Firma en Digital.CSIC (*)
Caballero-Guerrero, Belén
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Unidad de Microbiología
 
Categoría Profesional
Técnico Superior Especializado de OPIS
 
Especialización
Microbiología, biología molecular y microscopia.
 
Email
cabaguer@cica.es
 
 
Página web
 
Otros identificadores (con url)
 

Results 1-16 of 16 (Search time: 0.044 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg13-May-2020Accomplished High-Resolution Metabolomic and Molecular Studies Identify New Carotenoid Biosynthetic Reactions in CyanobacteriaManzoni Maroneze, Mariana; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Queiroz Zepka, Leila; Jacob-Lopes, Eduardo; Pérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Roca, María CSIC ORCID artículo
2openAccessLWT_2022_V164_113628.pdf.jpg2022Antimicrobial effects of treated olive mill waste on foodborne pathogensCaballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Reinhard, Claudio; Nyström, Laura; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
3openAccessCarotenoid_.pdf.jpg10-Jan-2010Carotenoid production in Lactobacillus plantarumGarrido Fernández, J. CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
4openAccessCoculture enhances.pdf.jpgMay-2010Coculture with specific bacteria enhances survival of Lactobacillus plantarum NC8, an autoinducer-regulated bacteriocin producer, in olive fermentationsRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
5openAccessC901.pdf.jpgJul-2009Enterocin C, a Class IIb Bacteriocin Produced by E. faecalis C901, a Strain Isolated from Human ColostrumMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Jiménez, Esther; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Rodríguez, Juan M.artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgAug-2014Enterococcus olivae sp. nov., isolated from Spanish-style green-olive fermentationsLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; González Grau, Juan Miguel CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSICartículo
7openAccess2019Fresh extra virgin olive oil, with or without veilCayuela, José Antonio CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID artículo
8openAccessPostprint_Int_J_Food_Mic_2014_V190_P72.pdf.jpg2014Genetic diversity and dynamics of bacterial and yeast strains associated to Spanish-style green table-olive fermentations in large manufacturing companiesLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
9openAccessL_pentosus_IG1_genome.pdf.jpg2011Genome Sequence of Lactobacillus pentosus IG1, a Strain Isolated from Spanish-Style Green Olive FermentationsMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
10openAccessPostprint_Food_Mic_2014_V42_P154.pdf.jpg2014Microbial diversity and dynamics of Spanish-style green table-olive fermentations in large manufacturing companies through culture-dependent techniquesLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
11openAccessprocesses-11-02724.pdf.jpg12-Sep-2023Microbial Population Dynamics during Unstable Operation of a Semicontinuous Anaerobic Digester Fed with a Mild-Treated Olive Mill Solid WasteCubero-Cardoso, Juan CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Ramiro-García, Javier CSIC ORCID; Trujillo-Reyes, Ángeles CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID artículo
12openAccessJFoodSci_2023_V88_4059.pdf.jpgOct-2023Modeling the antimicrobial effects of olive mill waste extract, rich in hydroxytyrosol, on the growth of lactic acid bacteria using response surface methodologyCaballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Cubero-Cardoso, Juan CSIC ORCID ; Reinhard, Claudio; Nyström, Laura; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; López-García, Elio CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
13openAccesspEF1_.pdf.jpgMar-2007Molecular analysis of the 21-kb bacteriocin-encoding plasmid pEF1 from Enterococcus faecium 6T1aRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Propionibacterium olivae sp. nov. and Propionibacterium damnosum sp. nov., Isolated from spoiled packaged Spanish-style green olivesLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; González Grau, Juan Miguel CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSICartículo
15openAccessBMC_Microbiology_2016_16_37.pdf.jpg12-Mar-2016Purification and genetic characterization of gassericin E, a novel co-culture inducible bacteriocin from Lactobacillus gasseri EV1461 isolated from the vagina of a healthy womanMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Martín, Virginia; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Rodríguez, Juan Miguelartículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Jun-2015Vibrio olivae sp. nov., isolated from spanish-style green-olive fermentationsLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; González Grau, Juan Miguel CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSICartículo