Firma en Digital.CSIC (*)
León Camacho, Manuel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Caracterización y Calidad de Lípidos. Grupo: Análisis y quimiometría de grasas animales
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Análisis y quimiometría de grasas animales.
 
Email
mleon@ig.csic.es
 
 
 
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DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess3-jun-2011A new high-performance liquid chromatographic method with evaporative light scattering detector for the analysis of phospholipids. Application to Iberian pig subcutaneous fatNarváez-Rivas, Mónica CSIC; Gallardo, Emerenciana CSIC; Ríos Martín, José Julián CSIC ORCID; León Camacho, Manuel CSIC artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014A new SPE/GC-fid method for the determination of cholesterol oxidation products. Application to subcutaneous fat from Iberian dry-cured hamNarváez-Rivas, Mónica CSIC; Pham, Alessandra J.; Schilling, M. Wes; León Camacho, Manuel CSIC artículo
3openAccessPostP_2019_FoodChem_V295_P377.pdf.jpg15-oct-2019Assessing the effect of season, montanera length and sampling location on Iberian pig fat by compositional data analysis and standard multivariate statisticsGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; León Camacho, Manuel CSIC artículo
4closedAccess2011Authentication of fattening diet of Iberian pigs according to their volatile compounds profile from raw subcutaneous fatNarváez-Rivas, Mónica CSIC; Pablos, Fernando; Jurado, J. Marcos; León Camacho, Manuel CSIC artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Authentication of Quercus Species According to Their n-Alkanes Profile by Off-Line Combination of High-Performance Liquid Chromatography and Gas ChromatographyRabhi, Faten; Narváez-Rivas, Mónica CSIC; Boukhchina, Sadok; León Camacho, Manuel CSIC artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2020Cardiotrophin‐1 contributes to metabolic adaptations through the regulation of lipid metabolism and to the fasting‐induced fatty acid mobilizationCarneros, David CSIC ORCID; Medina-Gómez, Gema; Giralt, Marta; León Camacho, Manuel CSIC ; Campbell, Mark; Moreno-Aliaga, María J.; Villarroya, Francesc; Bustos, Matilde CSIC ORCIDartículo
7openAccessGrasasYAceites_2014_65_4.pdf.jpg2014Characterization and quantification of the cholesterol oxidation product fraction of the intramuscular fat from pork loin (fresh and marinated) with different irradiation and packaging during storageGarcía-Márquez, I.; Narváez-Rivas, Mónica CSIC; Gallardo, Emerenciana CSIC; Ordóñez, J. A.; León Camacho, Manuel CSIC artículo
8openAccessapple_seed_Bada.pdf.jpg2014Characterization of apple seed oil with Denomination of Origin from Asturias, SpainBada Gancedo, Juan Carlos CSIC; León Camacho, Manuel CSIC ; Copoví, Paula CSIC; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2014Characterization of Berry and Currant Seed Oils from Asturias, SpainBada Gancedo, Juan Carlos CSIC; León Camacho, Manuel CSIC ; Copoví, Paula CSIC; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID artículo
10openAccessGrasas_Aceites_2015_V66_e085.pdf.jpg2015Characterization of grape seed oil from wines with protected denomination of origin (PDO) from SpainBada Gancedo, Juan Carlos CSIC; León Camacho, Manuel CSIC ; Copovi, P.; Alonso, L.artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2004Characterization of oils of hazelnuts from Asturias, SpainBada Gancedo, Juan Carlos CSIC; León Camacho, Manuel CSIC ; Prieto González, María Manuela; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID artículo
12closedAccess27-jun-2010Characterization of walnut oils (Juglans regia L.) from Asturias, SpainBada Gancedo, Juan Carlos CSIC; León Camacho, Manuel CSIC ; Prieto González, María Manuela; Alonso López, Leocadio CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Chemical changes in volatile aldehydes and ketones from subcutaneous fat during ripening of Iberian dry-cured ham. Prediction of the curing timeNarváez-Rivas, Mónica CSIC; Gallardo, Emerenciana CSIC; León Camacho, Manuel CSIC artículo
14openAccessElaidizacion.pdf.jpg30-jun-2003Cinética de la reacción de elaidización del ácido oleico durante la desodorización y/o refinación física industrial de las grasas comestiblesLeón Camacho, Manuel CSIC ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Graciani Constante, Enrique CSICartículo
15openAccessGriguol.pdf.jpg30-mar-2003Contenido en isómeros geométricos de los ácidos grasos en helados comerciales españolesGriguol, Viviana; Vicario, Isabel M.; León Camacho, Manuel CSIC artículo
16openAccess896.pdf.jpg30-dic-1996Determinación de absorción de luz UV a 232 nm, composición de ácidos grasos, trilinoleína y triglicéridos con número equivalente de carbonos igual a 42, en aceites de oliva y de orujo de oliva: Determinación de precisión de los métodos analíticos mediante el estudio estadístico de los resultados de un análisis colaborativoCert, Arturo CSIC; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; León Camacho, Manuel CSIC ; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Determination of (E)-5-methylhept-2-en-4-one in deodorised hazelnut oil. Application to the detection of adulterated olive oilsBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Caja López, M. del Mar; León Camacho, Manuel CSIC ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCIDartículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Determination of phenols, flavones, and lignans in virgin olive oils by solid-phase extraction and high-performance liquid chromatography with diode array ultraviolet detectionMateos, Raquel CSIC ORCID ; Espartero, José L.; Trujillo Pérez-Lanzac, Mariana; Ríos, José Julián; León Camacho, Manuel CSIC ; Alcudia-González, Felipe; Cert, Arturo CSICartículo
19openAccess561.pdf.jpg30-mar-2009Different fattening systems of Iberian pig according to 1-alkene hydrocarbon content in the subcutaneous fatViera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Narváez-Rivas, Mónica CSIC; Vicario, Isabel M.; Graciani Constante, Enrique CSIC; León Camacho, Manuel CSIC artículo
20openAccessfoods_2020_09_00082.pdf.jpg12-ene-2020Differentiation between Ripening Stages of Iberian Dry-Cured Ham According to the Free Amino Acids ContentAlcázar Rueda, Ángela; Marcos Jurado, José; Pablos, Fernando de; León Camacho, Manuel CSIC artículo