Firma en Digital.CSIC (*)
Cortés Delgado, Amparo
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos
 
Categoría Profesional
Técnico I-D-I
 
Especialización
Olive, volatile compounds, oil.
 
Email
acortes@ig.csic.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_2018_JAgrcFoodChem_V66_P4481.pdf.jpg13-Apr-2018Assessment of the Minor-Component Transformations in Fat during the Green Spanish-Style Table Olive ProcessingLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
2openAccessijfs.15080.pdf.jpgMay-2021Changes in the volatile composition of Spanish-style green table olives induced by pasteurisation treatmentMontaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN artículo
3openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Changes in volatile composition during the processing and storage of black ripe olivesLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
4closedAccess15-Jun-2011Chemometric characterisation of the fats released during the conditioning processes of table olivesLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
5openAccessDataBrief_2018_V16_P231.pdf.jpgFeb-2018Data on fatty acid profiles of green Spanish-style Gordal table olives studied by compositional analysisGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID artículo
6openAccessDataBrief_2018_V20_P1471.pdf.jpgOct-2018Data on sensory profile of green Spanish-style table olives studied by Quantitative Descriptive AnalysisLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
7openAccessPostprint_2015_FoodChem_V188_P37.pdf.jpgDec-2015Effect of green Spanish-style processing (Manzanilla and Hojiblanca) on the quality parameters and fatty acid and triacylglycerol compositions of olive fatLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
8openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-Jan-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
9openAccessPostprint_2019_FoodChem_V271_P543.pdf.jpg15-Jan-2019Effect of Spanish-style processing steps and inoculation with Lactobacillus pentosus starter culture on the volatile composition of cv. Manzanilla green olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
10closedAccess2010Effect of the Previous Storage of Ripe Olives on the Oil Composition of FruitsLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
11openAccessfoods-09-01907-v3.pdf.jpg20-Dec-2020Impact of Processing and Extraction on the Minor Components of Green Spanish-Style Gordal Table Olive Fat, as Assessed by Innovative ApproachesLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
12closedAccess14-Oct-2009Influence of ripe table olive processing on oil characteristics and composition as determined by chemometricsLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
13openAccessmetabolites-08-00073.pdf.jpg31-Oct-2018Microbiota and metabolite profiling of spoiled spanish-style green table olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
14openAccessfoods-10-01182-v2.pdf.jpg24-May-2021Multi-Statistical Approach for the Study of Volatile Compounds of Industrial Spoiled Manzanilla Spanish-Style Table Olive FermentationsGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
15openAccessPanel_Lopez_Lopez_Art2019.pdf.jpg8-Nov-2019Panel and panelist performance in the sensory evaluation of black ripe olives from spanish manzanilla and hojiblanca cultivarsLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
16embargoedAccessPostP_2021_FoodMicrobiol_V98_103788.pdf.jpgMar-2021Production of volatile compounds by wild-type yeasts in a natural olive-derived culture mediumMontaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
17openAccessPostprint_2018_LWT_V89_P725.pdf.jpgMar-2018Relating sensory analysis with SPME-GC-MS data for Spanish-style green table olive aroma profilingLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
18openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTech_V75_P685.pdf.jpgJan-2017Retention of color and volatile compounds of Spanish-style green table olives pasteurized and stored in plastic containers under conditions of constant temperatureSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
19closedAccessPostprint_2019_FoodResInt_V116_P114.pdf.jpgFeb-2019Sensory characterisation of black ripe table olives from Spanish Manzanilla and Hojiblanca cultivarsLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
20openAccessPostprint_2018_FoodResInt_V108_P347.pdf.jpgJun-2018Sensory profile of green Spanish-style table olives according to cultivar and originLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo