Firma en Digital.CSIC (*)
Girón-Calle, Julio
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Fitoquímica de los Alimentos. Grupo: Componentes Bioactivos y Funcionales de Productos Vegetales
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Ciencia y Tecnología de Alimentos, Bioquímica, Nutrición y Química de Alimentos, componentes funcionales, componentes bioactivos, fitoquímicos, alimentos vegetales, péptidos bioactivos, semillas ricas en proteína, actividad biológica, cultivos celulares, biodisponibilidad, polifenoles, amino ácidos libres, pectinas, bioprospección, leguminosas, legumbres, antinutricionales.
 
Email
jgiron@cica.es
 
 
 
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Resultados 1-20 de 41.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess15-nov-2011A colorimetric method for determination of γ-glutamyl-S-ethenyl- cysteine in narbon vetch (Vicia narbonensis L.) seedsSánchez Vioque, Raúl; Rodríguez Conde, María Fernanda; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Santana Méridas, Omar; Mozos-Pascual, Marcelino de los; Izquierdo-Melero, M. E.; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID artículo
2closedAccess2007Affinity Purification of Copper-Chelating Peptides from Sunflower Protein HydrolysatesMegías, Cristina CSIC; Pedroche, Justo CSIC ORCID ; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
3openAccessapplsci-11-04675.pdf.jpg20-may-2021Antibacterial Activity of Moroccan Zantaz Honey and the Influence of Its Physicochemical Parameters Using Chemometric ToolsElamine, Youssef; Imtara, Hamada; Miguel, M. G.; Anjos, Ofélia; Estevinho, Letícia; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Martín, Jesús; Lyoussi, Badiaaartículo
4closedAccessjul-2011Antioxidant and chelating activity of Jatropha curcas L. protein hydrolysatesGallegos-Tintoré, Santiago; Torres-Fuentes, Cristina CSIC ORCID; Martínez-Ayala, A. L.; Solorza-Feria, Javier; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
5openAccessJournal_Chemistry_2015_ID190129.pdf.jpg2015Antioxidant and chelating activity of nontoxic Jatropha curcas L. protein hydrolysates produced by in vitro digestion using pepsin and pancreatinGallegos-Tintoré, Santiago; Torres-Fuentes, Cristina CSIC ORCID; Solorza-Feria, Javier; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Martínez-Ayala, A. L.; Chel Guerrero, L.; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
6closedAccess15-abr-2012Antioxidant and metal chelating activities of Phaseolus vulgaris L. var. Jamapa protein isolates, phaseolin and lectin hydrolysatesCarrasco-Castilla, Janet; Hernández-Álvarez, Alan J.; Jiménez-Martínez, Cristian; Jacinto-Hernández, Carmen; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Dávila-Ortiz, Gloriaartículo
7openAccessANTIOXIDANT-CHELATING-AND-ENZYME-INHIBITORY-ACTIVITIES20160613045805.pdf.jpg2016ANTIOXIDANT, CHELATING AND ENZYME INHIBITORY ACTIVITIES OF VICIA SATIVA (COMMON VETCH) SEED POLYPHENOLS.Megías, Cristina CSIC; Zengin, Gokhan; Aktumsek Abdurrahman; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
8closedAccessoct-2011Antioxidative activity in the seeds of 28 vicia species from southern spainPastor-Cavada, Elena CSIC; Juan, Rocío; Pastor, Julio E.; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
9closedAccess30-jul-2003Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of N,N'-Di-(4-methyl-1,4-dihydropyridine-3,5-dicarbaldehyde)lysineGirón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Vioque, Eduardoartículo
10closedAccess9-oct-2002Bound malondialdehyde in foods: Bioavailability of the N-2-propenals of lysineGirón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Vioque, Eduardoartículo
11openAccessPostP_2018_JFoodBiochem_V42_e12578.pdf.jpgoct-2018Characterization of Vicia (Fabaceae) seed water extracts with potential immunomodulatory and cell antiproliferative activitiesMegías, Cristina CSIC; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
12openAccessPostP_2020_JFB_e13271.pdf.jpg11-may-2020Characterization of Vicia Ervilia (Bitter Vetch) Seed Proteins, Free Amino Acids, and PolyphenolsVioque, Javier CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Torres-Salas, Verenice; Elamine, Youssef; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID artículo
13closedAccess2-nov-2009Chelating, antioxidant and antiproliferative activity of Vicia sativa polyphenol extractsMegías, Cristina CSIC; Pastor-Cavada, Elena CSIC; Torres-Fuentes, Cristina CSIC ORCID; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Juan, Rocío; Pastor, Julio E.; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Determination of L-canavanine and other free amino acids in Vicia disperma (Fabaceae) seeds by precolumn derivatization using diethyl ethoxymethylenemalonate and reversed-phase high-performance liquid chromatographyMegías, Cristina CSIC; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID artículo
15openAccessPostprint_FoodAnalMeth_2015_V8_P1953.pdf.jpg2015Determination of the Neurotoxin 3-N-Oxalyl-2,3-Diaminopropionic Acid and Other Free Amino Acids in Lathyrus cicera and L. sativus Seeds by Reversed-Phase High-Performance Liquid ChromatographyMegías, Cristina CSIC; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Santana-Méridas, Omar; Herraiz-Peñalver, David; Sánchez-Vioque, Raúlartículo
16openAccessJAMC_2014.pdf.jpg2014Determination of β -Cyano-L-Alanine, γ -Glutamyl- β -Cyano-L-Alanine, and common free amino acids in vicia sativa (Fabaceae) seeds by reversed-phase high-Performance liquid chromatographyMegías, Cristina CSIC; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID artículo
17closedAccess21-abr-2011Determination of γ-glutamyl-S-ethenyl-cysteine in narbon vetch (Vicia narbonensis L.) seeds by high performance liquid chromatographySánchez Vioque, Raúl; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Rodríguez Conde, María Fernanda; Vioque, Javier CSIC ORCID ; Mozos-Pascual, Marcelino de los; Santana Méridas, Omar; Izquierdo-Melero, M. E.; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID artículo
18closedAccessjun-2010Effect of chickpea protein hydrolysates on cell proliferation and in vitro bioavailabilityGirón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
19openAccessjfcn_2016_028.pdf.jpg2016Free Amino Acids, Including Canavanine, in the Seeds from 24 Wild Mediterranean LegumesMegías, Cristina CSIC; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Free amino acids, including canavanine, in the seeds from 32 Vicia species belonging to subgenus VicillaMegías, Cristina CSIC; Cortés-Giraldo, Isabel CSIC; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo