Millán-Linares, María del Carmen

Firma en Digital.CSIC (*):
Millán-Linares, María del Carmen
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Unidad de Biología Celular
 
Categoría Profesional:
Doctora
 
Especialización:
Biologia celular de compuestos bioactivos.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
Página web:
 
Email:
mcmillan@ig.csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessPostprint_JFuntFood_2014_V8_P224.pdf.jpg2014Anti-inflammatory activity of lupine (Lupinus angustifolius L.) protein hydrolysates in THP-1-derived macrophagesMillán-Linares, María del Carmen  ; Bermúdez, Beatriz ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
2openAccessPostprint_2015_JMolCatB_V117_P38.pdf.jpg2015Bovine trypsin immobilization on agarose activated with divinylsulfone: Improved activity and stability via multipoint covalent attachmentDos Santos, José C. S.; Rueda, Nazzoly; Barbosa, Oveimar ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Yuste, María del Mar; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Characterization of supports activated with divinyl sulfone as a tool to immobilize and stabilize enzymes via multipoint covalent attachment. Application to chymotrypsinDos Santos, José C. S.; Barbosa, Oveimar ; Fernández-Sánchez, Jorge F.; Medina-Castillo, Antonio L.; Ramón-Márquez, Teresa; Arias-Martos, María C.; Millán-Linares, María del Carmen  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar ; Gonçalves, Luciana R. B.; Fernández-Lafuente, Roberto ; Rueda, Nazzolyartículo
4openAccessPostP_2018_JFF_V47_P299.pdf.jpgAug-2018GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesisMillán-Linares, María del Carmen  ; Lemus-Conejo, A.; Yust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Carrillo-Vico, A.; Millán, Francisco  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
5openAccessPostprint_2015_JFunctFoods_V18A_P358.pdf.jpg2015GPETAFLR: A new anti-inflammatory peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysateMillán-Linares, María del Carmen  ; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  ; Yust, María del Mar artículo
6closedAccessJul-2012Hypocholesterolemic and antioxidant activities of chickpea (Cicer arietinum L.) protein hydrolysatesYust, María del Mar ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
7closedAccess15-Oct-2010Improvement of functional properties of chickpea proteins by hydrolysis with immobilised AlcalaseYust, María del Mar ; Pedroche, Justo  ; Millán-Linares, María del Carmen  ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  artículo
8openAccessPostprint_FoodChem_2014_V151_P141.pdf.jpg2014Lupine protein hydrolysates inhibit enzymes involved in the inflammatory pathwayMillán-Linares, María del Carmen  ; Yust, María del Mar ; Alcaide-Hidalgo, J. M.; Millán, Francisco  ; Pedroche, Justo  artículo
9openAccesscatalysts-08-00333-v2.pdf.jpg15-Aug-2018Stabilization of Enzymes by Multipoint Covalent Attachment on Aldehyde-Supports: 2-Picoline Borane as an Alternative Reducing AgentOrrego, Alejandro H.; Romero-Fernández, Maria; Millán-Linares, María del Carmen  ; Yust, María del Mar ; Guisán, José Manuel ; Rocha-Martín, Javier  artículo
10embargoedAccessPostP_2019_JFunctFoods_V62_103543.pdf.jpgNov-2019Unsaponifiable and phenolic fractions from virgin olive oil prevent neuroinflammation skewing microglia polarization toward M2 phenotypeToscano, Rocío; Millán-Linares, María del Carmen  ; Naranjo, María C.; Lemus-Conejo, Ana; Claro, Carmen; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo
11openAccessPostprint_2018_FoodFunct_V9_P2517.pdf.jpg1-Mar-2018Unsaponifiable fraction isolated from grape (Vitis vinifera L.) seed oil attenuates oxidative and inflammatory responses in human primary monocytesMillán-Linares, María del Carmen  ; Bermúdez, Beatriz ; Martín, María E.; Muñoz, Ernesto; Abia, Rocío  ; Millán, Francisco  ; Muriana, Francisco J. G.  ; Montserrat-de la Paz, Sergio artículo