Firma en Digital.CSIC (*):
Castellano, José María
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Alimentación y Salud
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Food Science, Phytochemistry, Metabolism, triterpenes, polyphenols, diabetes, Alzheimer Disease.
 
Email:
jmcas@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-9 of 9 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_2015_LWTFoodSciTech_V64_P431.pdf.jpg2015Determination of major bioactive compounds from olive leafGuinda Garín, Mª Ángeles ; Castellano, José María  ; Sántos-Lozano, José Manuel; Delgado Hervás, Teresa ; Gutiérrez-Adánez, Pilar; Rada, Mirella artículo
2openAccessGYA_2016_V67_e142.pdf.jpg2016Free radical scavenging and a-glucosidase inhibition, two potential mechanisms involved in the anti-diabetic activity of oleanolic acidCastellano, José María  ; Guinda Garín, Mª Ángeles ; MacÍas, L.; Santos-Lozano, J.M.; Lapetra, J.; Rada, Mirella artículo
3openAccessPostprint_2015_BiomedChrom_V29_P1687.pdf.jpg2015GC-FID determination and pharmacokinetic studies of oleanolic acid in human serumRada, Mirella ; Castellano, José María  ; Perona, Javier S.  ; Guinda Garín, Mª Ángeles artículo
4closedAccessOct-2010Mitochondrial β-Cyanoalanine Synthase Is Essential for Root Hair Formation in Arabidopsis thalianaGarcía, Irene  ; Castellano, José María  ; Vioque, Blanca  ; Solano, Roberto; Gotor, Cecilia  ; Romero, Luis C.  artículo
5openAccessOleanolic_Castellano_Art2019.pdf.jpg1-Nov-2019Oleanolic acid exerts a neuroprotective effect against microglial cell activation by modulating cytokine release and antioxidant defense systemsCastellano, José María  ; García Rodríguez, Silvia; Espinosa, Juan M.; Millán-Linares, María del Carmen  ; Rada, Mirella ; Perona, Javier S.  artículo
6closedAccess2011Pentacyclic triterpenic acids from Argania spinosaGuinda Garín, Mª Ángeles ; Rada, Mirella ; Delgado Hervás, Teresa ; Castellano, José María  artículo
7closedAccess8-Sep-2010Pentacyclic Triterpenoids from Olive Fruit and LeafGuinda Garín, Mª Ángeles ; Rada, Mirella ; Delgado Hervás, Teresa ; Gutiérrez-Adánez, Pilar; Castellano, José María  artículo
8openAccessFernández_Aparicio_Potential_Art2019.pdf.jpg23-Aug-2019Potential Protective Effect of Oleanolic Acid on the Components of Metabolic Syndrome: A Systematic ReviewFernández-Aparicio, Ángel; Schmidt-RioValle, Jacqueline; Perona, Javier S. ; Correa-Rodríguez, María; Castellano, José María  ; González-Jiménez, Emilioartículo
9embargoedAccessSupp_Mat.pdf.jpgNov-2019Prevention of type 2 diabetes in prediabetic patients by using functional olive oil enriched in oleanolic acid: The PREDIABOLE study, a randomized controlled trialSantos-Lozano, J. M.; Rada, Mirella ; Lapetra, J.; Guinda Garín, Mª Ángeles ; Jiménez-Rodríguez, María C.; Cayuela, José Antonio  ; Ángel-Lugo, Antonio; Vilches-Arenas, Ángel; Gómez-Martín, Ana M.; Ortega-Calvo, Manuel; Castellano, José María  artículo