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Firma en Digital.CSIC (*)
Arroyo López, Francisco Noé
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Interacciones Levaduras-Bacterias Lácticas en Alimentos
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Microbiologia de la aceitunas de mesa, desarrollo de cultivos iniciadores, formación de biofilms dirigidos, calidad y seguridad alimentaria.
 
Email
fnoe@ig.csic.es
 
 
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Resultados 41-60 de 93.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41openAccessfmicb_2014_V5_467.pdf.jpg2014Fortification of table olive packing with the potential probiotic bacteria Lactobacillus pentosus TOMC-LAB2Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
42openAccessStandardsGenSci_2017_12_70_Genome.pdf.jpg2-dic-2017Genome overview of eight Candida boidinii strains isolated from human activities and wild environmentsCamiolo, Salvatore; Porru, Cinzia; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Porceddu, Andrea; Budroni, Marilena; Mannazzu, Ilaria; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
43openAccessFUNBIO_2022_V126_P658.pdf.jpgoct-2022Genotypic and phenotypic characterization of industrial autochthonous Saccharomyces cerevisiae for the selection of well-adapted bioethanol-producing strainsCanseco Grellet, María Alejandra; Dantur, Karina Inés; Perera, María Francisca; Ahmed, Pablo Miguel; Castagnaro, Ana; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID; Welin, Bjorn; Ruiz, Roberto Marceloartículo
44openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2021Genotypic and phenotypic diversity among Lactobacillus plantarum and Lactobacillus pentosus isolated from industrial scale cucumber fermentationsPérez-Díaz, Ilenys M.; Johanningsmeier, Suzanne D.; Anekella, Kartheek; Pagán-Medina, Christian G.; Méndez-Sandoval, Lesley; Arellano, Consuelo; Price, Robert; Daughtry, Katheryne V.; Borges, Michelle; Bream, Chloe; Connelly, Lauren; Dieck, Susan E.; Levi, Meredith T.; McMurtrie, Erin K.; Smith Jr., Rickey E.; Theora, Jeannette C.; Wendland, Paige; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
45openAccessPostprint_2018_FoodMicrobiol_V69_P33.pdf.jpgfeb-2018Genotyping, identification and multifunctional features of yeasts associated to Bosana naturally black table olive fermentationsPorru, Cinzia; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Zara, Giacomo; Budroni, Marilena; Mannazzu, Ilaria; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
46openAccessLWT_2022_V158_113157.pdf.jpg15-mar-2022Growth response of Saccharomyces cerevisiae strains to stressors associated to the vine cycleValero, Eva; Chimeno, Selva Valeria; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Rojo, María Cecilia; Paolinelli, Marcos; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Combina, Mariana; Mercado, Laura Analíaartículo
47closedAccess16-abr-2012Growth/no growth interfaces of table olive related yeasts for natamycin, citric acid and sodium chlorideArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
48openAccessfoods_2023_V12_938.pdf.jpg22-feb-2023In Silico Evidence of the Multifunctional Features of Lactiplantibacillus pentosus LPG1, a Natural Fermenting Agent Isolated from Table Olive BiofilmsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Ramiro-García, Javier CSIC ORCID; Ladero, Victor; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
49openAccessfmicb_2016_01370.pdf.jpg2016In silico logistic model for table olive related microorganisms as a function of sodium metabisulphite, cinnamaldehyde, pH, and Type of acidifying agentRomero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
50openAccessfermentation-08-00441.pdf.jpg1-sep-2022Influence of 1-Methylcyclopropene (1-MCP) on the Processing and Microbial Communities of Spanish-Style and Directly Brined Green Table Olive FermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
51openAccessfoods-09-00127-v2.pdf.jpg24-ene-2020Influence of Acid Adaptation on the Probability of Germination of Clostridium sporogenes Spores Against pH, NaCl and TimeValera, Antonio; Olague, Elena; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Cantalejo, María Jesús; García-Gimeno, Rosa María; Pérez-Rodríguez, Fernando; Posada-Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
52openAccessProcess_Biochem_2022_V120_P 275.pdf.jpg2022Influence of olive mill waste phenolic compounds levels on carotenoid production by Rhodotorula spp.Ghilardi, Carolina; Negrete, Paola S.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Monetta, Pablo; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Carelli, Amalia A.; Borroni, Virginiaartículo
53closedAccessdic-2009Instability profile of fresh packed “seasoned” Manzanilla-Aloreña table olivesArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Segovia-Bravo, Kharla A. CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Durán Quintana, M. Carmen CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
54openAccessPostprint_2016_LWTFoodSciTechnol_V79_P252.pdf.jpg2016Lactobacillus pentosus is the dominant species in spoilt packaged Aloreña de MálagaRomero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
55closedAccessago-2010Lipolytic activity of the yeast species associated with the fermentation/storage phase of ripe olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
56openAccessPostPr_2019_FoodControl_Metataxonomic.pdf.jpg31-may-2019Metataxonomic analysis of the bacterial diversity in table olive dressing componentsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Sánchez García, Borja CSIC ORCID; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
57openAccessFront. Microbiol_8_2209.pdf.jpg8-nov-2017Microbiological and Physicochemical Changes in Natural Green Heat-Shocked Aloreña de Málaga Table OlivesRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Ruiz-Bellido, Miguel Á.; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
58openAccessJFoodSci_2023_V88_4059.pdf.jpgoct-2023Modeling the antimicrobial effects of olive mill waste extract, rich in hydroxytyrosol, on the growth of lactic acid bacteria using response surface methodologyCaballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Fernández-Prior, África CSIC ORCID; Cubero-Cardoso, Juan CSIC ORCID ; Reinhard, Claudio; Nyström, Laura; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; López-García, Elio CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
59closedAccessfeb-2012Modeling the inhibitory effects of zinc chloride on table olive related yeastsBautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
60closedAccess15-abr-2010Modelling the effect of ascorbic acid, sodium metabisulphite and sodium chloride on the kinetic responses of lactic acid bacteria and yeasts in table olive storage using a specifically implemented Quasi-chemical primary modelEchevarría, R.; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo