Firma en Digital.CSIC (*)
Hidalgo, Francisco J.
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Caracterización y Calidad de Lípidos .Grupo: Reacciones amino-carbonilo en alimentos
 
Categoría Profesional
Profesor de Investigación
 
Especialización
Química y Bioquímica de Alimentos.
 
Email
fhidalgo@ig.csic.es
 
 
 
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Refined By:
Palabras Clave:  Heterocyclic aromatic amines

Resultados 1-8 de 8.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessFoodChem2014_155_74.pdf.jpg2014Ammonia and formaldehyde participate in the formation of 2-amino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5-b]pyridine (PhIP) in addition to creati(ni)ne and phenylacetaldehydeZamora, Rosario CSIC ORCID ; Alcón, Esmeralda; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-ene-2022Carbonyl Chemistry and the Formation of Heterocyclic Aromatic Amines with the Structure of AminoimidazoazaareneHidalgo, Francisco J. CSIC ORCID ; Zamora, Rosario CSIC ORCID artículo
3openAccessPostP_2020_FoodChem_313_126128.pdf.jpg30-may-2020Formation of heterocyclic aromatic amines with the structure of aminoimidazoazarenes in food productsZamora, Rosario CSIC ORCID ; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg27-oct-2020Identification of acrolein as the reactive carbonyl responsible for the formation of 2-amino-3,8-dimethylimidazo[4,5-f]quinoxaline (MeIQx)Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID ; Lavado-Tena, Cristina M. CSIC; Zamora, Rosario CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg22-jun-2020Identification of Precursors and Formation Pathway for the Heterocyclic Aromatic Amine 2-Amino-3-methylimidazo(4,5-f)quinoline (IQ)Zamora, Rosario CSIC ORCID ; Lavado-Tena, Cristina M. CSIC; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-sep-2020Reactive carbonyls and the formation of the heterocyclic aromatic amine 2-amino-3,4-dimethylimidazo(4,5-f)quinoline (MeIQ)Zamora, Rosario CSIC ORCID ; Lavado-Tena, Cristina M. CSIC; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID artículo
7openAccessFoodChem2014_151_480.pdf.jpg2014Structural characteristics that determine the inhibitory role of phenolic compounds on 2-amino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5-b]pyridine (PhIP) formationSalazar, Ricardo; Arámbula-Villa, Gerónimo; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID ; Zamora, Rosario CSIC ORCID artículo
8openAccessPostP_2018_JAFC_V66_P255.pdf.jpgene-2018Structure–Activity Relationship (SAR) of Phenolics for 2-Amino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5-b]pyridine (PhIP) Formation in Phenylalanine/Creatinine Reaction Mixtures Including (or Not) Oxygen and Lipid HydroperoxidesHidalgo, Francisco J. CSIC ORCID ; Navarro, José Luis; Zamora, Rosario CSIC ORCID artículo