Firma en Digital.CSIC (*)
Montaño, Alfredo
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Tecnología de Productos Vegetales y Encurtidos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Bioquímica de vegetales fermentados.
 
Email
amontano@ig.csic.es
 
 
 
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Refined By:
Autor:  Montaño, Alfredo

Resultados 1-20 de 38.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2020Aerobic treatment of black ripe olive processing streams to reduce biological contaminationGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
2openAccessPostP_2010_FRI_V127_108733.pdf.jpgene-2020Aroma profile and volatile composition of black ripe olives (Manzanilla and Hojiblanca cultivars)Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
3closedAccesssep-2011Changes in Phenolic Compounds in Garlic (Allium sativum L.) Owing to the Cultivar and Location of GrowthBeato, Víctor Manuel CSIC; Orgaz Rosua, Francisco CSIC ORCID ; Mansilla, Francisco; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
4openAccessijfs.15080.pdf.jpgmay-2021Changes in the volatile composition of Spanish-style green table olives induced by pasteurisation treatmentMontaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN artículo
5openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Changes in volatile composition during the processing and storage of black ripe olivesLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
6openAccessPostprint_Food_Addit_Cont_A_2014_V31_P242_Figure1.tif.jpg2014Comparative study of the use of sarcosine, proline and glycine as acrylamide inhibitors in ripe olive processingSánchez, Antonio Higinio; Beato, Víctor Manuel CSIC; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
7openAccess2014Contribution of peptides and polyphenols from olive water to acrylamide formation in sterilized table olivesCasado, Francisco Javier; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Carle, Reinholdartículo
8openAccessDataBrief_2018_V20_P1471.pdf.jpgoct-2018Data on sensory profile of green Spanish-style table olives studied by Quantitative Descriptive AnalysisLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
9closedAccess23-feb-2011Effect of Genetic Characteristics and Environmental Factors on Organosulfur Compounds in Garlic (Allium sativum L.) Grown in Andalusia, SpainMontaño, Alfredo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Mansilla, Francisco; Orgaz Rosua, Francisco CSIC ORCID artículo
10openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-ene-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
11closedAccess2012Effect of Processing and Storage Time on the Contents of Organosulfur Compounds in Pickled Blanched GarlicBeato, Víctor Manuel CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
12openAccessPostprint_2019_FoodChem_V271_P543.pdf.jpg15-ene-2019Effect of Spanish-style processing steps and inoculation with Lactobacillus pentosus starter culture on the volatile composition of cv. Manzanilla green olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; López-López, Antonio CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
13openAccessPostprint_JFPP_2014_V38_P905_Figure1 (sulfites).tif.jpg2014Effect of sulfites and sorbates on the preservation and color of pickled blanched garlic under different storage conditionsCasado, Francisco Javier; Sánchez, Antonio Higinio; Beato, Víctor Manuel CSIC; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
14openAccessPostprint_J_Food_Eng_2014_V120_P9.pdf.jpg2014Effects of selected amino acids and water-soluble vitamins on acrylamide formation in a ripe olive model systemLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Beato, Víctor Manuel CSIC; Sánchez, Antonio Higinio; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
15openAccessAlcali.pdf.jpg30-sep-2007Estudio de nuevos procedimientos de elaboración de aceitunas verdes tratadas con álcali, no fermentadas, conservadas mediante tratamientos térmicosCasado, Francisco Javier; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
16closedAccess23-mar-2011Fermented vegetables containing benzoic and ascorbic acids as additives: Benzene formation during storage and impact of additives on quality parametersCasado, Francisco Javier; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Beato, Víctor Manuel CSIC; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1992Fibre fraction carbohydrates in Olea europaea (Gordal and Manzanilla var.)Guillén-Bejarano, Rafael ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Felizón Becerra, Blanca CSIC; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
18openAccessfmicb-12-773092.pdf.jpg12-nov-2021Identification of Volatile Organic Compounds in Extremophilic Bacteria and Their Effective Use in Biocontrol of Postharvest Fungal PhytopathogensToral, Laura; Rodríguez, Miguel; Martínez-Checa, Fernando; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Smolinska, Agnieszka; Llamas, Inmaculada; Sampedro, Inmaculada CSIC ORCIDartículo
19openAccessLWT_2024_V195_115811.pdf.jpg1-mar-2024Impact of selected wild yeasts starters on the volatilome and phenolic contents of Gordal, Manzanilla and Hojiblanca naturally fermented green olivesRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; López-López, Antonio CSIC ORCID; Montaño, Alfredo CSIC ORCID artículo
20openAccessfmicb-12-729436.pdf.jpg4-nov-2021Industrial Processing of Algerian Table Olive Cultivars Elaborated as Spanish StyleSab, Chafiaa; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Ouelhadj, Akli; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo