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Firma en Digital.CSIC (*):
Flores Llovera, Mónica
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Agroquimica y Tecnologia de Alimentos (IATA)
 
Departamento:
Ciencia de Alimentos
 
Especialización:
Bioquímica, Tecnología e Innovación de la Carne y Productos Cárnicos
 
Email:
mflores@iata.csic.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons:
 
Scopus AuthorID:
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessanimals-09-00055.pdf.jpg12-Feb-2019Aromatic Profile, Physicochemical and Sensory Traits of Dry-Fermented Sausages Produced without Nitrites Using Pork from Krškopolje Pig Reared in Organic and Conventional HusbandryŠkrlep, Martin; Čandek-Potokar, M.; Batorek Lukač, N.; Tomažin, Urška; Flores Llovera, Mónica  artículo
2closedAccess2011 Eurocarne2011n199pp50-54.pdf.jpg2011Características de los embutidos tradicionales (salchichón de Requena) y las razones de su gran aceptación por los consumidoresOlivares, Alicia; Flores Llovera, Mónica  artículo
3openAccessFSTI-2015-Olivares.pdf.jpgMar-2015Characterization of volatile compounds responsible for the aroma in naturally fermented sausages by gas chromatography-olfactometryOlivares Sevilla, Alicia ; Navarro Fabra, José Luis ; Flores Llovera, Mónica  artículo
4embargoedAccessMeat Sci 2021-Flores.pdf.jpg3-Aug-2020Chemistry, safety, and regulatory considerations in the use of nitrite and nitrate from natural origin in meat productsFlores Llovera, Mónica  ; Toldrá Vilardell, Fidel artículo de revisión
5closedAccess2009 AICE N100 PP34-37.pdf.jpg2009La congelación de la materia prima en la fabricación del jamón curadoFlores Llovera, Mónica  artículo
6embargoedAccessJSFA2020-Lara.pdf.jpg31-May-2020Contribution of autochthonous yeasts with probiotic potential to the aroma profile of fermented Guajillo pepper sauceLara Hidalgo, Carlos; Belloch, Carmela ; Dorantes Álvarez, Lidia; Flores Llovera, Mónica  artículo
7embargoedAccessMeatSci2020-Perea.pdf.jpg27-Feb-2020Counteracting the effect of reducing nitrate/nitrite levels on dry fermented sausage aroma by Debaryomyces hansenii inoculationPerea, Laura ; López-Díez, José Javier; Belloch, Carmela ; Flores Llovera, Mónica  artículo
8openAccessJAFC2019-Perea.pdf.jpg25-Jul-2019Debaryomyces hansenii Metabolism of Sulfur Amino Acids As Precursors of Volatile Sulfur Compounds of Interest in Meat ProductsPerea Sanz, Laura; Peris, David; Belloch, Carmela ; Flores Llovera, Mónica  artículo
9openAccessFood Chemistry-2016-Corral.pdf.jpg2016Determination of sulfur and nitrogen compounds during the processing of dry fermented sausages and their relation to amino acid generationCorral, Sara ; Leitner, E.; Siegmund, B.; Flores Llovera, Mónica  artículo
10closedAccess2001 AICE N75 PP11-13b.pdf.jpg2001Efecto del enfriamiento de la canal en la calidad de la carne de cerdoFlores Llovera, Mónica  artículo
11openAccessFood control-2014-Corral.pdf.jpg2014Effect of fat and salt reduction on the sensory quality of slow fermented sausages inoculated with Debaryomyces hansenii yeastCorral, Sara ; Salvador, Ana ; Belloch, Carmela ; Flores Llovera, Mónica  artículo
12openAccessOlivares-Meat Sci 2011.pdf.jpgMar-2011Effect of fat content on aroma generation during processing of dry fermented sausagesOlivares Sevilla, Alicia ; Navarro Fabra, José Luis ; Flores Llovera, Mónica  artículo
13openAccessMeat Sci 2019 145 389-398.pdf.jpg17-Jul-2018Effect of natural antioxidants from grape seed and chestnut in combination with hydroxytyrosol, as sodium nitrite substitutes in Cinta Senese dry-fermented sausagesAquilani, Chiara; Sirtori, Francesco; Flores Llovera, Mónica  ; Bozzi, Ricardo; Lebret, Benedicte; Pugliese, Carolinaartículo
14openAccess2016 Meat Sci 116 140-150.pdf.jpg2-Feb-2016Effect of the use of entire male fat in the production of reduced salt fermented sausagesCorral, Sara ; Salvador, Ana ; Flores Llovera, Mónica  artículo
15openAccess2014Generation of aroma compounds in a fermented sausage meat model system by Debaryomyces hansenii strainsCano García, Liliana ; Rivera Jiménez, S.; Belloch, Carmela ; Flores Llovera, Mónica  artículo
16openAccessARTICULOS486989.pdf.jpg2013Healthy trends affect the quality of traditional meat products in mediterranean areaFlores Llovera, Mónica  ; Olivares Sevilla, Alicia ; Corral, Sara artículo
17openAccessMeat Sci-2014-Cano.pdf.jpg2014Impact of Debaryomyces hansenii strains inoculation on the quality of slow dry-cured fermented sausagesCano García, Liliana ; Belloch, Carmela ; Flores Llovera, Mónica  artículo
18closedAccess2007 AICE SEP PP38-41b.pdf.jpg2007Importancia de la nitrificación con nitratos en los embutidos de larga maduraciónFlores Llovera, Mónica  artículo
19closedAccess2006 AICE N90 PP38-40b.pdf.jpg2006Importancia de la nitrificación en el aroma de los embutidosFlores Llovera, Mónica  artículo
20closedAccess2013 Eurocarne 2013 n218 pp59-63.pdf.jpg2013Importancia de la reducción de sal en embutidos crudo curados de larga maduración en la aceptación por consumidoresFlores Llovera, Mónica  ; Corral, Sara artículo