Firma en Digital.CSIC (*)
Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos. Grupo: Fitoquímicos, bioactividad y desarrollo de procesos
 
Categoría Profesional
Investigador Ramón y Cajal
 
Especialización
Desarrollo de procesos para la obtención de componentes bioactivos a partir de subproductos agroindustriales y determinación de actividad biológica.
 
Email
guirogu@ig.csic.es
 
 
 
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Resultados 61-80 de 105.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
61closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Neuroprotective Effect of Hydroxytyrosol in Experimental Diabetic Retinopathy: Relationship with Cardiovascular BiomarkersGonzález-Correa, José Antonio; Rodríguez-Pérez, María Dolores; Márquez-Estrada, L.; López-Villodres, J.A.; Reyes, J.J.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Cruz, José Pedro de laartículo
62openAccess2011New hydrothermal treatment of alperujo enhances the content of bioactive minor components in crude pomace olive oilLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Gómez-Carretero, Antonio CSIC; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
63openAccessfoods-09-00962-v2.pdf.jpg21-jul-2020New Liquid Source of Antioxidant Phenolic Compounds in the Olive Oil Industry: Alperujo WaterFernández-Prior, África CSIC ORCID; Pérez-Fatuarte, Juan Carlos; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Viera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
64openAccess8-feb-2012New phenolic compounds hydrothermally extracted from the olive oil byproduct alperujo and their antioxidative activitiesRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
65openAccess2015Novel pectin present in new olive mill wastewater with similar emulsifying and better biological properties than citrus pectinRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
66openAccess2016Obtaining sugars and natural antioxidants from olive leaves by steam-explosionRomero-García, Juan Miguel; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Moya, Manuel; Ruiz-Ramos, Encarnación; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Castro, Eulogioartículo
67openAccessPostprint_2017_JCleanerProduct_V148_P314.pdf.jpg1-abr-2017Olive mill solid waste biorefinery: High-temperature thermal pre-treatment for phenol recovery and biomethanizationSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
68openAccessPostP_2008_BioresTechnol_V99_P5261.pdf.jpgsep-2008Olive stone an attractive source of bioactive and valuable compoundsRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
69openAccessGYA_2022_V73_e457.pdf.jpgmay-2022Optimization of date seed oil extraction using the assistance of hydrothermal and ultrasound technologiesMrabet, Abdessalem; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Sindic, Marianne; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
70openAccessGYA_2023_V74_e491.pdf.jpg2023Optimization of low thermal treatments to increase hydrophilic phenols in the Alperujo liquid fractionRodríguez, M.; Cornejo, V.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Monetta, Pabloartículo
71openAccess2015Pectin extracted from thermally treated olive oil by-products: Characterization, physico-chemical properties, invitro bile acid andglucose bindingRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
72openAccessPostP_2019_FoodFunct_V10_P4844.pdf.jpg15-jul-2019Pectin-rich extracts from olives inhibit proliferation of Caco-2 and THP-1 cellsBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
73openAccessBiomass_Conv_Bioref_2022_performance.pdf.jpg19-jul-2022Performance and kinetic evaluation of the anaerobic digestion of olive pomace derived from a novel manufacturing process based on an olive cold-pressing system: influence of the fruit ripening levelFernández-Rodríguez, M. J. CSIC ORCID ; Cubero-Cardoso, Juan CSIC ORCID ; De la Lama-Calvente, David CSIC ORCID; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
74closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Performance evaluation of mesophilic semi-continuous anaerobic digestion of high-temperature thermally pre-treated olive mill solid wasteSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; López Martín, Sergio ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
75openAccessPostP_2013_FoodSciTechnol_V54_P114.pdf.jpg1-ene-2013Phenolic extract obtained from steam-treated olive oil waste: Characterization and antioxidant activityRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
76openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTechnol_V79_P416.pdf.jpgjun-2017Phenolic extracts obtained from thermally treated secondary varieties of dates: Antimicrobial and antioxidant propertiesMrabet, Abdessalem; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Sindic, Marianne; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
77openAccessPostprint_2017_BioresTechnol_V243_P169.pdf.jpgnov-2017Phenols recovery after steam explosion of Olive Mill Solid Waste and its influence on a subsequent biomethanization processSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
78openAccess14-sep-2017Physical and functional properties of pectin-fish gelatin films containing the olive phenols hydroxytyrosol and 3,4-dihydroxyphenylglycolBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Vioque, Blanca CSIC ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
79openAccessPostP_2019_JFunctFoods_V62_103530.pdf.jpgnov-2019Polyphenols associated to pectic polysaccharides account for most of the antiproliferative and antioxidant activities in olive extractsBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
80closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Production in large quantities of highly purified hydroxytyrosol from liquid-solid waste of two-phase olive oil processing or "alperujo"Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo