Firma en Digital.CSIC (*)
Velasco, Joaquín
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Caracterización y Calidad de Lípidos. Grupo: Modificaciones de los Lípidos de los Alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Modificaciones de los Lípidos de los Alimentos.
 
Email
velasco@ig.csic.es
 
 
 
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DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Heterogeneous aspects of lipid oxidation in dried microencapsulated oilsVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Marmesat, Susana CSIC; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-dic-2012Influence of fatty acid composition on chemical changes in blends of sunflower oils during thermoxidation and fryingMarmesat, Susana CSIC; Morales, Arturo CSIC ORCID; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
43openAccessPostP_2019_IJFST_Influence.pdf.jpg4-sep-2019Influence of oil droplet size on the oxidative stability of the free and encapsulated fractions of freeze‐dried microencapsulated sunflower oilHolgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
44closedAccessdic-2009Influence of relative humidity on oxidation of the free and encapsulated oil fractions in freeze-dried microencapsulated oilsVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
45closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-sep-2002Influence of thermal treatments simulating cooking processes on the polyphenol content in virgin olive oilBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
46closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg2008Influence of two lipid extraction procedures on the peroxide value in powdered infant formulasVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Marmesat, Susana CSIC; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
47openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P93.pdf.jpg2015Inhibition of hydroperoxy-, keto- and hydroxy-FAME by alpha- and delta-tocopherol at Rancimat conditionsMarmesat, Susana CSIC; Morales, Arturo CSIC ORCID; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Interactions between fat and food during deep-fryingDobarganes, M. Carmen CSIC ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
49openAccessEJLipidSciTech_2023_125_2300067.pdf.jpg1-oct-2023Interlaboratory study on lipid oxidation during accelerated storage trials with rapeseed and sunflower oil analyzed by conjugated dienes as primary oxidation productsAmft, Jonas; Meissner, Philipp M.; Steffen-Heins, Anja; Hasler, Mario; Stöckmann, Heiko; Meynier, Anne; Birault, Lucie; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Vermoesen, Ann; Perez-Portabella, Ines; Prió, Blanca; Porcellana, Tito; Forte, Emanuele; Yesiltas, Betül; Merkx, Donny; Hennebelle, Marie; Wang, Jianli; van Duynhoven, John; Losada-Barreiro, Sonia; Bravo-Diaz, Carlos; Bernal, Claudio; Abramovič, Helena; Manzanos, María J.; Martínez-Yusta, Andrea; Nieva-Echevarría, Bárbara; Guillén, María D.; Frühwirth, Sarah; Pignitter, Marc; Wołosiak, Rafał; Derewiaka, Dorota; Costa, Marlene; Paiva-Martins, Fátima; Jacobsen, Charlotte; Schwarz, Karinartículo
50closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg2013Influence of homogenisation conditions and drying method on physicochemical properties of dehydrated emulsions containing different solid componentsHolgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
51closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002La Calidad de los aceites y grasas de frituraDobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo de revisión
52closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Loss of tocopherols and formation of degradation compounds at frying temperatures in oils differing in degree of unsaturation and natural antioxidant contentBarrera-Arellano, Daniel; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
53openAccessPostprint_2018_JAOCS_V95_P1399.pdf.jpgnov-2018Microencapsulation of Conjugated Linoleic Acid (CLA)‐Rich Oil with Skimmed Milk Components Protects against PolymerizationHolgado, Francisca CSIC ORCID ; García-Martínez, M. del Carmen CSIC; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
54closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Microencapsulation of H. pluvialis oleoresins with different fatty acid composition: Kinetic stability of astaxanthin and alpha-tocopherolBustamante, Andrés; Masson, Lilia; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Del Valle, José Manuel; Robert, Pazartículo
55openAccessPostprint_2015_JAOCS_V62_P1601.pdf.jpgdic-2015New Analytical Evidence of Discontinuous Oxidation in Dried Microencapsulated LipidsMorales, Arturo CSIC ORCID; Marmesat, Susana CSIC; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
56openAccessantioxidants-12-01993.pdf.jpgnov-2023New Insights into the Loss of Antioxidant Effectiveness of Phenolic Compounds in Vegetable Oils in the Presence of PhosphatidylcholineVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Gil García, María Jesús CSIC; Wen, Yun-Qi; García-González, Aída CSIC; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
57openAccessPostP_2018_IDJ_V86_P27.pdf.jpgnov-2018Occurrence of lipid oxidation compounds in commercialised functional dairy productsGarcía-Martínez, M. del Carmen CSIC; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
58openAccessLWT_2023_V184_115081.pdf.jpg15-jul-2023Olive pomace oil improves the oxidative stability and nutritional value of oil-based cakes with anise essence, a traditional confectionery product in SpainVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; García-González, Aída CSIC; Zamora, Rosario CSIC ORCID ; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
59openAccessHeterofasicos.pdf.jpg30-jun-2002Oxidación en sistemas lipídicos heterofásicos: emulsiones aceite en aguaVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
60openAccess5-may-2016Oxidation of a functional, CLA-rich oil: determination of volatile and non-volatile compoundsMárquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; García-Martínez, M. del Carmen CSICartículo