Firma en Digital.CSIC (*):
Ruiz del Castillo, M. Luisa
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Tecnologías Innovadoras para el Estudio de Compuestos Bioactivos en Alimentos (ENANTIOMET)
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Obtención y aplicación de compuestos bioactivos a partir de alimentos y subproductos alimentarios
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
mruiz@ictan.csic.es
 

Results 1-20 of 42 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003A comparative study of the ability of different techniques to extract menthol from Mentha piperitaRuiz del Castillo, M. Luisa  ; Santa-María, Guillermo ; Herraiz Carasa, Marta ; Blanch, Gracia P.  Artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999A contribution to the study of the enantiomeric composition of a chiral constituent in hazelnut oil used in the detection of adulterated olive oilBlanch, Gracia P.  ; Del Mar Caja, M.; Ruiz del Castillo, M. Luisa  ; Herraiz Carasa, Marta Artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJan-2013A new approach based on off-line coupling of high-performance liquid chromatography with gas chromatography-mass spectrometry to determine acrylamide in coffee brewBlanch, Gracia P.  ; Morales, F. J.  ; Peña Moreno, F. de la ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016A Phenolic Extract Obtained from Methyl Jasmonate-Treated Strawberries Enhances Apoptosis in a Human Cervical Cancer Cell LineSpagnuolo, C; Flores, Gema ; Russo, G. L.; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
5openAccessabsciacidspray.pdf.jpg2018Abscisic acid sprayed on olive tree (Olea europaea L.) affects the phenolic composition of olive fruit cultivarsBlanch, Gracia P.  ; Flores, Gema ; Gómez-Jiménez, Maria C.; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Abscisic acid treated olive seeds as a natural source of bioactive compoundsFlores, Gema ; Blanch, Gracia P.  ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Absorbents as packing materials in on-line coupling of reversed phase liquid chromatography and gas chromatography via a programmed temperature vaporizerFlores, Gema ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  ; Herraiz Carasa, Marta Artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-2016Accumulation of anthocyanins and flavonols in black currants (Ribes nigrum L.) by pre-harvest methyl jasmonate treatmentsFlores, Gema ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Analysis of volatile compounds in edible oils using simultaneous distillation-solvent extraction and direct coupling of liquid chromatography with gas chromatographyCaja López, M. del Mar:; Ruiz del Castillo, M. Luisa  ; Alvarez, R. M.; Herraiz Carasa, Marta ; Blanch, Gracia P.  Artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Application of Chrastil's model to the extraction in SC-CO2 of β-carotene and lutein in Mentha spicata L.Gómez Prieto, María Salud; Ruiz del Castillo, M. Luisa  ; Santa-María, Guillermo ; Blanch, Gracia P.  Artículo
11openAccesscancer-related_constituents_Flores.pdf.jpg14-Jan-2016Cancer-Related Constituents of Strawberry Jam as Compared with Fresh FruitFlores, Gema ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in strawberry volatile constituents after pre-harvest treatment with natural hormonal compoundsBlanch, Gracia P.  ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Changes in the enantiomeric distribution of selected volatile constituents of Mentha pulegium L. powders caused by hot water treatmentBrokl, M. ; Flores, Gema ; Blanch, Gracia P.  ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Chiral evaluation of aroma-active compounds in real complex samplesRuiz del Castillo, M. Luisa  ; Caja López, M. del Mar:; Blanch, Gracia P.  ; Herraiz Carasa, Marta Artículo
15openAccessCombined_ monodimensional_ chromatographic_ approaches_ to monitor the.pdf.jpg2013Combined monodimensional chromatographic approaches to monitor the presence of d-amino acids in cheeseSardella, Roccaldo; Lisanti, A.; Marinozzi, M.; Ianni, F.; Natalini, B.; Blanch, Gracia P.  ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Comparison of Different Methods for the Evaluation of the Authenticity of Olive Oil and Hazelnut OilBlanch, Gracia P.  ; Caja López, M. del Mar:; Ruiz del Castillo, M. Luisa  ; Herraiz Carasa, Marta Artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Detection of the adulteration of olive oils by solid phase microextraction and multidimensional gas chromatographyFlores, Gema ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  ; Blanch, Gracia P.  ; Herraiz Carasa, Marta Artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Determination of the enantiomeric composition of γ-lactones in edible oils by on-line coupled high performance liquid chromatography and gas chromatographyRuiz del Castillo, M. Luisa  ; Herraiz Carasa, Marta ; Blanch, Gracia P.  Artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Development of a method based on on-line reversed phase liquid chromatography and gas chromatography coupled by means of an adsorption-desorption interface for the analysis of selected chiral volatile compounds in methyl jasmonate treated strawberriesPeña Moreno, F. de la ; Blanch, Gracia P.  ; Flores, Gema ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo
20openAccessphenolacidolive.pdf.jpg2018Development of a new strategy based on the application of phytoregulators to induce phenolic acids in olive fruitsFlores, Gema ; Blanch, Gracia P.  ; Ruiz del Castillo, M. Luisa  Artículo