Firma en Digital.CSIC (*):
Pedroche, Justo
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Alimentación y Salud. Grupo: Proteínas vegetales
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Obtención, caracterización y diseño de productos ricos en proteínas con alto valor añadido (aislados e hidrolizados proteicos, péptidos bioactivos) a partir de subproductos agroalimentarios.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
j.pedroche@csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccess2007Affinity Purification of Copper-Chelating Peptides from Sunflower Protein HydrolysatesMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  Artículo
2openAccessPostprint_JFuntFood_2014_V8_P224.pdf.jpg2014Anti-inflammatory activity of lupine (Lupinus angustifolius L.) protein hydrolysates in THP-1-derived macrophagesMillán-Linares, María del Carmen  ; Bermúdez, Beatriz ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  Artículo
3openAccessPostprint_2015_JMolCatB_V117_P38.pdf.jpg2015Bovine trypsin immobilization on agarose activated with divinylsulfone: Improved activity and stability via multipoint covalent attachmentDos Santos, José C. S.; Rueda, Nazzoly; Barbosa, Oveimar; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Yuste, María del Mar; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto Artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Characterization of supports activated with divinyl sulfone as a tool to immobilize and stabilize enzymes via multipoint covalent attachment. Application to chymotrypsinDos Santos, José C. S.; Barbosa, Oveimar; Fernández-Sánchez, Jorge F.; Medina-Castillo, Antonio L.; Ramón-Márquez, Teresa; Arias-Martos, María C.; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto ; Rueda, NazzolyArtículo
5embargoedAccessPostP_2018_JFF_V47_P299.pdf.jpgAug-2018GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesisMillán-Linares, María del Carmen  ; Lemus-Conejo, A.; Yust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Carrillo-Vico, A.; Millán, Francisco  ; Montserrat-de la Paz, Sergio Artículo
6openAccessPostprint_2015_JFunctFoods_V18A_P358.pdf.jpg2015GPETAFLR: A new anti-inflammatory peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysateMillán-Linares, María del Carmen  ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar Artículo
7closedAccessJul-2012Hypocholesterolemic and antioxidant activities of chickpea (Cicer arietinum L.) protein hydrolysatesYust, María del Mar ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  Artículo
8closedAccess15-Oct-2010Improvement of functional properties of chickpea proteins by hydrolysis with immobilised AlcalaseYust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  Artículo
9closedAccessMar-2009Improving the functional properties of soy glycinin by enzymatic treatment. Adsorption and foaming characteristicsPizones Ruiz-Henestrosa, Víctor; Carrera Sánchez, Cecilio; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Rodríguez Patino, Juan MiguelArtículo
10embargoedAccessPostP_2018_Aquac_V491_P28.pdf.jpg2018Larval dietary protein complexity affects the regulation of muscle growth and the expression of DNA methyltransferases in Senegalese soleCanada, P.; Engrola, S.; Mira, S.; Teodósio, R.; Yust, María del Mar ; Sousa, V.; Pedroche, Justo  ; Fernandes, J. M. O.; Conceiçao, L. E. C.; Valente, L. M. P.Artículo
11closedAccessMay-2009Linear viscoelasticity and microstructure of heat-induced crayfish protein isolate gelsRomero, Alberto; Cordobés, Felipe; Puppo, María Cecilia; Villanueva, Álvaro ; Pedroche, Justo  ; Guerrero, AntonioArtículo
12openAccessPostprint_FoodChem_2014_V151_P141.pdf.jpg2014Lupine protein hydrolysates inhibit enzymes involved in the inflammatory pathwayMillán-Linares, María del Carmen  ; Yust, María del Mar ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  Artículo
13openAccess387.pdf.jpg30-Apr-2001Obtención y aplicaciones de concentrados y aislados protéicosVioque, Javier  ; Sánchez Vioque, Raúl; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  Artículo
14openAccess388.pdf.jpg30-Apr-2001Obtención y aplicaciones de hidrolizados protéicosVioque, Javier  ; Clemente, Alfonso; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  Artículo
15openAccessLupinus.pdf.jpg30-Jun-2005Production of lupinus angustifolius protein hydrolysates with improved functional propertiesLqari, Hassane; Pedroche, Justo  ; Girón-Calle, Julio  ; Vioque, Javier  ; Millán, Francisco  Artículo
16closedAccess2009Purification of angiotensin converting enzyme inhibitory peptides from sunflower protein hydrolysates by reverse-phase chromatography following affinity purificationMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  Artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgNov-2009Stability of sunflower protein hydrolysates in simulated gastric and intestinal fluids and Caco-2 cell extractsMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  Artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg11-Feb-2009Sunflower Protein Hydrolysates Reduce Cholesterol Micellar SolubilityMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  Artículo
19openAccessRapeseed.pdf.jpg30-Dec-2004Utilisation of rapeseed protein isolates for production of peptides with angiotensin I-converting enzyme (ACE)-inhibitory activityPedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Megías, Cristina ; Lqari, Hassane; Alaíz Barragán, Manuel  ; Girón-Calle, Julio  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  Artículo