Firma en Digital.CSIC (*)
López-García, Elio
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos
 
Especialización
Interacciones levaduras-bacterias lácticas en alimentos
 
Email
elopez@ig.csic.es
 
Página web
 
Otros identificadores (con url)
 

Publications
(Artículos)

Refined By:
Fecha de Publicación:  [2000 TO 2088]

Resultados 1-10 de 10.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessbiomedicines-11-02134-v2.pdf.jpg28-jul-2023Application of Compositional Data Analysis to Study the Relationship between Bacterial Diversity in Human Faeces and Sex, Age, and WeightLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Arenas de Larriva, Antonio Pablo; Gutiérrez-Mariscal, Francisco Miguel; Pérez-Martínez, Pablo; Yubero-Serrano, Elena María; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
2openAccessFoodControl_2022_V137_108969.pdf.jpg1-jul-2022Bacterial metataxonomic analysis of industrial Spanish-style green table olive fermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
3openAccessFoodMicrobiol_2023_V113_104250.pdf.jpg1-ago-2023Delving into the study of lactic acid bacteria and yeasts distribution in table olive biofilms using a non-destructive procedureLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Vilches, Noelia; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
4openAccessfoods_2023_V12_938.pdf.jpg22-feb-2023In Silico Evidence of the Multifunctional Features of Lactiplantibacillus pentosus LPG1, a Natural Fermenting Agent Isolated from Table Olive BiofilmsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Ramiro-García, Javier CSIC ORCID; Ladero, Victor; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
5openAccessfermentation-08-00441.pdf.jpg1-sep-2022Influence of 1-Methylcyclopropene (1-MCP) on the Processing and Microbial Communities of Spanish-Style and Directly Brined Green Table Olive FermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
6openAccessJFoodSci_2023_V88_4059.pdf.jpgoct-2023Modeling the antimicrobial effects of olive mill waste extract, rich in hydroxytyrosol, on the growth of lactic acid bacteria using response surface methodologyCaballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Cubero-Cardoso, Juan CSIC ORCID ; Reinhard, Claudio; Nyström, Laura; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; López-García, Elio CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
7openAccessmicroorganisms-09-00561.pdf.jpg9-mar-2021New Insights into Microbial Diversity of the Traditional Packed Table Olives Aloreña de Málaga through Metataxonomic AnalysisLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Ramiro-García, Javier CSIC ORCID; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
8openAccessLWT_2022_V166_113787.pdf.jpg15-ago-2022Optimisation of working parameters for lactic acid bacteria and yeast recovery from table olive biofilms, preserving fruit integrity and reducing chloroplast recoveryLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
9openAccessnutrients-15-01931.pdf.jpg17-abr-2023Oral intake of Lactiplantibacillus pentosus LPG1 Produces a Beneficial Regulation of Gut Microbiota in Healthy Persons: A Randomised, Placebo-Controlled, Single-Blind TrialLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Arenas de Larriva, Antonio Pablo; Gutiérrez-Mariscal, Francisco Miguel; Pérez-Martínez, Pablo; Yubero-Serrano, Elena María; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
10openAccessfmicb_2023_V14-1264341.pdf.jpg2023Understanding the transcriptomic response of Lactiplantibacillus pentosus LPG1 during Spanish-style green table olive fermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo