Firma en Digital.CSIC (*)
Mateos, Raquel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Metabolismo y Nutrición (DMN). Grupo: Metabolismo y Bioactividad de Fitoquímicos (BIOCELL)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Nutrition in the prevention and treatment of diseases. Bioavailability, bioactivity and physiological effects of foods and food constituents to improve quality of life.
 
Email
raquel.mateos@ictan.csic.es
 
 
 
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Resultados 41-60 de 117.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Determination of malondialdehyde by liquid chromatography as the 2,4-dinitrophenylhydrazone derivative: A marker for oxidative stress in cell cultures of human hepatoma HepG2Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Goya, Luis CSIC ORCID; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Determination of mineral elements in fresh olive fruits by flame atomic spectrometry | Determinación del contenido de elementos minerales en aceituna mediante espectrofotometría de absorción atómicaFernández Hernández, A.; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; García-Mesa, J. A.; Beltrán, G.; Fernández-Escobar, R.artículo
43closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Determination of phenols, flavones, and lignans in virgin olive oils by solid-phase extraction and high-performance liquid chromatography with diode array ultraviolet detectionMateos, Raquel CSIC ORCID ; Espartero, José L.; Trujillo Pérez-Lanzac, Mariana; Ríos, José Julián; León Camacho, Manuel CSIC ; Alcudia-González, Felipe; Cert, Arturo CSICartículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Dietary fibre composition, antioxidant capacity and physico-chemical properties of a fibre-rich product from cocoa (Theobroma cacao L.)Lecumberri, Elena CSIC; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Izquierdo-Pulido, M.; Rupérez Antón, Pilar CSIC ORCID ; Goya, Luis CSIC ORCID; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
45openAccessDietary Supplements_García.pdf.jpg8-may-2023Dietary supplements containing oat beta-glucan and/or green coffee (poly)phenols showed limited effect in modulating cardiometabolic risk biomarkers in overweight/obese patients without a lifestyle interventionGarcía-Cordero, Joaquín CSIC; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; González-Rámila, Susana CSIC; Seguido, Miguel A. CSIC ORCID; Sierra-Cinos, José Luis; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Digestive stability of hydroxytyrosol, hydroxytyrosyl acetate and alkyl hydroxytyrosyl ethersPereira-Caro, Gema; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Madrona, Andrés CSIC ORCID; Espartero, José L.; Escuderos, M. E.; Bravo, Laura CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID artículo
47closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Dihydrocaffeic acid, a major microbial metabolite of chlorogenic acids, shows similar protective effect than a yerba mate phenolic extract against oxidative stress in HepG2 cellsBaeza, Gema CSIC; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
48openAccessnutrients-08-00212-v3.pdf.jpg9-abr-2016Effect of cocoa and its flavonoids on biomarkers of inflammation: Studies of cell culture, animals and humansGoya, Luis CSIC ORCID; Martín, M. Ángeles CSIC ORCID ; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Ramos, Sonia CSIC ORCID ; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
49openAccesseffecpatho.pdf.jpg2022Effect of olive pomace oil on cardiovascular health and associated pathologiesGonzález-Rámila, Susana CSIC; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Seguido, Miguel A. CSIC ORCID; García-Cordero, Joaquín CSIC; Bravo, Laura CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID artículo
50closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Effect of phlorotannin-rich extracts of Ascophyllum nodosum and Himanthalia elongata (Phaeophyceae) on cellular oxidative markers in human HepG2 cellsQuéguineur, B.; Goya, Luis CSIC ORCID; Ramos, Sonia CSIC ORCID ; Martín, M. Ángeles CSIC ORCID ; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Guiry, Michael D.; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
51closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of the olive oil phenol hydroxytyrosol on human hepatoma HepG2 cells: Protection against oxidative stress induced by tert-butylhydroperoxideGoya, Luis CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
52closedAccessSarriá et al_manuscript Food Chem postprint.pdf.jpg2015Effects of bioactive constituents in functional cocoa products on cardiovascular health in humansSarriá, Beatriz CSIC ORCID; Martínez López, Sara CSIC ORCID; Sierra-Cinos, José Luis; García-Diz, L.; Goya, Luis CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
53closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effects of consuming diets containing Agave tequilana dietary fibre and jamaica calyces on body weight gain and redox status in hypercholesterolemic ratsSáyago-Ayerdi, Sonia G.; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Ortiz-Basurto, Rosa I.; Largo, Carlota; Serrano, José CSIC; Granado-Serrano, Ana B. CSIC; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Bravo, Laura CSIC ORCID; Tabernero, María CSICartículo
54closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Effects of high CO2 levels on fermentation, peroxidation, and cellular water stress in Fragaria vesca stored at low temperature in conditions of unlimited O2.Blanch Rojo, María CSIC ; Rosales, Raquel CSIC; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Pérez-Gago, María B.; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
55closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Effects of in vitro digestion and storage on the phenolic content and antioxidant capacity of a red grape pomaceWang, Shenli CSIC; Amigo-Benavent, Miryam; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Bravo, Laura CSIC ORCID; Sarriá, Beatriz CSIC ORCIDartículo
56openAccess1743-7075-9-33.pdf.jpg18-abr-2012Effects of regularly consuming dietary fibre rich soluble cocoa products on bowel habits in healthy subjects: a free-living, two-stage, randomized, crossover, single-blind interventionSarriá, Beatriz CSIC ORCID; Martínez López, Sara CSIC ORCID; Fernández-Espinosa, Aránzazu CSIC; Gómez Juaristi, Miren CSIC; Goya, Luis CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Bravo, Laura CSIC ORCIDartículo
57openAccesseficacianutra.pdf.jpg2020Eficacia de los hidroxicinamatos y los beta-glucanos como herramientas dietéticas frente a la obesidad y sus disfunciones asociadas y su aplicación como nutracéuticoGarcía-Cordero, Joaquín CSIC; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; González-Rámila, Susana CSIC; Bravo, Laura CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID artículo
58openAccessevaluatrial.pdf.jpg2022Evaluation of novel nutraceuticals based on the combination of oat beta-glucans and a green coffee phenolic extract to combat obesity and its comorbidities. A randomized, dose–response, parallel trialMateos, Raquel CSIC ORCID ; García-Cordero, Joaquín CSIC; Bravo, Laura CSIC ORCID; Sarriá, Beatriz CSIC ORCIDartículo
59openAccessevaluatG2.pdf.jpg2016Evaluation of the bioavailability and metabolism of nitroderivatives of hydroxytyrosol Using Caco-2 and HepG2 human cell modelsGallardo, Elena; Sarriá, Beatriz CSIC ORCID; Espartero, José L.; González Correa, José A.; Bravo, Laura CSIC ORCID; Mateos, Raquel CSIC ORCID artículo
60closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Evaluation of virgin olive oil bitterness by quantification of secoiridoid derivativesMateos, Raquel CSIC ORCID ; Cert, Arturo CSIC; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; García Martos, José M. CSIC ORCID artículo