Firma en Digital.CSIC (*)
Muñoz-González, Carolina
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Biotecnología y microbiología de alimentos. Grupo: Biotecnología Enológica Aplicada
 
Categoría Profesional
JC Incorporación
 
Especialización
Biotecnología Enológica Aplicada.
 
Email
c.munoz@csic.es
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Ability of human oral microbiota to produce wine odorant aglycones from odourless grape glycosidic aroma precursorsMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
2openAccessRodriguez_Bencomo_FRI_accepted.pdf.jpg2013Application of glycosidic aroma precursors to enhance the aroma and sensory profile of dealcoholised winesRodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Selli, Serkan; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2023Application of untargeted volatile profiling to investigate the fate of aroma compounds during wine oral processingPérez-Jiménez, María CSIC ORCID; Sherman, Emma; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pinu, Farhana R.artículo
4openAccessCTAconsuvino.pdf.jpg2015Aproximaciones analíticas –in vitro e –in vivo para evaluar la liberación del aroma en condiciones de consumo de vinoEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Aroma release in the oral cavity after wine intake is influenced by wine matrix compositionEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Jiménez-Girón, Ana; Pérez-Jiménez, María CSIC ORCID; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
6openAccessOct-2011Assessment of the effect of the non-volatile wine matrix on the volatility of typical wine aroma compounds by headspace solid phase microextraction/gas chromatography analysisRodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Andújar-Ortiz, Inmaculada CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
7openAccessmolecules-24-01277.pdf.jpg2-Apr-2019Assessment wine aroma persistence by using an in vivo PTR-ToF-MS approach and Its relationship with salivary parametersMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Canon, Francis; Feron, Gilles; Guichard, Elisabeth; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
8openAccessSep-2011Beyond the characterization of wine aroma compounds: looking for analytical approaches in trying to understand aroma perception during wine consumptionMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
9openAccessbiocompo.pdf.jpg2022Bioconversion of glycosidic precursors from sour guava (Psidium friedrichsthalianum nied.) fruit by the oral microbiota into odor-active volatile compoundsCuadrado-Silva, Carmen Tatiana; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Giraldo, Ramón; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Osorio, Coraliaartículo
10openAccesscomposalivino.pdf.jpg2021La composición de la saliva está relacionada con la percepción del aroma frutal de los vinosCriado, Celia CSIC ORCID; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Chaya, Carolina; Fernández-Ruiz, Virginia; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
11openAccessdecreasedretro.pdf.jpg2023Decreased retronasal olfaction and taste perception in obesity are related to saliva biochemical and microbiota compositionCalvo López-Dávalos, Paula; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID artículo
12openAccessCriadoFQPrevisedFINAL160620.pdf.jpg2021Differences in salivary flow and composition between age groups are correlated to dynamic retronasal aroma perception during wine consumptionCriado, Celia CSIC ORCID; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
13openAccessmolecules-24-03253.pdf.jpg6-Sep-2019Effects of ethanol concentration on oral aroma release after wine consumptionMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, María CSIC ORCID; Criado, Celia CSIC ORCID; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
14openAccess2014Entendiendo el aroma retronasal del vinoMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Esteban-Fernández, Adelaida CSIC; Rocha, Nuria CSIC ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
15openAccessfoods-10-00093-v2.pdf.jpg5-Jan-2021Evaluation of the effect of a grape seed tannin extract on wine ester release and perception using in vitro and in vivo instrumental and sensory approachesMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Criado, Celia CSIC ORCID; Pérez-Jiménez, María CSIC ORCID; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
16openAccessevaluationstatus.pdf.jpg2023Evaluation of the long-lasting flavour perception after the consumption of wines treated with different types of oenological additives considering individual 6-n-propylthiouracil taster statusVelázquez-Martínez, Rafael I.; Criado, Celia CSIC ORCID; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Crespo, Julia; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
17openAccessfeasbeve.pdf.jpg2014Feasibility and application of a retronasal aroma-trapping device to study in vivo aroma release during the consumption of model wine-derived beveragesMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
18openAccessFeasibility and application.pdf.jpg2012Feasibility and application of liquid-liquid extraction combined with gas chromatography-mass spectrometry for the analysis of phenolic acids from grape polyphenols degraded by human faecal microbiotaMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
19openAccessnon-volatilewinematrix.pdf.jpg2014Impact of the nonvolatile wine matrix composition on the in vivo aroma release from winesMuñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
20openAccessInsightasting.pdf.jpg2022Insights on the effect of age and gender on in-mouth volatile release during wine tastingPérez-Jiménez, María CSIC ORCID; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Chaya, Carolina; Fernández-Ruiz, Virginia; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo