Firma en Digital.CSIC (*)
Muñoz, Rosario
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutricion (ICTAN)
 
Departamento
Departamento de Procesos
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Biotecnología bacteriana
 
Email
mmuñoz@ictan.csic.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons
 
Scopus AuthorID
 

Refined By:
Fecha de Publicación:  [2000 TO 2088]

Resultados 1-20 de 152.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessdiversacid.pdf.jpg2018A diverse range of human gut bacteria have the potential to metabolize the dietary component gallic acidEsteban-Torres, María CSIC ORCID; Santamaría, Laura CSIC; Cabrera-Rubio, Raúl CSIC ORCID; Plaza-Vinuesa, Laura CSIC ORCID; Crispie, Fiona; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Cotter, Paul D.; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
2openAccessA_ Lactobacillus_plantarum_Esterase_Active_on......pdf.jpg2015A Lactobacillus plantarum esterase active on a broad range of phenolic estersEsteban-Torres, María CSIC ORCID; Landete, José María CSIC ORCID; Reverón, Inés CSIC; Santamaría, Laura CSIC; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
3openAccessbacteria_lactobacillus_brevis_CECT 4669_Marcobal.pdf.jpgjun-2006A multifactorial design for studying factors influencing the growth and tyramine production of the lactic acid bacteria Lactobacillus brevis CECT 4669 and Enterococcus faecium BIFI-58Marcobal, Ángela CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
4closedAccess2005A rapid and inexpensive method for the determination of biogenic amines from bacterial cultures by thin-layer chromatographyGarcía-Moruno, Emilia; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
5openAccessFusobacterium nucleatum.pdf.jpg18-ene-2022A structurally unique Fusobacterium nucleatum tannase provides detoxicant activity against gallotannins and pathogen resistanceMancheño, Jose M. CSIC ORCID; Atondo, Estíbaliz; Tomás-Cortázar, Julen; Lavín, José Luis; Plaza-Vinuesa, Laura CSIC ORCID; Martín-Ruiz, Itziar; Barriales, Diego; Palacios, Ainhoa; Navo, Claudio D.; Sampedro, Leticia; Peña-Cearra, Ainize; Pascual-Itoiz, Miguel Ángel; Castelo, Janire; Carreras-González, Ana CSIC; Castellana, Donatello; Pellón, Aize; Delgado, Susana CSIC ORCID; Ruas-Madiedo, Patricia CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Abecia, Leticia CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Jiménez-Osés, Gonzalo CSIC ORCID; Anguita, Juan; Rodríguez, Héctor CSIC ORCIDartículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-may-2010Ability of Lactobacillus brevis strains to degrade food phenolic acidsCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Landete, José María CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
7openAccessoenococcus_oeni_Rivas.pdf.jpgdic-2004Allelic diversity and population structure in Oenococcus oeni as determined from sequence analysis of housekeeping genesRivas, Blanca de las CSIC ORCID; Marcobal, Ángela CSIC; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
8openAccessamperometric_affinity_Gamella.pdf.jpg2013An amperometric affinity penicillin-binding protein magnetosensor for the detection of β-lactam antibiotics in milkGamella, María; Campuzano, Susana CSIC ORCID; Conzuelo, F.; Esteban-Torres, María CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Reviejo , A. J.; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Pingarrón, José Manuelartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Antinutritional factor content of dry beans (Phaseolud vulgaris) as affected by fermentationDoblado, Rosa; Frías, Juana CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
10openAccessaryl_glycosidases_Landete.pdf.jpgmar-2014Aryl glycosidases from Lactobacillus plantarum increase antioxidant activity of phenolic compoundsLandete, José María CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
11openAccesssojamaver.pdf.jpg2017Aumento en compuestos saludables en soja amarilla y falsa "soja verde" (judía mungo) mediante fermentación lácticaLandete, José María CSIC ORCID; Hernández, M. Teresa CSIC ; Robredo, Sergio CSIC; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Estrella, Isabel CSIC ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCIDartículo
12openAccessbacteriaproper.pdf.jpg2019Bacterial tannases: classification and biochemical propertiesRivas, Blanca de las CSIC ORCID; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Anguita, Juan; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Bioactivation of Phytoestrogens: Intestinal Bacteria and HealthLandete, José María CSIC ORCID; Arques Orobón, Juan Luis; Medina, Margarita; Gaya Sicilia, María Pilar ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
14openAccessBiactive_compounds_produced.pdf.jpg5-dic-2014Bioactive compounds produced by gut microbial tannase: implications for colorectal cancer developmentLópez de Felipe, Félix CSIC ORCID; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2005Bioactive phenolic compounds of cowpeas (Vigna sinensis L.). Modifications by fermentations with natural microflora and with Lactobacillus plantarum ATCC 14917Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Fernández, Dolores; Hernández, M. Teresa CSIC ; Estrella, Isabel CSIC ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
16openAccessbioactive_phenolic_Duenas.pdf.jpgnov-2012Bioactive phenolic compounds of Soybean (Glycine max cv. Merit): Modifications by different microbiological fermentationsDueñas, Montserrat CSIC ORCID; Hernández, M. Teresa CSIC ; Robredo, Sergio CSIC; Lamparski, G.; Estrella, Isabel CSIC ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
17openAccessice-preserved_sardine_Fadhlaoui.pdf.jpgmay-2012Biogenic amine production by bacteria isolated from ice-preserved sardine and mackerelFadhlaoui-Zid, Karima; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Landeta, Gerardo CSIC; Fattouch, Sami; Reverón, Inés CSIC; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Sadok, Saloua; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
18openAccessbiogenic_amine_production_Rivas.pdf.jpgoct-2008Biogenic amine production by Gram-positive bacteria isolated from Spanish dry-cured ‘‘chorizo” sausage treated with high pressure and kept in chilled storageRivas, Blanca de las CSIC ORCID; Ruiz-Capillas, Claudia CSIC ORCID; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Jiménez Colmenero, Francisco CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID artículo
19openAccess4-vinylphenol_Salgado.pdf.jpg10-may-2014Bioproduction of 4-vinylphenol from corn cob alkaline hydrolyzate in two-phase extractive fermentation using free or immobilized recombinant E. coli expressing pad geneSalgado, José M.; Rodríguez-Solana, R.; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Domínguez, José Manuelartículo
20openAccessBiosynthesis of non-digestible galactose-containing heterooligosaccharides.pdf.jpg2021Biosynthesis of nondigestible galactose-containing hetero-oligosaccharides by Lactobacillus plantarum WCFS1 MelA α-galactosidaseDelgado, Paloma CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Jimeno, M. Luisa CSIC ORCID; Doyagüez, Elisa G. CSIC; Corzo, Nieves CSIC ORCID ; Moreno, F. Javier CSIC ORCID artículo