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Firma en Digital.CSIC (*)
Benítez-Cabello, Antonio
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnologia de Alimentos
 
Especialización
Interacciones levaduras-bacterias lácticas en alimentos
 
Email
abenitez@ig.csic.es
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess1-Mar-2023Assessing Listeria monocytogenes growth during Spanish-style green table olive fermentationPosada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Valero, Antonio; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; García-Gimeno, Rosa Mªartículo
2openAccessFoodControl_2022_V137_108969.pdf.jpg1-Jul-2022Bacterial metataxonomic analysis of industrial Spanish-style green table olive fermentationsLópez-García, Elio ; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
3openAccessfmicb-12-650754.pdf.jpg2021Behavior of Vibrio spp. in Table OlivesPosada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Valero, Antonio; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; González-Serrano, Miriam; Ramos-Benítez, Alfonso M.; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; García-Gimeno, Rosa Maríaartículo
4openAccessfmicb_10_00836.pdf.jpg2019Biodiversity and multifunctional features of lactic acid bacteria isolated from table olive biofilmsBenítez-Cabello, Antonio ; Calero Delgado, Beatriz; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
5openAccessIJFM_2021_V359_109415.pdf.jpg24-Sep-2021Delving into the bacterial diversity of spoiled green Manzanilla Spanish-style table olive fermentationsArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
6openAccessGenomeAnnounc_2018_V6_e00379.pdf.jpg2018Draft genome sequences of six Lactobacillus pentosus strains isolated from brines of traditionally fermented Spanish-style green table olivesCalero Delgado, Beatriz; Martín-Platero, Antonio M. CSIC ORCID; Pérez-Pulido, Antonio J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio ; Casimiro-Soriguer, Carlos S. CSIC; Martínez-Bueno, Manuel CSIC ORCID; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
7openAccessPostprint_2015_AntonieVan_Leeuwenhoek_V108_P597.pdf.jpg2015Evaluation and identification of poly-microbial biofilms on natural green Gordal table olivesBenítez-Cabello, Antonio ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
8openAccessSci_Reports_2020_s41598-020-68305-7.pdf.jpg9-Jul-2020Exploring bacteria diversity in commercialized table olive biofilms by metataxonomic and compositional data analysisBenítez-Cabello, Antonio ; Romero-Gil, Verónica; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
9openAccessStandardsGenSci_2017_12_70_Genome.pdf.jpg2-Dec-2017Genome overview of eight Candida boidinii strains isolated from human activities and wild environmentsCamiolo, Salvatore; Porru, Cinzia; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Calero Delgado, Beatriz; Porceddu, Andrea; Budroni, Marilena; Mannazzu, Ilaria; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
10openAccessPostprint_2018_FoodMicrobiol_V69_P33.pdf.jpgFeb-2018Genotyping, identification and multifunctional features of yeasts associated to Bosana naturally black table olive fermentationsPorru, Cinzia; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio ; Jiménez Díaz, Rufino ; Zara, Giacomo; Budroni, Marilena; Mannazzu, Ilaria; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
11openAccessfermentation-08-00441.pdf.jpg1-Sep-2022Influence of 1-Methylcyclopropene (1-MCP) on the Processing and Microbial Communities of Spanish-Style and Directly Brined Green Table Olive FermentationsLópez-García, Elio ; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
12openAccessPostPr_2019_FoodControl_Metataxonomic.pdf.jpg31-May-2019Metataxonomic analysis of the bacterial diversity in table olive dressing componentsBenítez-Cabello, Antonio ; Romero-Gil, Verónica; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Sánchez García, Borja CSIC ORCID; Calero Delgado, Beatriz; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
13openAccessFront. Microbiol_8_2209.pdf.jpg8-Nov-2017Microbiological and Physicochemical Changes in Natural Green Heat-Shocked Aloreña de Málaga Table OlivesRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Ruiz-Bellido, Miguel Á.; Romero-Gil, Verónica; Benítez-Cabello, Antonio ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
14openAccessMRA_2019_V8_e01546-18.pdf.jpg21-Feb-2019Multiple Genome Sequences of Lactobacillus pentosus Strains Isolated from Biofilms on the Skin of Fermented Green Table OlivesCalero Delgado, Beatriz; Pérez-Pulido, Antonio J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio ; Martín-Platero, Antonio M. CSIC ORCID; Casimiro-Soriguer, Carlos S. CSIC; Martínez-Bueno, Manuel CSIC ORCID; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
15openAccessmicroorganisms-09-00561.pdf.jpg9-Mar-2021New Insights into Microbial Diversity of the Traditional Packed Table Olives Aloreña de Málaga through Metataxonomic AnalysisLópez-García, Elio ; Benítez-Cabello, Antonio ; Ramiro-García, Javier; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
16openAccessLWT_2022_V166_113787.pdf.jpg15-Aug-2022Optimisation of working parameters for lactic acid bacteria and yeast recovery from table olive biofilms, preserving fruit integrity and reducing chloroplast recoveryLópez-García, Elio ; Benítez-Cabello, Antonio ; Martín-Arranz, Virginia; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
17openAccessPostP_2019_PRANPR_Probiotics.pdf.jpg2019Probiotic Properties of Lactobacillus Strains Isolated from Table Olive BiofilmsBenítez-Cabello, Antonio ; Torres-Maravilla, Edgar; Bermúdez-Humarán, Luis G.; Langella, Philippe; Martín, Rebeca; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
18openAccessfnut-05-00102_2018.pdf.jpg26-Oct-2018Reduction of the Bitter Taste in Packaged Natural Black Manzanilla Olives by Zinc ChlorideBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica; Benítez-Cabello, Antonio ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
19openAccessPostP_2021_FoodMic_V94_103659.pdf.jpgApr-2021Relating starter cultures to volatile profile and potential markers in green Spanish-style table olives by compositional data analysisGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Morales, M. Lourdesartículo
20openAccessRole_lactic.pdf.jpg26-May-2020Role of lactic acid bacteria in fermented vegetablesBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Medina, E.; Sánchez García, Borja CSIC ORCID; Benítez-Cabello, Antonio ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo