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Firma en Digital.CSIC (*)
Flores Llovera, Mónica
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Agroquimica y Tecnologia de Alimentos (IATA)
 
Departamento
Ciencia de Alimentos
 
Especialización
Bioquímica, Tecnología e Innovación de la Carne y Productos Cárnicos
 
Email
mflores@iata.csic.es
 
 
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1openAccessMeat Science2022-Li.pdf.jpg19-Oct-2021Aroma enhancement in dry cured loins by the addition of nitrogen and sulfur precursorsLi, Lei; Perea Sanz, Laura; López Díez, José Javier CSIC; Salvador, Ana CSIC ORCID; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
2openAccessanimals-09-00055.pdf.jpg12-Feb-2019Aromatic Profile, Physicochemical and Sensory Traits of Dry-Fermented Sausages Produced without Nitrites Using Pork from Krškopolje Pig Reared in Organic and Conventional HusbandryŠkrlep, Martin; Čandek-Potokar, M.; Batorek Lukač, N.; Tomažin, Urška; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
3closedAccess2011 Eurocarne2011n199pp50-54.pdf.jpg2011Características de los embutidos tradicionales (salchichón de Requena) y las razones de su gran aceptación por los consumidoresOlivares, Alicia; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
4openAccessFSTI-2015-Olivares.pdf.jpgMar-2015Characterization of volatile compounds responsible for the aroma in naturally fermented sausages by gas chromatography-olfactometryOlivares Sevilla, Alicia CSIC; Navarro Fabra, José Luis CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
5openAccessMeat Sci 2021-Flores.pdf.jpg3-Aug-2020Chemistry, safety, and regulatory considerations in the use of nitrite and nitrate from natural origin in meat productsFlores Llovera, Mónica CSIC ORCID ; Toldrá Vilardell, Fidel CSIC ORCIDartículo de revisión
6closedAccess2009 AICE N100 PP34-37.pdf.jpg2009La congelación de la materia prima en la fabricación del jamón curadoFlores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
7openAccessJSFA2020-Lara.pdf.jpg31-May-2020Contribution of autochthonous yeasts with probiotic potential to the aroma profile of fermented Guajillo pepper sauceLara Hidalgo, Carlos; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Dorantes Álvarez, Lidia; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
8openAccessMeatSci2020-Perea.pdf.jpg27-Feb-2020Counteracting the effect of reducing nitrate/nitrite levels on dry fermented sausage aroma by Debaryomyces hansenii inoculationPerea, Laura CSIC; López-Díez, José Javier; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
9openAccessJAFC2019-Perea.pdf.jpg25-Jul-2019Debaryomyces hansenii Metabolism of Sulfur Amino Acids As Precursors of Volatile Sulfur Compounds of Interest in Meat ProductsPerea Sanz, Laura; Peris, David; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
10openAccessFood Chemistry-2016-Corral.pdf.jpg2016Determination of sulfur and nitrogen compounds during the processing of dry fermented sausages and their relation to amino acid generationCorral, Sara CSIC ORCID; Leitner, E.; Siegmund, B.; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
11closedAccess2001 AICE N75 PP11-13b.pdf.jpg2001Efecto del enfriamiento de la canal en la calidad de la carne de cerdoFlores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
12openAccessFood control-2014-Corral.pdf.jpg2014Effect of fat and salt reduction on the sensory quality of slow fermented sausages inoculated with Debaryomyces hansenii yeastCorral, Sara CSIC ORCID; Salvador, Ana CSIC ORCID; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
13openAccessOlivares-Meat Sci 2011.pdf.jpgMar-2011Effect of fat content on aroma generation during processing of dry fermented sausagesOlivares Sevilla, Alicia CSIC; Navarro Fabra, José Luis CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
14openAccessMeat Sci 2019 145 389-398.pdf.jpg17-Jul-2018Effect of natural antioxidants from grape seed and chestnut in combination with hydroxytyrosol, as sodium nitrite substitutes in Cinta Senese dry-fermented sausagesAquilani, Chiara; Sirtori, Francesco; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID ; Bozzi, Ricardo; Lebret, Benedicte; Pugliese, Carolinaartículo
15openAccess2016 Meat Sci 116 140-150.pdf.jpg2-Feb-2016Effect of the use of entire male fat in the production of reduced salt fermented sausagesCorral, Sara CSIC ORCID; Salvador, Ana CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
16openAccessEurocarne2020-Perea.pdf.jpgDec-2020Estrategias biológicas para contrarrestar el efecto de la reducción de nitrificantes en el aroma de embutidos curado-maduradosPerea Sanz, Laura; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
17openAccessMeat Sci2021-Flores.pdf.jpg21-Jul-2021Fermented meat sausages and the challenge of their plant-based alternatives: A comparative review on aroma-related aspectsFlores Llovera, Mónica CSIC ORCID ; Piornos, José A.artículo de revisión
18openAccess2014Generation of aroma compounds in a fermented sausage meat model system by Debaryomyces hansenii strainsCano García, Liliana CSIC; Rivera Jiménez, S.; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo
19openAccessARTICULOS486989.pdf.jpg2013Healthy trends affect the quality of traditional meat products in mediterranean areaFlores Llovera, Mónica CSIC ORCID ; Olivares Sevilla, Alicia CSIC; Corral, Sara CSIC ORCIDartículo
20openAccessMeat Sci-2014-Cano.pdf.jpg2014Impact of Debaryomyces hansenii strains inoculation on the quality of slow dry-cured fermented sausagesCano García, Liliana CSIC; Belloch, Carmela CSIC ORCID; Flores Llovera, Mónica CSIC ORCID artículo