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Firma en Digital.CSIC (*)
Peñas, Elena
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Investigadora Distinguida
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
elenape@ictan.csic.es
 
 
 
 

Resultados 61-80 de 90.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
61openAccessWO2015114186A1.pdf.jpg6-ago-2015Method of obtaining germinated whole rice grains and products derived therefrom and comprising biologically active compoundsFrías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID artículo
62closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Molecular characterisation of 36 oat varieties and in vitro assessment of their suitability for coeliacs’ dietBallabio, C.; Uberti, Francesca; Manferdelli, S.; Vacca, E.; Boggini, G.; Redaelli, R.; Catassi, C.; Lionetti, E.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Restani, Patriziaartículo
63openAccessoptimization_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimization of germination time and temperature to maximize the content of bioactive compounds and the antioxidant activity of purple corn (Zea mays L.) by response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
64openAccessoptimizing_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimizing germination conditions to enhance the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity of kiwicha (Amaranthus caudatus) using response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
65openAccesspastapotenti.pdf.jpg2021Pasta products enriched with moringa sprout powder as nutritive dense foods with bioactive potentialCoello, Karin E.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cartea González, María Elena CSIC ORCID; Velasco Pazos, Pablo CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
66openAccessperforpseudo.pdf.jpg2022Performance of thermoplastic extrusion, germination, fermentation, and hydrolysis techniques on phenolic compounds in cereals and pseudocerealsPaucar-Menacho, Luz María; Castillo-Martínez, Williams Esteward; Simpalo Lopez, Wilson Daniel; Verona-Ruiz, Anggie Liseth; Lavado-Cruz, Alicia Anais; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Schmiele, Marcioartículo
67openAccessphdistur.pdf.jpg2018pH-controlled fermentation in mild alkaline conditions enhances bioactive compounds and functional features of lentil to ameliorate metabolic disturbancesBautista-Expósito, Sara CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
68openAccesspilotdepend.pdf.jpg2019Pilot-scale produced fermented lentil protects against t-BHP-triggered oxidative stress by activation of Nrf2 dependent on SAPK/JNK phosphorylationBautista-Expósito, Sara CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
69openAccesspotenacti.pdf.jpg2020Potential of germination in selected conditions to improve the nutritional and bioactive properties of Moringa (Moringa oleifera L.)Coello, Karin E.; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cartea González, María Elena CSIC ORCID; Abilleira Ambroa, Rosaura CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
70openAccesspotenstud.pdf.jpg2018Potential usefulness of a wakame/carob functional snack for the treatment of several aspects of metabolic syndrome: From in vitro to in vivo studiesMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Portillo, María P.; Macarulla, Maria Teresa; Luis, Daniel Antonio de; Miranda, Jonatanartículo
71openAccessfoods-10-00139.pdf.jpg11-ene-2021Production and characterization of a novel gluten-free fermented beverage based on sprouted oat flourAparicio García, Natalia CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
72openAccess443239.pdf.jpgmar-2013Protein quality of traditional rye breads and ginger cakes as affected by the incorporation of flour with different extraction ratesPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Vidal-Casero, Concepción CSIC; Zielinski, Henryk; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
73openAccessmain.pdf.jpg2020Pseudocereal grains: Nutritional value, health benefits and current applications for the development of gluten-free foodsMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID artículo
74openAccess2018Response surface optimization of germination conditions to improve the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity in quinoaPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
75closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Role of buckwheat diet on rats as prebiotic and healthy foodPréstamo, Guadalupe CSIC ; Pedrazuela, A.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Lasunción, Miguel A.; Arroyo, G.artículo
76openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2014Role of elicitation on the health-promoting properties of kidney bean sproutsLimón, Rocío CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
77openAccess16-abr-2014Savinase, the most suitable enzyme for releasing peptides from lentil (Lens culinaris var. Castellana) protein concentrates with multifunctional propertiesGarcía Mora, Patricia CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
78openAccessglucosinolate_hydrolysis_products_Penas.pdf.jpg15-may-2012Se improves indole glucosinolate hydrolysis products content, Se-methylselenocysteine content, antioxidant capacity and potential anti-inflammatory properties of sauerkrautPeñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Sánchez-Martínez, Maria José; Pérez-Corona, Teresa; Madrid, Yolanda; Cámara, Carmen; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
79openAccessselectphenol.pdf.jpg2022Selection of enzymatic treatments for upcycling lentil hulls into ingredients rich in oligosaccharides and free phenolicsBautista-Expósito, Sara CSIC; Vandenberg, Albert; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
80openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2015Simultaneous release of peptides and phenolics with antioxidant, ACE-inhibitory and anti-inflammatory activities from pinto bean (Phaseolus vulgaris L. var. pinto) proteins by subtilisinsGarcía Mora, Patricia CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Zielinski, Henryk; Giménez-Bastida, J. A. CSIC ORCID ; Wiczkowski, W.; Zielinska, C.; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo