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Firma en Digital.CSIC (*)
Sáenz-Navajas, María-Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencias de La Vid y del Vino (ICVV)
 
Especialización
Análisis del Aroma, sabor y Enología
 
Email
mpsaenz@icvv.es
 
 
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Resultados 1-20 de 33.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess2010An assessment of the effects of winevolatiles on the perception of taste and astringency in wineSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-dic-2021An assessment of voltammetry on disposable screen printed electrodes to predict wine chemical composition and oxygen consumption ratesFerreira, Chelo; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Carrascón, Vanesa; Næs, Tormod; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
3closedAccess2010Characterization of taste-active fractions in red wine combining HPLC fractionation, sensory analysis and ultra performance liquid chromatography coupled with mass spectrometry detectionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2018Chemo-sensory approach for the identification of chemical compounds driving green character in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2017Chemo-sensory characterization of fractions driving different mouthfeel properties in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-sep-2016Chemosensory characterization of Chardonnay and Pinot Noir base wines of Champagne. Two very different varieties for a common productHerrero, Paula; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Culleré, Laura; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Chatin, Amelie; Chaperon, Vicent; Litoux-Desrues, François; Escudero, Ana CSIC ORCIDartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Contribution of Nonvolatile Composition to Wine FlavorSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2017Cross-modal interactions and effects of the level of expertise on the perception of bitterness and astringency of red winesDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
9closedAccess7-abr-2010Effects of the Nonvolatile Matrix on the Aroma Perception of WineSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-dic-2016Evaluation of the impact of initial red wine composition on changes in color and anthocyanin content during bottle storageAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Insights on the chemical basis of the astringency of Spanish red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2017Levels of higher alcohols inducing aroma changes and modulating experts' preferences in wine model solutionsDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-ago-2019Modelling wine astringency from its chemical composition using machine learning algorithmsSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Romero, Miguel; Pascual, Darío; Díaz Viñolas, David CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-nov-2016On the effects of higher alcohols on red wine aromaDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg18-jun-2021Perspectives on Wines of Provenance: Sensory Typicality, Quality, and AuthenticitySáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Jeffery, David W.artículo de revisión
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Pigment composition and color parameters of commercial Spanish red wine samples: Linkage to quality perceptionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Propiedades gustativas de los vinos tintos y su relación con la composición química no-volátilFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; González Hernández, Marivel CSIC; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Dizy, Martaartículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2016Rapid sensory-directed methodology for the selection of high-quality aroma winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Alegre, Yohanna; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; García, David CSIC; Eizaguirre, Sara; Razquin, Iosu; Hernández-Orte, Purificación CSIC ORCIDartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgago-2017Rapid strategies for the determination of sensory and chemical differences between a wealth of similar winesAlegre, Yohanna; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; García, David CSIC; Razquin, Iosu; Hernández-Orte, Purificación CSIC ORCIDartículo
20closedAccess2010Relationship between Nonvolatile Composition and Sensory Properties of Premium Spanish Red Wines and Their Correlation to Quality PerceptionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo