Firma en Digital.CSIC (*)
Millán, Francisco
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Alimentación y Salud. Grupo: Proteínas vegetales
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Péptidos bioactivos: Hidrolizados protéicos; Alimentación y salud.
 
Email
fmillanr@ig.csic.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessFF_2020_V11_2943.pdf.jpg2020A Lupine (Lupinus angustifolius L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat diet-induced obese miceLemus-Conejo, Ana; Grao‐Cruces, Elena; Toscano, Rocío; Varela, Lourdes; Claro, Carmen; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
2openAccess2016Actividad antiinflamatoria de hidrolizados proteicos de altramuz en un modelo de absorción abdominalMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC artículo
3closedAccess2007Affinity Purification of Copper-Chelating Peptides from Sunflower Protein HydrolysatesMegías, Cristina CSIC; Pedroche, Justo CSIC ; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
4openAccessvioqueaob.pdf.jpg25-Aug-2004Amino Acids Composition of Teucrium Nutlet Proteins and their Systematic SignificanceJuan, Rocío; Pastor, Jesús; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
5openAccessPostprint_JFuntFood_2014_V8_P224.pdf.jpg2014Anti-inflammatory activity of lupine (Lupinus angustifolius L.) protein hydrolysates in THP-1-derived macrophagesMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC artículo
6openAccessfoods-10-02297.pdf.jpg28-Sep-2021Antihypertensive and Antioxidant Activity of Chia Protein Techno-Functional Extensive HydrolysatesVillanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Rodríguez-Martín, Noelia M.; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Carrera, Cecilio; Pedroche, Justo CSIC ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
7openAccessBiomolecules_2021_11_1458.pdf.jpg4-Oct-2021Antioxidant and Anti-Inflammatory Properties of Bioavailable Protein Hydrolysates from Lupin-Derived Agri-WasteMontserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Martín, María E.; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
8closedAccess30-Jul-2003Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of N,N'-Di-(4-methyl-1,4-dihydropyridine-3,5-dicarbaldehyde)lysineGirón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Vioque, Eduardoartículo
9closedAccess9-Oct-2002Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of the N-2-propenals of lysineGirón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Vioque, Eduardoartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Dietary protein complexity modulates growth, protein utilisation and the expression of protein digestion-related genes in Senegalese sole larvaeCanada, P.; Conceição, L.E.C.; Mira, S.; Teodósio, R.; Fernandes, Jorge M. O.; Barrios, C.; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Valente, L.M.P.; Engrola, S.artículo
11openAccessfoods_09_00854_v2.pdf.jpg30-Jun-2020Evaluation of Anti-Inflammatory and Atheroprotective Properties of Wheat Gluten Protein Hydrolysates in Primary Human MonocytesMontserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Rodríguez-Martín, Noelia M.; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Cruz-Chamorro, Iván; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
12openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgNov-2019GPETAFLR, a biopeptide from Lupinus angustifolius L., protects against oxidative and inflammatory damage in retinal pigment epithelium cellsMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Toscano, Rocío; Lemus-Conejo, Ana; Martín, María E.; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
13openAccessPostP_2018_JFF_V47_P299.pdf.jpgAug-2018GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesisMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Lemus-Conejo, Ana; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Pedroche, Justo CSIC ; Carrillo-Vico, A.; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2020GPETAFLR, a peptide from Lupinus angustifolius L. prevents inflammation in microglial cells and confers neuroprotection in brainLemus-Conejo, Ana; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Toscano, Rocío; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
15openAccessFood_Funct_2019_V10_P3303.pdf.jpg1-Jun-2019GPETAFLR, an octapeptide isolated from: Lupinus angustifolius L. Protein hydrolysate, promotes the skewing to the M2 phenotype in human primary monocytesMontserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Lemus-Conejo, Ana; Toscano, Rocío; Pedroche, Justo CSIC ; Millan, Francisco ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
16openAccessPostprint_2015_JFunctFoods_V18A_P358.pdf.jpg2015GPETAFLR: A new anti-inflammatory peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysateMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Yust, María del Mar CSIC ORCIDartículo
17openAccessHemp_Rodriguez_Art2020.pdf.jpg2020Hemp (Cannabis sativa L.) Protein Hydrolysates Promote Anti-Inflammatory Response in Primary Human MonocytesRodríguez-Martín, Noelia M.; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Toscano, Rocío; Grao‐Cruces, Elena; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
18closedAccessJul-2012Hypocholesterolemic and antioxidant activities of chickpea (Cicer arietinum L.) protein hydrolysatesYust, María del Mar CSIC ORCID; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC artículo
19openAccessantioxidants-10-00645-v2.pdf.jpg22-Apr-2021Identification and Characterization of Novel Antioxidant Protein Hydrolysates from Kiwicha (Amaranthus caudatus L.)Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Martínez-López, Alicia; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
20openAccessimmunomodulatory_antioxidant_wheat_gluten.pdf.jpg4-Jun-2020Immunomodulatory and antioxidant properties of wheat gluten protein hydrolysates in human peripheral blood mononuclear cellsCruz-Chamorro, Iván; Álvarez Sánchez, Nuria; Santos-Sánchez, Guillermo; Pedroche, Justo CSIC ; Fernández-Pachón, María Soledad; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Lardone, Patricia Judith; Bejarano, Ignacio; Guerrero Montávez, Juan Miguel CSIC ORCID; Carrillo-Vico, Antonioartículo