Firma en Digital.CSIC (*)
Muñoz-González, Carolina
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Biotecnología y microbiología de alimentos. Grupo: Biotecnología Enológica Aplicada
 
Categoría Profesional
JC Incorporación
 
Especialización
Biotecnología Enológica Aplicada.
 
Email
c.munoz@csic.es
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Ability of human oral microbiota to produce wine odorant aglycones from odourless grape glycosidic aroma precursorsMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Application of glycosidic aroma precursors to enhance the aroma and sensory profile of dealcoholised winesRodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Selli, Serkan; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
3openAccessCTAconsuvino.pdf.jpg2015Aproximaciones analíticas –in vitro e –in vivo para evaluar la liberación del aroma en condiciones de consumo de vinoEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Aroma release in the oral cavity after wine intake is influenced by wine matrix compositionEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Jiménez-Girón, Ana; Pérez-Jiménez, María; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
5openAccessOct-2011Assessment of the effect of the non-volatile wine matrix on the volatility of typical wine aroma compounds by headspace solid phase microextraction/gas chromatography analysisRodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Andújar-Ortiz, Inmaculada CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
6openAccessmolecules-24-01277.pdf.jpg2-Apr-2019Assessment wine aroma persistence by using an in vivo PTR-ToF-MS approach and Its relationship with salivary parametersMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Canon, Francis; Feron, Gilles; Guichard, Elisabeth; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
7openAccessSep-2011Beyond the characterization of wine aroma compounds: looking for analytical approaches in trying to understand aroma perception during wine consumptionMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
8openAccesscomposalivino.pdf.jpg2021La composición de la saliva está relacionada con la percepción del aroma frutal de los vinosCriado, Celia; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Chaya, Carolina; Fernández Ruíz, V.; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2021Differences in salivary flow and composition between age groups are correlated to dynamic retronasal aroma perception during wine consumptionCriado, Celia; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
10openAccessmolecules-24-03253.pdf.jpg6-Sep-2019Effects of ethanol concentration on oral aroma release after wine consumptionMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, María; Criado, Celia; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
11openAccess2014Entendiendo el aroma retronasal del vinoMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Esteban-Fernández, Adelaida CSIC; Rocha, Nuria ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
12foods-10-00093-v2.pdf.jpg5-Jan-2021Evaluation of the effect of a grape seed tannin extract on wine ester release and perception using in vitro and in vivo instrumental and sensory approachesMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Criado, Celia; Pérez-Jiménez, María; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
13openAccessfeasbeve.pdf.jpg2014Feasibility and application of a retronasal aroma-trapping device to study in vivo aroma release during the consumption of model wine-derived beveragesMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
14openAccessFeasibility and application.pdf.jpg2012Feasibility and application of liquid-liquid extraction combined with gas chromatography-mass spectrometry for the analysis of phenolic acids from grape polyphenols degraded by human faecal microbiotaMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
15openAccessnon-volatilewinematrix.pdf.jpg2014Impact of the nonvolatile wine matrix composition on the in vivo aroma release from winesMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
16openAccessmolecules-25-01701-v2.pdf.jpg8-Apr-2020Interactions among odorants, phenolic compounds, and oral components and their effects on wine aroma volatilityPérez-Jiménez, María; Esteban-Fernández, Adelaida CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Intra-oral adsorption and release of aroma compounds following in-mouth wine exposureEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Rocha, Nuria ; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Optimization of a HS-SPME-GC-MS procedure for beer volatile profiling using response surface methodology: Application to follow aroma stability of beers under different storage conditionsRodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Oral persistence of esters is affected by wine matrix compositionMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, María; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
20openAccessRecoveryaromaticaglycones.pdf.jpg2014Recovery of aromatic aglycones from grape pomace winemaking by-products by using liquid-liquid and pressurized-liquid extractionMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo