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Firma en Digital.CSIC (*)
Jiménez Díaz, Rufino
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Interacciones Bacterias Lácticas-Levaduras en Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Ciencia y Tecnología de Alimentos.
 
Email
rjimenez@cica.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessL_pentosus-paired.pdf.jpgMay-2012A novel Lactobacillus pentosus-paired starter culture for Spanish-style green olivefermentationRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
2openAccessIG_AGROCSIC.pdf.jpgJun-2005Aceituna de Mesa: de la fermentación tradicional a la utilización de cultivos iniciadoresRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
3openAccessGrasasyAceites1989.pdf.jpg1989Actividad antibacteriana de las salmueras de aceitunas verdes sobre Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
4closedAccess1-Mar-2023Assessing Listeria monocytogenes growth during Spanish-style green table olive fermentationPosada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Valero, Antonio; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; García-Gimeno, Rosa Mªartículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-1995Availability of Essential B-Group Vitamins to Lactobacillus plantarum in Green Olive Fermentation BrinesRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
6openAccessFoodControl_2022_V137_108969.pdf.jpg1-Jul-2022Bacterial metataxonomic analysis of industrial Spanish-style green table olive fermentationsLópez-García, Elio ; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
7closedAccessFeb-1991Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
8closedAccess1990Bactericidal effect of phenolic compounds from green olives on Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Ríos, Rosa M. CSIC ORCID; Fedriani-Iriso, C.; Olías Jiménez, José Manuel; Ríos Martín, José Julián CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino artículo
9closedAccess18-Aug-1998Bacteriocin production and competitiveness of Lactobacillus plantarum LPCO10 in olive juice broth, a culture medium obtained from olivesLeal-Sánchez, M. Vega; Baras, M.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Floriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
10closedAccessMar-2001Bacteriocin Production in Vancomycin-Resistant and Vancomycin-Susceptible Enterococcus Isolates of Different OriginsCampo, Rosa del; Tenorio, Carmen CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino ; Rubio, Carmen; Gómez-Lus, Rafael; Baquero, Fernando; Torres, Carmenartículo
11openAccessfmicb-12-650754.pdf.jpg2021Behavior of Vibrio spp. in Table OlivesPosada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Valero, Antonio; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; González-Serrano, Miriam; Ramos-Benítez, Alfonso M.; Benítez-Cabello, Antonio ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; García-Gimeno, Rosa Maríaartículo
12openAccessfmicb_10_00836.pdf.jpg2019Biodiversity and multifunctional features of lactic acid bacteria isolated from table olive biofilmsBenítez-Cabello, Antonio ; Calero Delgado, Beatriz; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biofilm formation on abiotic and biotic surfaces during Spanish style green table olive fermentationDomínguez Manzano, Jesús; Olmo-Ruiz, Carmen CSIC ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
14openAccessCoculture enhances.pdf.jpgMay-2010Coculture with specific bacteria enhances survival of Lactobacillus plantarum NC8, an autoinducer-regulated bacteriocin producer, in olive fermentationsRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Jiménez Díaz, Rufino artículo
15openAccessGenomeAnnounc_2018_V6_e00379.pdf.jpg2018Draft genome sequences of six Lactobacillus pentosus strains isolated from brines of traditionally fermented Spanish-style green table olivesCalero Delgado, Beatriz; Martín-Platero, Antonio M. CSIC ORCID; Pérez-Pulido, Antonio J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio ; Casimiro-Soriguer, Carlos S. CSIC; Martínez-Bueno, Manuel CSIC ORCID; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
16openAccessfmicb_2019_10-01880.pdf.jpg13-Aug-2019Editorial: New Trends in Table Olive FermentationBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bordons, Albert; Jiménez Díaz, Rufino artículo
17openAccessC901.pdf.jpgJul-2009Enterocin C, a Class IIb Bacteriocin Produced by E. faecalis C901, a Strain Isolated from Human ColostrumMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Jiménez, Esther; Jiménez Díaz, Rufino ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Rodríguez, Juan M.artículo
18openAccessPostprint_2015_AntonieVan_Leeuwenhoek_V108_P597.pdf.jpg2015Evaluation and identification of poly-microbial biofilms on natural green Gordal table olivesBenítez-Cabello, Antonio ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
19openAccessPostP_2018_FoodFunct_V9_P3884.pdf.jpg12-Jun-2018Exopolysaccharides from olive brines could reduce the adhesion of ETEC K88 to intestinal epithelial cellsZhu, Yanan; González-Ortiz, Gemma; Jiménez Díaz, Rufino ; Pérez-Trujillo, Míriam; Parella, Teodor; López-Colom, Paola; Martín-Orúe, Susana Maríaartículo
20openAccessFermentation_profile_FM2003.pdf.jpgAug-2003Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter cultureLeal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Jiménez Díaz, Rufino ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo