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Firma en Digital.CSIC (*)
Jiménez Díaz, Rufino
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Interacciones Bacterias Lácticas-Levaduras en Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Ciencia y Tecnología de Alimentos.
 
Email
rjimenez@cica.es
 
 
 
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Resultados 1-14 de 14.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-mar-2023Assessing Listeria monocytogenes growth during Spanish-style green table olive fermentationPosada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Valero, Antonio; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; García-Gimeno, Rosa Mªartículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-1995Availability of Essential B-Group Vitamins to Lactobacillus plantarum in Green Olive Fermentation BrinesRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
3closedAccessfeb-1991Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
4closedAccess1990Bactericidal effect of phenolic compounds from green olives on Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Ríos, Rosa M. CSIC ORCID; Fedriani-Iriso, C.; Olías Jiménez, José Manuel; Ríos Martín, José Julián CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
5closedAccess18-ago-1998Bacteriocin production and competitiveness of Lactobacillus plantarum LPCO10 in olive juice broth, a culture medium obtained from olivesLeal-Sánchez, M. Vega; Baras, M.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Floriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
6closedAccessmar-2001Bacteriocin Production in Vancomycin-Resistant and Vancomycin-Susceptible Enterococcus Isolates of Different OriginsCampo, Rosa del; Tenorio, Carmen CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Rubio, Carmen CSIC ORCID; Gómez-Lus, Rafael; Baquero, Fernando CSIC ORCID; Torres, Carmenartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biofilm formation on abiotic and biotic surfaces during Spanish style green table olive fermentationDomínguez Manzano, Jesús CSIC; Olmo-Ruiz, Carmen CSIC ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
8closedAccess25-jul-2002The locus responsible for production of plantaricin S, a class IIb bacteriocin produced by Lactobacillus plantarum LPCO10, is widely distributed among wild-type Lact. plantarum strains isolated from olive fermentationsMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Floriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-1998Molecular Analysis of the Locus Responsible for Production of Plantaricin S, a Two-Peptide Bacteriocin Produced by Lactobacillus plantarum LPCO10Stephens, Sarah K.; Floriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Cathcart, Declan P.; Bayley, Susan A.; Witt, Valerie F.; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Warner, Philip J.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
10closedAccess1993Plantaricins S and T, two new bacteriocins produced by Lactobacillus plantarum LPCO10 isolated from a green olive fermentationJiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Ríos, Rosa M. CSIC ORCID; Desmazeaud, M.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-1998Purification and Genetic Characterization of Enterocin I from Enterococcus faecium 6T1a, a Novel Antilisterial Plasmid-Encoded Bacteriocin Which Does Not Belong to the Pediocin Family of BacteriocinsFloriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-1995Purification and partial amino acid sequence of plantaricin S, a bacteriocin produced by Lactobacillus plantarum LPCO10, the activity of which depends on the complementary action of two peptidesJiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Cathcart, Declan P.; Holo, Helge; Nes, Ingolf F.; Sletten, Knut H.; Warner, Philip J.artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Screening the ability of natural feed ingredients to interfere with the adherence of enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88 to the porcine intestinal mucusGonzález-Ortiz, G.; Pérez, J. F.; Hermes, R.G.; Molist, F.; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Martín-Orúe, S.M.artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-1994Use of Lactobacillus plantarum LPCO10, a Bacteriocin Producer, as a Starter Culture in Spanish-Style Green Olive FermentationsRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Cathcart, Declan P.; Warner, Philip J.; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo