Firma en Digital.CSIC (*):
Martínez-Rivas, José Manuel
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Bioquímica y Biología Molecular de Productos Vegetales. Grupo: Genómica, Biología Molecular y Bioquímica de Lípidos de Plantas
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Plant sciences, Food science and technology, Agriculture, Biochemistry and molecular biology.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
mrivas@cica.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessfpls_08_01902.pdf.jpg7-Nov-2017An Oleuropein β-Glucosidase from Olive Fruit Is Involved in Determining the Phenolic Composition of Virgin Olive OilVelázquez-Palmero, David ; Romero-Segura, Carmen ; García-Rodríguez, Rosa ; Hernández, María L.; Vaistij, Fabián E.; Graham, Ian A.; Pérez Rubio, Ana Gracia  ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMar-2016Characterization of the S. cerevisiae inp51 mutant links phosphatidylinositol 4,5-bisphosphate levels with lipid content, membrane fluidity and cold growthCórcoles-Sáez, Issac; Hernández, María Luisa; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Prieto, José A.; Randez-Gil, Franciscaartículo
3openAccessAlfonsoM_JExpBot_2012.pdf.jpgAug-2012Contribution of the different omega-3 fatty acid desaturase genes to the cold response in soybeanRomán Fernández, Ángela ; Andreu Gargallo, Vanesa ; Hernández, M. Luisa ; Lagunas Castán, Beatriz ; Picorel Castaño, Rafael  ; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Alfonso Lozano, Miguel  artículo
4embargoedAccessEffect_reguoated_deficit_2018_Postprint.pdf.jpg31-May-2018Effect of a regulated deficit irrigation strategy in a hedgerow ‘Arbequina’ olive orchard on the mesocarp fatty acid composition and desaturase gene expression with respect to olive oil qualityHernández, M. Luisa ; Velázquez-Palmero, David ; Sicardo, M. Dolores ; Fernández Luque, José Enrique  ; Díaz-Espejo, Antonio  ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
5closedAccessFeb-2011Effect of different environmental stresses on the expression of oleate desaturase genes and fatty acid composition in olive fruitHernández, M. Luisa ; Padilla, María Nieves ; Sicardo, M. Dolores ; Mancha Perello, Manuel ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
6closedAccess2009Expression Analysis Identifies FAD2-2 as the Olive Oleate Desaturase Gene Mainly Responsible for the Linoleic Acid Content in Virgin Olive OilHernández, M. Luisa ; Padilla, María Nieves ; Mancha Perello, Manuel ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
7openAccessAEM2007-Rodriguez.pdf.jpgJan-2007Fluidization of Membrane Lipids Enhances the Tolerance of Saccharomyces cerevisiae to Freezing and Salt StressRodríguez Vargas, Sonia ; Sánchez-García, Alicia ; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Prieto Alamán, José Antonio ; Rández Gil, Francisca artículo
8closedAccess14-Oct-2009Functional characterization of two 13-lipoxygenase genes from olive fruit in relation to the biosynthesis of volatile compounds of virgin olive oilPadilla, María Nieves ; Hernández, M. Luisa ; Sanz, Carlos  ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
9openAccesspp.110.154815v1.pdf.jpg9-Apr-2010Increasing Omega-3 Desaturase Expression In Tomato Results In Altered Aroma Profile And Enhanced Resistance To Cold StressDomínguez, Teresa; Hernández, M. Luisa ; Pennycooke, Joyce C.; Jiménez, Pedro; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Sanz, Carlos  ; Stockinger, Eric J.; Sánchez Serrano, José J.; Sanmartín, Maiteartículo
10closedAccess12-May-2010Isolation, Expression, and Characterization of a 13-Hydroperoxide Lyase Gene from Olive Fruit Related to the Biosynthesis of the Main Virgin Olive Oil Aroma CompoundsPadilla, María Nieves ; Hernández, M. Luisa ; Pérez Rubio, Ana Gracia  ; Sanz, Carlos  ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
11openAccessPostprint_2017_Euphytica_213_7.pdf.jpgJan-2017Mapping quantitative trait loci controlling fatty acid composition in oliveHernández, M. Luisa ; Belaj, Angjelina; Sicardo, M. Dolores ; León, Lorenzo; Rosa, Raúl de la; Martín, Antonio  ; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Atienza, Sergio G.  artículo
12closedAccessFeb-2012Molecular cloning, functional characterization and transcriptional regulation of a 9-lipoxygenase gene from olivePadilla, María Nieves ; Hernández, M. Luisa ; Sanz, Carlos  ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
13openAccessAlfonsoM_MolPlant_2015.pdf.jpg2015Non-redundant contribution of the plastidial FAD8 ω-3 desaturase to glycerolipid unsaturation at different temperatures in ArabidopsisRomán Fernández, Ángela ; Hernández, María L.; Soria-García, Ángel  ; López-Gomollón, Sara ; Lagunas Castán, Beatriz ; Picorel Castaño, Rafael  ; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Alfonso Lozano, Miguel  artículo
14openAccessPostprint_Phytochem_2014_V102_P80.pdf.jpg2014Stress-dependent regulation of 13-lipoxygenases and 13-hydroperoxide lyase in olive fruit mesocarpPadilla, María Nieves ; Hernández, M. Luisa ; Sanz, Carlos  ; Martínez-Rivas, José Manuel  artículo
15openAccessPLANTPHYSIOL-2014-250340v1-Llave.pdf.jpgDec-2014Virus-induced alterations in primary metabolism modulate susceptibility to Tobacco rattle virus in ArabidopsisFernández-Calvino, L. ; Hernández, María L.; Hamada, Ignacio B.; Del Toro, Francisco ; Donaire, Livia ; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Llave, César artículo
16openAccessmolecules-22-00141.pdf.jpg14-Jan-2017Volatile Compound Profiling by HS-SPME/GC-MS-FID of a Core Olive Cultivar Collection as a Tool for Aroma Improvement of Virgin Olive OilGarcía-Vico, Lourdes ; Belaj, Angjelina; Sánchez-Ortiz, Araceli ; Martínez-Rivas, José Manuel  ; Pérez Rubio, Ana Gracia  ; Sanz, Carlos  artículo