Firma en Digital.CSIC (*)
Ruiz Méndez, Mª Victoria
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Caracterizacion y Calidad. Grupo: Modificaciones de los Lípidos de los Alimentos
 
Categoría Profesional
Investigadora Científica A2
 
Especialización
Calidad y Seguridad de los Alimentos. Aceites y grasas vegetales.
 
Email
mvruiz@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]

Resultados 1-20 de 56.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessPostprint_2017_FoodAnalMeth.pdf.jpgabr-2018An Analytical Simplification for Faster Determination of Fatty Acid Composition and Phytosterols in Seed OilsGarcía-González, Aída CSIC; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Velasco Varo, Leonardo CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
2openAccess491.pdf.jpg30-mar-2008Analysis of used frying fats for the production of biodieselRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Marmesat, Susana CSIC; Liotta, A.; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
3openAccessPostP_2014_EJLST_V116_P1441.pdf.jpgnov-2014Antioxidants in frying: Analysis and evaluation of efficacyMárquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
4openAccess839.pdf.jpg30-jun-2010Application of high-temperature gas chromatography to the analysis of used frying fatsAguirre-González, Marta R. CSIC; Marmesat, Susana CSIC; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
5openAccessfoods-11-02022.pdf.jpg8-jul-2022Application of Pulsed Electric Fields to Pilot and Industrial Scale Virgin Olive Oil Extraction: Impact on Organoleptic and Functional QualityNavarro, Alberto; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Sanz, Carlos CSIC ORCID ; Martínez, Melchor; Rego, Duarte; Pérez Rubio, Ana Gracia CSIC ORCID artículo
6openAccessfoods-10-01901.pdf.jpg16-ago-2021Attempts of Physical Refining of Sterol-Rich Sunflower Press Oil to Obtain Minimally Processed Edible OilGarcía-González, Aída CSIC; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Velasco Varo, Leonardo CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
7openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P665.pdf.jpgmay-2016Bioactive Compounds in Virgin Olive Oil of the PDO Montoro-AdamuzRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
8openAccess454.pdf.jpg30-oct-2000Characteristics of denatured rapeseed oil during storage and refining processesRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Posada de la Paz, Manuel; Blount, B.; Schurz Rogers, H.; Castro-Molero, N.; Philen, Rossanne M.artículo
9openAccessPostP_2020_JSFA_0837-BIB.pdf.jpg15-ene-2021Characterization Of Press And Solvent Extraction Oils From New Sunflower Seeds With Modified Phytosterol CompositionsGarcía-González, Aída CSIC; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Velasco Varo, Leonardo CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
10openAccessOCL_2014_21_d605.pdf.jpg2014Characterization of sunflower oils obtained separately by pressing and subsequent solvent extraction from a new line of seeds rich in phytosterols and conventional seedsAguirre-González, Marta R. CSIC; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
11openAccessPostprint_2017_InsCropsProd_V109_P192.pdf.jpg25-sep-2017Characterization of Xanthoceras sorbifolium Bunge seeds: Lipids, proteins and saponins contentVenegas-Calerón, Mónica CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Martínez-Force, Enrique CSIC ORCID ; Garcés Mancheño, Rafael CSIC ORCID ; Salas, Joaquín J. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2003Chemical and physical properties of a sunflower oil with high levels of oleic and palmitic acidsGuinda Garín, M. Ángeles CSIC; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Mancha, Manuelartículo
13openAccessfoods-10-02035.pdf.jpg29-ago-2021Chemical Changes of Hydroperoxy-, Epoxy-, Keto- and Hydroxy-Model Lipids under Simulated Gastric ConditionsMárquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo
14openAccessElaidizacion.pdf.jpg30-jun-2003Cinética de la reacción de elaidización del ácido oleico durante la desodorización y/o refinación física industrial de las grasas comestiblesLeón Camacho, Manuel CSIC ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Graciani Constante, Enrique CSICartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Combination of chromatographic techniques for the analysis of complex deodoriser distillates from an edible oil refining processRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
16openAccessPostprint_2018_JSciFoofAgric_Concentrates.pdf.jpg25-mar-2018Concentrates of triterpenic acids obtained from crude olive pomace oils: characterization and evaluation of their potential antioxidant activityVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
17closedAccess13-ene-2011Contribution of denaturing and deodorization processes of oils to toxic oil syndromeRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
18openAccess548.pdf.jpg30-dic-2008Detection of the presence of used frying oil as raw material in biodiesel productionRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Liotta, A.; Marmesat, Susana CSIC; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
19openAccessGrasas_Aceites_2015_V66.pdf.jpg2015Effect of temperature on the oxidation of soybean biodieselPereira, Gustavo G.; Morales, Arturo CSIC ORCID; Marmesat, Susana CSIC; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Barrera-Arellano, Daniel; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
20openAccessPostP_2019_IJFST_V54_P2520.pdf.jpgago-2019Effects of the drying method on the oxidative stability of the free and encapsulated fractions of microencapsulated sunflower oilHolgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID artículo