Antonio Garrido.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Garrido Fernández, A.
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos; Grupo: Interacciones bacterias lácticas-levaduras en alimentos
 
Categoría Profesional
Profesor Ad Honorem
 
Especialización
Fermentación, Análisis de experiencias, Biotecnología.
 
Email
garfer@cica.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons
 
Scopus AuthorID
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Autor:  Garrido Fernández, A.

Resultados 1-20 de 103.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessLWT_2022_V164_113628.pdf.jpg2022Antimicrobial effects of treated olive mill waste on foodborne pathogensCaballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Reinhard, Claudio; Nyström, Laura; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
2openAccessbiomedicines-11-02134-v2.pdf.jpg28-jul-2023Application of Compositional Data Analysis to Study the Relationship between Bacterial Diversity in Human Faeces and Sex, Age, and WeightLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Arenas de Larriva, Antonio Pablo; Gutiérrez-Mariscal, Francisco Miguel; Pérez-Martínez, Pablo; Yubero-Serrano, Elena María; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
3openAccessAssessing the Challenges in the Application.pdf.jpg17-may-2017Assessing the Challenges in the Application of Potential Probiotic Lactic Acid Bacteria in the Large-Scale Fermentation of Spanish-Style Table OlivesRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Roldán-Reyes, Juan C.; Torres-Gallardo, Rosa; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
4openAccessPostP_2019_FoodChem_V295_P377.pdf.jpg15-oct-2019Assessing the effect of season, montanera length and sampling location on Iberian pig fat by compositional data analysis and standard multivariate statisticsGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; León Camacho, Manuel CSIC artículo
5openAccessPostprint_2016_IntJFoodMic_V238_P1.pdf.jpg5-dic-2016Assessment of table olive fermentation by functional data analysisRuiz-Bellido, M. A.; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
6openAccessPostprint_2018_JAgrcFoodChem_V66_P4481.pdf.jpg13-abr-2018Assessment of the Minor-Component Transformations in Fat during the Green Spanish-Style Table Olive ProcessingLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
7openAccessFoodControl_2022_V137_108969.pdf.jpg1-jul-2022Bacterial metataxonomic analysis of industrial Spanish-style green table olive fermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
8openAccess815.pdf.jpg30-oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M. Carmen CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
9closedAccessfeb-1991Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
10openAccessfmicb_10_00836.pdf.jpg2019Biodiversity and multifunctional features of lactic acid bacteria isolated from table olive biofilmsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biofilm formation on abiotic and biotic surfaces during Spanish style green table olive fermentationDomínguez Manzano, Jesús CSIC; Olmo-Ruiz, Carmen CSIC ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
12closedAccess15-jun-2009Browning reactions in olives: Mechanism and polyphenols involvedSegovia-Bravo, Kharla A. CSIC ORCID; Jarén-Galán, Manuel CSIC ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
13openAccess671.pdf.jpg30-jun-1999Calidad de las aceitunas de mesaGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
14openAccessLevaduras.pdf.jpg30-sep-2003Características del crecimiento de levaduras de aceitunas de mesa a bajas temperaturasDurán Quintana, M. Carmen CSIC; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
15openAccess2014Changes of physicochemical and sensory characteristics of packed ripe table olives from Spanish cultivars during shelf-lifeGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
16closedAccess15-jun-2011Chemometric characterisation of the fats released during the conditioning processes of table olivesLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
17closedAccess10-ago-2011Chemometric classification of the fat residues from the conditioning operations of table olive processing, based on their minor componentsGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2011Chloride salt mixtures affect Gordal cv. green Spanish-style table olive fermentationBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
19openAccess403.pdf.jpg30-abr-2000Cincuentenario de "Grasas y Aceites"Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
20openAccess868.pdf.jpg30-jun-1996Conservación de aceitunas verdes o color cambiante en salmueraGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Durán Quintana, M. Carmen CSICartículo