Valentina-Ruiz-Gutierrez.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Ruiz-Gutiérrez, Valentina
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Caracterización y Calidad de los Alimentos
 
Categoría Profesional
Profesora de investigación del CSIC (Jubilada)
 
Especialización
Alimentacion y Salud
 
Email
N/A
 
Scopus AuthorID
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Palabras Clave:  Diet

Resultados 1-13 de 13.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessjul-2008A Large Randomized Individual and Group Intervention Conducted by Registered Dietitians Increased Adherence to Mediterranean-Type Diets: The PREDIMED StudyZazpe, Itzíar; Sánchez-Tainta, Ana; Estruch, Ramón; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Schröder, Helmut; Salas-Salvadó, Jordi; Corella, Dolores; Fiol, Miquel; Gómez-Gracia, Enrique; Arós, Fernando; Ros, Emilio; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Iglesias, Pablo; Conde-Herrera, Manuel; Martínez-González, Miguel Ángelartículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2014A provegetarian food pattern and reduction in total mortality in the Prevención con Dieta MediterráneaMartínez-González, Miguel Ángel; Sánchez-Tainta, Ana; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Ros, Emilio; Arós, Fernando; Gómez-Gracia, Enrique; Fiol, Miquel; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Schröder, Helmut; Lapetra, José; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Estruch, Ramónartículo
3closedAccess20-abr-2011A Short Screener Is Valid for Assessing Mediterranean Diet Adherence among Older Spanish Men and WomenSchröder, Helmut; Fitó, Montserrat; Estruch, Ramón; Martínez-González, Miguel Ángel; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Ros, Emilio; Salaverría, Itziar; Fiol, Miquel; Lapetra, José; Vinyoles, Ernest; Gómez-Gracia, Enrique; Lahoz, Carlos; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Covas, María Isabelartículo
4openAccessAbsorción_Marquez_PV_Art1992.pdf.jpg1992Absorption of thermoxidized fats. II. Influence of dietary alteration and fat levelMárquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Amino acid change in the carbohydrate response element binding protein is associated with lower triglycerides and myocardial infarction incidence depending on level of adherence to the mediterranean diet in the PREDIMED trialOrtega-Azorín, Carolina; Sorlí, José V.; Estruch, Ramón; Asensio, Eva M.; Coltell, Óscar; González, José Ignacio; Martínez-González, Miguel Ángel; Ros, Emilio; Salas-Salvadó, Jordi; Fitó, Montserrat; Arós, Fernando; Lapetra, José; Serra-Majem, Lluís; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Gómez-Gracia, Enrique; Fiol, Miquel; Flores, Gema CSIC; Pintó, Xavier; Saiz, Carmen; Ordovás, José M.; Corella, Doloresartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1990Comparative Effects of Feeding Different Fats on Fatty Acid Composition of Major Individual Phospholipids of Rat HeartsRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Molina, M. T.; Vázquez, Carmen M. CSIC ORCIDartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Extravirgin olive oil consumption reduces risk of atrial fibrillation: The PREDIMED (Prevención con Dieta Mediterránea) trialMartínez-González, Miguel Ángel; Toledo, Estefanía; Arós, Fernando; Fiol, Miquel; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Ros, Emilio; Covas, María Isabel; Fernández-Crehuet, Joaquín; Lapetra, José; Muñoz, Miguel Ángel; Fitó, Montserrat; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Sorlí, José V.; Babio, Nancy; Buil-Cosiales, Pilar; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Estruch, Ramón; Alonso, Álvaroartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-1992Fatty acid composition and properties of the liver microsomal membrane of rats fed diets enriched with cholesterolMuriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Vázquez, Carmen M. CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Inverse association between habitual polyphenol intake and incidence of cardiovascular events in the PREDIMED studyTresserra-Rimbau, Anna; Rimm, Eric B.; Medina-Remón, Alexander; Martínez-González, Miguel Ángel; Torre, Rafael de la; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Gómez-Gracia, Enrique; Lapetra, José; Arós, Fernando; Fiol, Miquel; Ros, Emilio; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Sáez, Guillermo; Basora, Josep; Sorlí, José V.; Martínez, J. Alfredo; Vinyoles, Ernest; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Estruch, Ramón; Lamuela-Raventós, Rosa M.artículo
10closedAccessjun-2001Liver lipid composition and antioxidant enzyme activities of spontaneously hypertensive rats after ingestion of dietary fats (fish, olive and high-oleic sunflower oils)Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Vázquez, Carmen M. CSIC ORCID; Santa-María, Consueloartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Mediterranean diet reduces 24-hour ambulatory blood pressure, blood glucose, and lipids: One-year randomized, clinical trialDoménech, M.; Román, Pilar; Lapetra, José; García de la Corte, F. J.; Sala-Vila, Aleix; Torre, Rafael de la; Corella, Dolores; Salas-Salvadó, Jordi; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Toledo, Estefanía; Estruch, Ramón; Coca, Antonio; Ros, Emilioartículo
12openAccessMonounsaturated.pdf.jpgabr-2006Monounsaturated fatty acids, olive oil and blood pressure: epidemiological, clinical and experimental evidenceAlonso, Álvaro; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Martínez-González, Miguel Ángelartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Prevention of diabetes with mediterranean diets: A subgroup analysis of a randomized trialSalas-Salvadó, Jordi; Bulló, Mònica; Estruch, Ramón; Ros, Emilio; Covas, María Isabel; Ibarrola-Jurado, Nuria; Corella, Dolores; Arós, Fernando; Gómez-Gracia, Enrique; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Romaguera, Dora; Lapetra, José; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Basora, Josep; Muñoz, Miguel Ángel; Sorlí, José V.; Martínez-González, Miguel Ángelartículo