Millán-Linares, María del Carmen

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Millán-Linares, María del Carmen
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Unidad de Biología Celular
 
Categoría Profesional
Doctora
 
Especialización
Biologia celular de compuestos bioactivos.
 
Email
mcmillan@ig.csic.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessFF_2020_V11_2943.pdf.jpg2020A Lupine (Lupinus angustifolius L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat diet-induced obese miceLemus-Conejo, Ana; Grao‐Cruces, Elena; Toscano, Rocío; Varela, Lourdes; Claro, Carmen; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
2openAccess2016Actividad antiinflamatoria de hidrolizados proteicos de altramuz en un modelo de absorción abdominalMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC artículo
3openAccess2020Actividad antioxidante y anti-inflamatoria in vitro de extractos de Chaya (Cnidoscolus aconotifolius-Mill-I.M. Johnst)Us-Medina, Ulil; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Arana-Argáez, Victor; Segura-Campos,Maira Rubiartículo
4openAccessNH_2020_MA-02752-04.pdf.jpg2020Actividad antioxidante y antinflamatoria in vitro de extractos de chaya (Cnidoscolus aconitifolius (Mill.) I.M. Johnst)US-Medina, Ulil; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Arana-Argáez, Victor; Segura-Campos, Maira Rubiartículo
5openAccessPostprint_JFuntFood_2014_V8_P224.pdf.jpg2014Anti-inflammatory activity of lupine (Lupinus angustifolius L.) protein hydrolysates in THP-1-derived macrophagesMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC artículo
6openAccessAnti-Inflammatory_Fernandez_PV_Art_2021.pdf.jpg22-Jan-2021Anti-Inflammatory and Antioxidant Activity of Hydroxytyrosol and 3,4-Dihydroxyphenyglycol Purified from Table Olive EffluentsFernández-Prior, África; Bermúdez-Oria, Alejandra; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños, Juan; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
7openAccessfoods-10-02297.pdf.jpg28-Sep-2021Antihypertensive and Antioxidant Activity of Chia Protein Techno-Functional Extensive HydrolysatesVillanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Rodríguez-Martín, Noelia M.; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Carrera, Cecilio; Pedroche, Justo CSIC ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
8openAccessBiomolecules_2021_11_1458.pdf.jpg4-Oct-2021Antioxidant and Anti-Inflammatory Properties of Bioavailable Protein Hydrolysates from Lupin-Derived Agri-WasteMontserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Martín, María E.; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
9openAccessPostprint_2015_JMolCatB_V117_P38.pdf.jpg2015Bovine trypsin immobilization on agarose activated with divinylsulfone: Improved activity and stability via multipoint covalent attachmentDos Santos, José C. S.; Rueda, Nazzoly; Barbosa, Oveimar CSIC ORCID; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Yuste, María del Mar; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto CSIC ORCIDartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Characterization of supports activated with divinyl sulfone as a tool to immobilize and stabilize enzymes via multipoint covalent attachment. Application to chymotrypsinDos Santos, José C. S.; Barbosa, Oveimar CSIC ORCID; Fernández-Sánchez, Jorge F.; Medina-Castillo, Antonio L.; Ramón-Márquez, Teresa; Arias-Martos, María C.; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto CSIC ORCID; Rueda, Nazzolyartículo
11openAccessfoods-08-00379-v2.pdf.jpg1-Sep-2019Development of healthy, nutritious bakery products by incorporation of quinoaBallester Sánchez, Jaime; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Fernández-Espinar, María Teresa CSIC ORCID; Haros, Monika CSIC ORCID artículo
12openAccessnutrients-12-03139-v2.pdf.jpg14-Oct-2020Dietary Fatty Acids in Postprandial Triglyceride-Rich Lipoproteins Modulate Human Monocyte-Derived Dendritic Cell Maturation and ActivationVázquez-Madrigal, Carlos; López, Soledad; Grao‐Cruces, Elena; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Rodríguez-Martín, Noelia M; Martín, María E.; Gonzalo, Alba; Santa-María, Consuelo; Bermúdez, Beatriz CSIC ORCID; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg10-Mar-2021Effect of amine length in the interference of the multipoint covalent immobilization of enzymes on glyoxyl agarose beadsMorellon-Sterling, Roberto; Siar, El-Hocine; Ait Braham, Sabrina; Andrades, Diandra de; Pedroche, Justo CSIC ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Fernández-Lafuente, Roberto CSIC ORCIDartículo
14openAccessEffect_Miranda_Ramos_Art2020.pdf.jpg20-May-2020Effect of Chia as Breadmaking Ingredient on Nutritional Quality, Mineral Availability, and Glycemic Index of BreadMiranda Ramos, Karla Carmen; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Haros, Monika CSIC ORCID artículo
15openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg21-May-2021Effect of Tris Buffer in the Intensity of the Multipoint Covalent Immobilization of Enzymes in Glyoxyl-Agarose BeadsAit Braham, Sabrina; Morellon-Sterling, Roberto; Andrades, Diandra de; Rodrigues, Rafael C.; Siar, El-Hocine; Aksas, Ali; Pedroche, Justo CSIC; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Fernández-Lafuente, Roberto CSIC ORCIDartículo
16openAccessfoods_09_00854_v2.pdf.jpg30-Jun-2020Evaluation of Anti-Inflammatory and Atheroprotective Properties of Wheat Gluten Protein Hydrolysates in Primary Human MonocytesMontserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Rodríguez-Martín, Noelia M.; Villanueva, Álvaro CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Cruz-Chamorro, Iván; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo
17openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgNov-2019GPETAFLR, a biopeptide from Lupinus angustifolius L., protects against oxidative and inflammatory damage in retinal pigment epithelium cellsMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Toscano, Rocío; Lemus-Conejo, Ana; Martín, María E.; Pedroche, Justo CSIC ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
18openAccessPostP_2018_JFF_V47_P299.pdf.jpgAug-2018GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesisMillán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Lemus-Conejo, Ana; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Pedroche, Justo CSIC ; Carrillo-Vico, A.; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2020GPETAFLR, a peptide from Lupinus angustifolius L. prevents inflammation in microglial cells and confers neuroprotection in brainLemus-Conejo, Ana; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Toscano, Rocío; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Pedroche, Justo CSIC ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Montserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVNartículo
20openAccessFood_Funct_2019_V10_P3303.pdf.jpg1-Jun-2019GPETAFLR, an octapeptide isolated from: Lupinus angustifolius L. Protein hydrolysate, promotes the skewing to the M2 phenotype in human primary monocytesMontserrat-de la Paz, Sergio CSIC ORCID CVN; Lemus-Conejo, Ana; Toscano, Rocío; Pedroche, Justo CSIC ; Millan, Francisco ; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID artículo