Firma en Digital.CSIC (*)
Romero Barranco, Concepción
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Química y Tecnología de Aceitunas de Mesa
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Aceitunas de mesa, aceite de oliva, compuestos polifenólicos y ácidos triterpénicos.
 
Email
c.romero@csic.es
 
 
 
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Resultados 21-40 de 71.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
21openAccessLWT_2022_V177_114177.pdf.jpg30-dic-2022Dehydrated black olives from unfermented and alkali treated green olivesBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García-Serrano, Pedro CSIC; Brenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
22openAccessPostP_2020_LWT_V118_108870.pdf.jpgene-2020Effect of calcium on the preservation of green olives intended for black ripe olive processing under free-sodium chloride conditionsGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
23openAccessGrasasYAceites_2016_V67_e132.pdf.jpg2016Effect of dry salting on flavonoid profile and antioxidant capacity of Algerian olive cultivarsSoufi, O.; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Motilva, María-José CSIC ORCID ; Borrás Gaya, X.; Louaileche, H.artículo
24openAccessSciTotalEnv_2021_790_148053.pdf.jpg10-oct-2021Effect of fertilisation with black table olive wastewater solutions on production and quality of tomatoes cultivated under open field conditionsSantos, Berta de los; García-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
25openAccessPostP_2019_SciHort_V256_108644.pdf.jpg15-oct-2019Effect of table olive wastewaters on growth and yield of cucumber, pepper, tomato and strawberrySantos, Berta de los; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Aguado, Ana; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
26openAccessGyA_2022_V73_e484.pdf.jpg1-ene-2022Effect of vacuum impregnation on physical changes during table olive processingRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
27openAccessPostP_2018_EurJLipidSci_V120_P1800008.pdf.jpg28-feb-2018Elaboration of Table Olives: Assessment of New Olive GenotypesRallo, Pilar; Morales Sillero, Ana; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Jiménez, Rocío; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Suárez, Mª Paz; Casanova, Laura; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
28openAccessPostprint_2014_JAgricFoodChem_V62_P9569.pdf.jpg2014Endogenous enzymes involved in the transformation of oleuropein in Spanish table olive varietiesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
29openAccessPostP_2019_IFSET_V51_P73.pdf.jpg2019Enrichment in phenolic compounds of black ripe olives through nano-filtration and vacuum evaporation techniquesGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN artículo
30closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Enrichment of Black Ripe Olives in Bioactive Compounds Using a Single Alkali TreatmentRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
31closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2008Enrichment of pomace olive oil in triterpenic acids during storage of "Alpeorujo" olive pasteGarcía Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID artículo
32openAccessPostprint_2016_IntJFoodSciTech_V51_P1674.pdf.jpg2016Evaluation of chemical components of debittered olives undergone preservation and polyphenol oxidationRamírez, Eva CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-jun-2022Formation of gas pocket defect in Spanish-style green olives by the halophile Celerinatantimonas spCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
34openAccessfmicb-12-729436.pdf.jpg4-nov-2021Industrial Processing of Algerian Table Olive Cultivars Elaborated as Spanish StyleSab, Chafiaa; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Ouelhadj, Akli; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
35openAccessPostP_2018_JSFA_V98_P4653.pdf.jpg1-sep-2018Influence of iron redox state on black ripe olive processingGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
36openAccessPostprint_LWT_2015_V55_P403.pdf.jpg2014Influence of olive tree irrigation and the preservation system on the fruit characteristics of Hojiblanca black ripe olivesGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
37closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2020Influence of the type of alkali on the processing of black ripe olivesGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
38openAccessPostP_2020_IJFST_Influence.pdf.jpg27-jul-2020Influence of the type of calcium salt on the cation absorption and firmness of black ripe olivesGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-sep-2002Influence of thermal treatments simulating cooking processes on the polyphenol content in virgin olive oilBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
40closedAccessdic-2009Instability profile of fresh packed “seasoned” Manzanilla-Aloreña table olivesArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Segovia-Bravo, Kharla A. CSIC ORCID; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Durán Quintana, M. Carmen CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo