Firma en Digital.CSIC (*):
Pedroche, Justo
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Alimentación y Salud. Grupo: Proteínas vegetales
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Obtención, caracterización y diseño de productos ricos en proteínas con alto valor añadido (aislados e hidrolizados proteicos, péptidos bioactivos) a partir de subproductos agroalimentarios.
 
Email:
j.pedroche@csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 32 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessFF_2020_V11_2943_Suppl.pdf.jpg2020A Lupine (Lupinus angustifolius L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat diet-induced obese miceLemus-Conejo, Ana; Grao‐Cruces, Elena; Toscano, Rocío; Varela, Lourdes; Claro, Carmen; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
2openAccess2016Actividad antiinflamatoria de hidrolizados proteicos de altramuz en un modelo de absorción abdominalMillán-Linares, María del Carmen  ; Montserrat-de la Paz, Sergio ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
3closedAccess2007Affinity Purification of Copper-Chelating Peptides from Sunflower Protein HydrolysatesMegías, Cristina ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Girón-Calle, Julio  ; Alaíz Barragán, Manuel  ; Millán, Francisco  ; Vioque, Javier  artículo
4openAccessPostprint_JFuntFood_2014_V8_P224.pdf.jpg2014Anti-inflammatory activity of lupine (Lupinus angustifolius L.) protein hydrolysates in THP-1-derived macrophagesMillán-Linares, María del Carmen  ; Bermúdez, Beatriz ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
5openAccessPostprint_2015_JMolCatB_V117_P38.pdf.jpg2015Bovine trypsin immobilization on agarose activated with divinylsulfone: Improved activity and stability via multipoint covalent attachmentDos Santos, José C. S.; Rueda, Nazzoly; Barbosa, Oveimar ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Yuste, María del Mar; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Characterization of supports activated with divinyl sulfone as a tool to immobilize and stabilize enzymes via multipoint covalent attachment. Application to chymotrypsinDos Santos, José C. S.; Barbosa, Oveimar ; Fernández-Sánchez, Jorge F.; Medina-Castillo, Antonio L.; Ramón-Márquez, Teresa; Arias-Martos, María C.; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto ; Rueda, Nazzolyartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Dietary protein complexity modulates growth, protein utilisation and the expression of protein digestion-related genes in Senegalese sole larvaeCanada, P.; Conceição, L.E.C.; Mira, S.; Teodósio, R.; Fernandes, J.M.O.; Barrios, C.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Valente, L.M.P.; Engrola, S.artículo
8openAccessfoods_09_00854_v2.pdf.jpg30-Jun-2020Evaluation of Anti-Inflammatory and Atheroprotective Properties of Wheat Gluten Protein Hydrolysates in Primary Human MonocytesMontserrat-de la Paz, Sergio ; Rodríguez-Martín, Noelia M.; Villanueva, Álvaro ; Pedroche, Justo  ; Cruz-Chamorro, Iván; Millán, Francisco  ; Millán-Linares, María del Carmen  artículo
9openAccessPostP_2019_JFC_V43_e12995.pdf.jpgNov-2019GPETAFLR, a biopeptide from Lupinus angustifolius L., protects against oxidative and inflammatory damage in retinal pigment epithelium cellsMillán-Linares, María del Carmen  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Toscano, Rocío; Lemus-Conejo, Ana; Martín, María E.; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
10openAccessPostP_2018_JFF_V47_P299.pdf.jpgAug-2018GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesisMillán-Linares, María del Carmen  ; Lemus-Conejo, Ana; Yust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Carrillo-Vico, A.; Millán, Francisco  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2020GPETAFLR, a peptide from Lupinus angustifolius L. prevents inflammation in microglial cells and confers neuroprotection in brainLemus-Conejo, Ana; Millán-Linares, María del Carmen  ; Toscano, Rocío; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Muriana, Francisco J. G.  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
12openAccessFood_Funct_2019_V10_P3303.pdf.jpg2019GPETAFLR, an octapeptide isolated from: Lupinus angustifolius L. Protein hydrolysate, promotes the skewing to the M2 phenotype in human primary monocytesMontserrat-de la Paz, Sergio ; Lemus-Conejo, Ana; Toscano, Rocío; Pedroche, Justo  ; Millan, Francisco ; Millán-Linares, María del Carmen  artículo
13openAccessPostprint_2015_JFunctFoods_V18A_P358.pdf.jpg2015GPETAFLR: A new anti-inflammatory peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysateMillán-Linares, María del Carmen  ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar artículo
14openAccessHemp_Rodriguez_Art2020.pdf.jpg2020Hemp (Cannabis sativa L.) Protein Hydrolysates Promote Anti-Inflammatory Response in Primary Human MonocytesRodríguez-Martín, Noelia M.; Montserrat-de la Paz, Sergio ; Toscano, Rocío; Grao‐Cruces, Elena; Villanueva, Álvaro ; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Millán-Linares, María del Carmen  artículo
15openAccessHigh_Orrego_Art2020.pdf.jpg16-Jun-2020High Stabilization of Enzymes Immobilized on Rigid Hydrophobic Glyoxyl-Supports: Generation of Hydrophilic Environments on Support SurfacesOrrego, Alejandro H.; Romero-Fernández, Maria; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Guisán, José Manuel ; Rocha-Martín, Javier  artículo
16closedAccessJul-2012Hypocholesterolemic and antioxidant activities of chickpea (Cicer arietinum L.) protein hydrolysatesYust, María del Mar ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
17openAccessimmunomodulatory_antioxidant_wheat_gluten.pdf.jpg4-Jun-2020Immunomodulatory and antioxidant properties of wheat gluten protein hydrolysates in human peripheral blood mononuclear cellsCruz-Chamorro, Iván; Álvarez Sánchez, Nuria; Santos-Sánchez, Guillermo; Pedroche, Justo  ; Fernández-Pachón, María-Soledad; Millán, Francisco  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Lardone, Patricia Judith; Bejarano, Ignacio; Guerrero Montávez, Juan Miguel ; Carrillo-Vico, Antonioartículo
18closedAccess15-Oct-2010Improvement of functional properties of chickpea proteins by hydrolysis with immobilised AlcalaseYust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  artículo
19closedAccessMar-2009Improving the functional properties of soy glycinin by enzymatic treatment. Adsorption and foaming characteristicsPizones Ruiz-Henestrosa, Víctor; Carrera Sánchez, Cecilio; Pedroche, Justo  ; Millán, Francisco  ; Rodríguez Patino, Juan Miguelartículo
20openAccessPostP_2018_Aquac_V491_P28.pdf.jpg2018Larval dietary protein complexity affects the regulation of muscle growth and the expression of DNA methyltransferases in Senegalese soleCanada, P.; Engrola, S.; Mira, S.; Teodósio, R.; Yust, María del Mar ; Sousa, V.; Pedroche, Justo  ; Fernandes, J. M. O.; Conceiçao, L. E. C.; Valente, L. M. P.artículo