artículo
Investigación Pesquera 36(2): 265-272 (1972)
0020-9953
http://hdl.handle.net/10261/87321
spa
http://www.icm.csic.es/scimar/index.php/secId/8/IdArt/1801/
openAccess
Consejo Superior de Investigaciones Científicas (España)