2024-03-28T18:25:44Zhttp://digital.csic.es/dspace-oai/requestoai:digital.csic.es:10261/412952016-02-17T03:42:35Zcom_10261_25com_10261_1col_10261_1286
2011-10-18T10:09:58Z
urn:hdl:10261/41295
Method for extracting hydrolysed and native gluten
Albar, Juan Pablo
Mena Valverde, Mª Carmen
Hernando Álvarez, Alberto
Lombardía Uría, Manuel
[ES] La presente invención se refiere a una composición y un método para la extracción de gluten de alimentos. La
presente invención pennite la extracción de gluten de alimentos que han sido sometidos a diferentes tratamientos ténnicos y/o
hidrolíticos y en los que las proteínas que componen el gluten pueden estar hidrolizadas y su estructura modificada. La extracción
de gluten mediante esta invención es compatible con sistemas de enzimoinmunoensayo para la cuantificación de gluten como el
ELISA Competitivo, así como con otras técnicas empleadas en el análisis
[EN] The invention relates to a composition and a method for extracting gluten from food. The invention can be used to
extract gluten from food that has been subjected to different thennal and/or hydrolytic treatments and in which the gluten-fonning
proteins can be hydrolysed and the structure thereof modified. The extraction of gluten in accordance with this invention is
compatible with enzyme irnmunoassay systems for gluten quantification, such as competitive ELISA, as well as with other
techniques used in gluten analysis.
2011-10-18T10:09:58Z
2011-10-18T10:09:58Z
2011-01-20
2009-07-13
solicitud de patente
WO2011007039 A2
http://hdl.handle.net/10261/41295
PCT/ES2010/70487
spa
WO2011007039 A3(2011-03-10)
openAccess