Firma en Digital.CSIC (*):
Bautista-Gallego, J.
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Biotecnología de Alimentos; Grupo: Interacciones bacterias lácticas-levaduras en alimentos
 
Categoría Profesional:
Doctor
 
Especialización:
Calidad, seguridad y funcionalidad de la aceituna de mesa.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
joaquinbg@ig.csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessAssessing the Challenges in the Application.pdf.jpg17-May-2017Assessing the Challenges in the Application of Potential Probiotic Lactic Acid Bacteria in the Large-Scale Fermentation of Spanish-Style Table OlivesRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Roldán-Reyes, Juan C.; Torres-Gallardo, Rosa; Bautista-Gallego, J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biofilm formation on abiotic and biotic surfaces during Spanish style green table olive fermentationDomínguez Manzano, Jesús; Olmo-Ruiz, Carmen ; Bautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgOct-2011Chloride salt mixtures affect Gordal cv. green Spanish-style table olive fermentationBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
4openAccessData_in_Brief_2016_V8_P709.pdf.jpgSep-2016Data on green Spanish-style Manzanilla table olives fermented in salt mixturesLópez-López, Antonio  ; Bautista-Gallego, J.  ; Moreno-Baquero, J. María ; Garrido Fernández, A.  artículo
5openAccessGenomeAnnounc_2018_V6_e00379.pdf.jpg2018Draft genome sequences of six Lactobacillus pentosus strains isolated from brines of traditionally fermented Spanish-style green table olivesCalero Delgado, Beatriz; Martín-Platero, Antonio M. ; Pérez-Pulido, Antonio J. ; Benítez-Cabello, Antonio; Casimiro-Soriguer, Carlos S.; Martínez-Bueno, Manuel; Arroyo López, Francisco Noé  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
6closedAccess1-Jul-2010Effect of chloride salt mixtures on selected attributes and mineral content of fermented cracked Aloreña olivesBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
7openAccess2015Effect of packaging and storage conditions on microbial survival, physicochemical characteristics and colour of non-thermally preserved green Spanish-style Manzanilla olivesRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
8closedAccessApr-2012Effects of salt mixtures on Spanish green table olive fermentation performanceRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Bautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; García García, Pedro  artículo
9closedAccessDec-2011Evaluating the effects of zinc chloride as a preservative in cracked table olive packingBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
10closedAccess27-May-2011Exploring the yeast biodiversity of green table olive industrial fermentations for technological applicationsBautista-Gallego, J.  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Barrio, Eladio ; Querol, Amparo ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
11openAccessPostprint_2016_FoodChem_V211_P415.pdf.jpg2016Fermentation in nutrient salt mixtures affects green Spanish-style Manzanilla table olive characteristicsLópez-López, Antonio  ; Bautista-Gallego, J.  ; Moreno-Baquero, J. María ; Garrido Fernández, A.  artículo
12openAccess2015Fermentation profile of green Spanish-style Manzanilla olives according to NaCl content in brineBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
13closedAccessMay-2010Fermentation profiles of Manzanilla-Aloreña cracked green table olives in different chloride salt mixturesBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Garrido Fernández, A.  artículo
14closedAccess16-Apr-2012Growth/no growth interfaces of table olive related yeasts for natamycin, citric acid and sodium chlorideArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
15closedAccessDec-2009Instability profile of fresh packed “seasoned” Manzanilla-Aloreña table olivesArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Segovia-Bravo, Kharla A. ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
16closedAccessAug-2010Lipolytic activity of the yeast species associated with the fermentation/storage phase of ripe olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
17closedAccessFeb-2012Mineral Content and Sensory Characteristics of Gordal Green Table Olives Fermented in Chloride Salt MixturesMoreno-Baquero, J. María ; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; López-López, Antonio  artículo
18closedAccessFeb-2012Modeling the inhibitory effects of zinc chloride on table olive related yeastsBautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
19closedAccess15-Apr-2010Modelling the effect of ascorbic acid, sodium metabisulphite and sodium chloride on the kinetic responses of lactic acid bacteria and yeasts in table olive storage using a specifically implemented Quasi-chemical primary modelEchevarría, R.; Bautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
20closedAccess2012Multivariate analysis to discriminate yeast strains with technological applications in table olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo