Firma en Digital.CSIC (*)
Ruiz del Castillo, M. Luisa
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Tecnologías Innovadoras para el Estudio de Compuestos Bioactivos en Alimentos (ENANTIOMET)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Obtención y aplicación de compuestos bioactivos a partir de alimentos y subproductos alimentarios
 
Email
mruiz@ictan.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Resultados 1-20 de 90.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003A comparative study of the ability of different techniques to extract menthol from Mentha piperitaRuiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Santa-María, Guillermo CSIC; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCID; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999A contribution to the study of the enantiomeric composition of a chiral constituent in hazelnut oil used in the detection of adulterated olive oilBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Del Mar Caja, M.; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCIDartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2013A new approach based on off-line coupling of high-performance liquid chromatography with gas chromatography-mass spectrometry to determine acrylamide in coffee brewBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID ; Peña Moreno, F. de la CSIC; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016A Phenolic Extract Obtained from Methyl Jasmonate-Treated Strawberries Enhances Apoptosis in a Human Cervical Cancer Cell LineSpagnuolo, C; Flores, Gema CSIC; Russo, G. L.; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
5openAccessabsciacidspray.pdf.jpg2018Abscisic acid sprayed on olive tree (Olea europaea L.) affects the phenolic composition of olive fruit cultivarsBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Flores, Gema CSIC; Gómez-Jiménez, Maria C.; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Abscisic acid treated olive seeds as a natural source of bioactive compoundsFlores, Gema CSIC; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Absorbents as packing materials in on-line coupling of reversed phase liquid chromatography and gas chromatography via a programmed temperature vaporizerFlores, Gema CSIC; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCIDartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2016Accumulation of anthocyanins and flavonols in black currants (Ribes nigrum L.) by pre-harvest methyl jasmonate treatmentsFlores, Gema CSIC; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Analysis of volatile compounds in edible oils using simultaneous distillation-solvent extraction and direct coupling of liquid chromatography with gas chromatographyCaja López, M. del Mar; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Álvarez, R.M.; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCID; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID artículo
10openAccessantioxivarie.pdf.jpg2023Antioxidant content and volatile composition of seedless table grape (Vitis vinifera L.) varietiesBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Suárez-Coca, Diana; Pascual-Teresa, Sonia de CSIC ORCID ; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Application of Chrastil's model to the extraction in SC-CO2 of β-carotene and lutein in Mentha spicata L.Gómez Prieto, María Salud; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Santa-María, Guillermo CSIC; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID artículo
12openAccesscancer-related_constituents_Flores.pdf.jpg14-ene-2016Cancer-Related Constituents of Strawberry Jam as Compared with Fresh FruitFlores, Gema CSIC; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2022Changes in fatty acid composition and antioxidant content of olive fruits after preharvest methyl jasmonate and abscisic acid treatmentsGómez-Jiménez, Maria C.; Briegas, B.; Camarero, M. C.; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in strawberry volatile constituents after pre-harvest treatment with natural hormonal compoundsBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Changes in the enantiomeric distribution of selected volatile constituents of Mentha pulegium L. powders caused by hot water treatmentBrokl, M. CSIC; Flores, Gema CSIC; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Chiral evaluation of aroma-active compounds in real complex samplesRuiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Caja López, M. del Mar; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCIDartículo
17openAccessCombined_ monodimensional_ chromatographic_ approaches_ to monitor the.pdf.jpg2013Combined monodimensional chromatographic approaches to monitor the presence of d-amino acids in cheeseSardella, Roccaldo; Lisanti, A.; Marinozzi, M.; Ianni, F.; Natalini, B.; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Comparison of Different Methods for the Evaluation of the Authenticity of Olive Oil and Hazelnut OilBlanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Caja López, M. del Mar; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCIDartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Detection of the adulteration of olive oils by solid phase microextraction and multidimensional gas chromatographyFlores, Gema CSIC; Ruiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCIDartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Determination of the enantiomeric composition of γ-lactones in edible oils by on-line coupled high performance liquid chromatography and gas chromatographyRuiz del Castillo, M. Luisa CSIC ORCID ; Herraiz Carasa, Marta CSIC ORCID; Blanch, Gracia Patricia CSIC ORCID artículo