Firma en Digital.CSIC (*):
Millán, Francisco
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Alimentación y Salud. Grupo: Proteínas vegetales
 
Categoría Profesional:
Profesor de Investigación
 
Especialización:
Péptidos bioactivos: Hidrolizados protéicos; Alimentación y salud.
 
Email:
fmillanr@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessFF_2020_V11_2943_Suppl.pdf.jpg2020A Lupine (Lupinus angustifolius L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat diet-induced obese miceLemus-Conejo, Ana; Grao‐Cruces, Elena; Toscano, Rocío; Varela, Lourdes; Claro, Carmen; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
2openAccess2016Actividad antiinflamatoria de hidrolizados proteicos de altramuz en un modelo de absorción abdominalMillán-Linares, María del Carmen  ; Montserrat-de la Paz, Sergio ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
3closedAccess2007Affinity Purification of Copper-Chelating Peptides from Sunflower Protein HydrolysatesMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  artículo
4openAccessvioqueaob.pdf.jpg25-Aug-2004Amino Acids Composition of Teucrium Nutlet Proteins and their Systematic SignificanceJuan, Rocío; Pastor, Jesús; Millán, Francisco  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Vioque, Javier  artículo
5openAccessPostprint_JFuntFood_2014_V8_P224.pdf.jpg2014Anti-inflammatory activity of lupine (Lupinus angustifolius L.) protein hydrolysates in THP-1-derived macrophagesMillán-Linares, María del Carmen  ; Bermúdez, Beatriz ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
6closedAccess30-Jul-2003Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of N,N'-Di-(4-methyl-1,4-dihydropyridine-3,5-dicarbaldehyde)lysineGirón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Vioque, Eduardoartículo
7closedAccess9-Oct-2002Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of the N-2-propenals of lysineGirón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Vioque, Eduardoartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Dietary protein complexity modulates growth, protein utilisation and the expression of protein digestion-related genes in Senegalese sole larvaeCanada, P.; Conceição, L.E.C.; Mira, S.; Teodósio, R.; Fernandes, J.M.O.; Barrios, C.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Valente, L.M.P.; Engrola, S.artículo
9embargoedAccessPostP_2019_JFC_V43_e12995.pdf.jpgNov-2019GPETAFLR, a biopeptide from Lupinus angustifolius L., protects against oxidative and inflammatory damage in retinal pigment epithelium cellsMillán-Linares, María del Carmen ; Toscano, Rocío; Lemus-Conejo, Ana; Martín, María E.; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
10openAccessPostP_2018_JFF_V47_P299.pdf.jpgAug-2018GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesisMillán-Linares, María del Carmen  ; Lemus-Conejo, Ana; Yust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Carrillo-Vico, A.; Millán, Francisco  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2020GPETAFLR, a peptide from Lupinus angustifolius L. prevents inflammation in microglial cells and confers neuroprotection in brainLemus-Conejo, Ana; Millán-Linares, María del Carmen  ; Toscano, Rocío; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Muriana, Francisco J. G.  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
12openAccessFood_Funct_2019_V10_P3303.pdf.jpg2019GPETAFLR, an octapeptide isolated from: Lupinus angustifolius L. Protein hydrolysate, promotes the skewing to the M2 phenotype in human primary monocytesMontserrat-de la Paz, Sergio ; Lemus-Conejo, Ana; Toscano, Rocío; Pedroche, Justo  ; Millan, Francisco ; Millán-Linares, María del Carmen  artículo
13openAccessPostprint_2015_JFunctFoods_V18A_P358.pdf.jpg2015GPETAFLR: A new anti-inflammatory peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysateMillán-Linares, María del Carmen  ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar artículo
14closedAccessJul-2012Hypocholesterolemic and antioxidant activities of chickpea (Cicer arietinum L.) protein hydrolysatesYust, María del Mar ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
15closedAccess15-Oct-2010Improvement of functional properties of chickpea proteins by hydrolysis with immobilised AlcalaseYust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  artículo
16openAccessImprovement.pdf.jpg30-Dec-2003Improvement of protein extraction from sunflower meal by hydrolysis with alcalaseYust, María del Mar ; Pedroche, Joaquín; Megías, Cristina ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  artículo
17closedAccessMar-2009Improving the functional properties of soy glycinin by enzymatic treatment. Adsorption and foaming characteristicsPizones Ruiz-Henestrosa, Víctor; Carrera Sánchez, Cecilio; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Rodríguez Patino, Juan Miguelartículo
18openAccessIG_AGROCSIC_2.pdf.jpgDec-2005Los hidrolizados proteicos en alimentación: Suplementos alimenticios de gran calidad funcional y nutricionalVioque, Javier  ; Millán, Francisco  artículo
19openAccessIG_AGROCSIC_3.pdf.jpgDec-2005Los péptidos bioactivos en alimentación: nuevos agentes promotores de saludVioque, Javier  ; Millán, Francisco  artículo
20openAccessPostprint_FoodChem_2014_V151_P141.pdf.jpg2014Lupine protein hydrolysates inhibit enzymes involved in the inflammatory pathwayMillán-Linares, María del Carmen  ; Yust, María del Mar ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo