Firma en Digital.CSIC (*)
García Borrego, Aránzazu
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Food Science amd Technology.
 
Email
aranzazu@ig.csic.es
 
 
 
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Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]

Resultados 1-19 de 19.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess13-jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
2openAccessPostP_2021_JML_V337_116343.pdf.jpgsep-2021Antimicrobial activity on phytopathogenic bacteria and yeast, cytotoxicity and solubilizing capacity of deep eutectic solventsRodríguez-Juan, Elisa CSIC; López Martín, Sergio ; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
3closedAccessdic-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2008Enrichment of pomace olive oil in triterpenic acids during storage of "Alpeorujo" olive pasteGarcía Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Extraction of phenolic compounds from virgin olive oil by deep eutectic solvents (DESs)García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Rodríguez-Juan, Elisa CSIC; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Ríos, José Julián; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
6openAccessantioxidants-10-00202-v3.pdf.jpg30-ene-2021From Green Technology to Functional Olive Oils: Assessing the Best Combination of Olive Tree-Related Extracts with Complementary BioactivitiesHernáez, Álvaro; Jaramillo Carmona, Sara M. ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Covas, María Isabel; Blanchart, Gemma; Torre, Rafael de la; Carrasco-Pancorbo, Alegría; Mesa, María Dolores; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Castañer, Olga; Fitó, Montserratartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-ene-2022From Low-Quality Olive Oils to Valuable Bioactive Compounds: Obtaining Oleacein and Oleocanthal from Olive Oils Intended for RefiningRodríguez-Juan, Elisa CSIC; Martínez Román, Fernando CSIC ; Sánchez-García, Alicia CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
8openAccessPostprint_2017_FoodChem_V219_P339.pdf.jpg2017Influence of pH on the antioxidant phenols solubilised from hydrothermally treated olive oil by-product (alperujo)Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-sep-2002Influence of thermal treatments simulating cooking processes on the polyphenol content in virgin olive oilBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Isolation and characterization of a secoiridoid derivative from two-phase olive waste (alperujo)Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Martos, Sergio; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, José María; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
11openAccess2015Novel pectin present in new olive mill wastewater with similar emulsifying and better biological properties than citrus pectinRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
12closedAccess15-abr-2011Olive glutaraldehyde-like compounds against plant pathogenic bacteria and fungiBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernandoartículo
13openAccessPostP_2021_JFST_V58_P552.pdf.jpg23-jun-2020Phenolic compounds from virgin olive oil obtained by natural deep eutectic solvent (NADES): effect of the extraction and recovery conditionsRodríguez-Juan, Elisa CSIC; Rodríguez-Romero, Cristina CSIC; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Florido Fernández, M.C.; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
14openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V79_P416.pdf.jpgjun-2017Phenolic extracts obtained from thermally treated secondary varieties of dates: Antimicrobial and antioxidant propertiesMrabet, Abdessalem; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Sindic, Marianne; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
15openAccess2014Properties of lignin, cellulose, and hemicelluloses isolated from olive cake and olive stones: Binding of water, oil, bile acids, and glucoseRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
16openAccessClinicalNut_2023_V42_P1389.pdf.jpgago-2023Rich oleocanthal and oleacein extra virgin olive oil and inflammatory and antioxidant status in people with obesity and prediabetes. The APRIL study: A randomised, controlled crossover studyRuiz-García, Ignacio; Ortíz-Flores, Rodolfo; Badía, Rocío; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; García-Fernández, María; Lara, Estrella; Martín-Montañez, Elisa; García-Serrano, Sara; Valdés, Sergio; Gonzalo, Montserrat; Tapia-Guerrero, María-José; Fernández-García, José-Carlos; Sánchez-García, Alicia CSIC ORCID; Muñoz-Cobos, Francisca; Calderón-Cid, Miguel; El-Bekay, Rajaa; Covas, María-Isabel; Rojo-Martínez, Gemma; Olveira, Gabriel; Romero-Zerbo, Silvana-Yanina; Bermúdez-Silva, Francisco-Javierartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2009Study of the anti-lactic acid bacteria compounds in table olivesMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
18openAccessSciTotalEnv_2023_V872_162198.pdf.jpg13-feb-2023Towards a circular economy in virgin olive oil production: Valorization of the olive mill waste (OMW) "alpeorujo" through polyphenol recovery with natural deep eutectic solvents (NADESs) and vermicompostingCarmona, Inmaculada; Aguirre, Itziar; Griffith, Daniel M; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID artículo
19closedAccess1-feb-2010Triterpenic acids in table olivesRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo