Villaluenga_1.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Martínez-Villaluenga, Cristina
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Científica Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
c.m.villaluenga@csic.es
 
 
 
 

Refined By:
Palabras Clave:  Germination

Resultados 1-20 de 23.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessanovelindiv.pdf.jpg2021A novel sprouted oat fermented beverage: Evaluation of safety and health benefits for celiac individualsAparicio García, Natalia CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Crespo Perez, Laura; Fernández Fernández, Cristina CSIC ORCID; Alba, Claudio; Rodríguez, Juan Miguel; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
2openAccessaditionsalami.pdf.jpg2023Addition of ungerminated and germinated white rice and brown rice to improve the quality of salamiEspinales, Cindy; Palacios, Sócrates; Plaza-Ibarra, Luis; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cáceres, Patricio J. CSIC ORCIDartículo
3closedAccessmay-2010Amino acid composition and chemical score of raw, processed legumes and supplemented pastaMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Torres, Alexia; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
4openAccessfoods-11-03259.pdf.jpg18-oct-2022Andean sprouted pseudocereals to produce healthier extrudates: Impact in nutritional and physicochemical propertiesPaucar-Menacho, Luz María; Schmiele, Marcio; Lavado-Cruz, Alicia Anais; Verona-Ruiz, Anggie Liseth; Mollá, Carmen CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Simpalo Lopez, Wilson Daniel; Castillo-Martínez, Williams Esteward; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2008Assessment of protein fraction of three varieties of Pisum sativum L. Effect of germinationMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2014Assessment on proximate composition, dietary fiber, phytic acid and protein hydrolysis of germinated Ecuatorian brown riceCáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
7openAccessdeveloprice.pdf.jpg2019Development of a multifunctional yogurt-like product from germinated brown riceCáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; García Mora, Patricia CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
8openAccessdevelopbio.pdf.jpg2021Development of antioxidant and nutritious lentil (Lens culinaris) flour using controlled optimized germination as a bioprocessRico, Daniel CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; García, María del Carmen; Rai, Dilip K.; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
9openAccessEffect of germination and elicitation.pdf.jpgabr-2015Effect of germination and elicitation on phenolic composition and bioactivity of kidney beansDueñas, Montserrat CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Limón, Rocío CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
10openAccesseffectbean.pdf.jpg2021Effect of time and legume type on germination-induced proteolysis of lentils and faba beansBautista-Expósito, Sara CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Vandenberg, Albert; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
11openAccessFood_Chem_2015_Cornejo.pdf.jpg15-abr-2015Effects of germination on the nutritive value and bioactive compounds of brown rice breadsCornejo, Fabiola; Cáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Rosell, Cristina M. CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
12openAccessManuscriptSundriedrice.pdf.jpgene-2017Enhancement of biologically active compounds in germinated brown rice and the effect of sun-dryingCáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2008Food safety evaluation of broccoli and radish sproutsMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Influence of germination with different selenium solutions on nutritional value and cytotoxicity of lupin seedsFrías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Pilarski, Radoslaw; Blázquez, Enrique; Jiménez, Begoña CSIC ORCID ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
15openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-jun-2014Maximising the phytochemical content and antioxidant activity of Ecuadorian brown rice sprouts through optimal germination conditionsCáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
16openAccessoptimization_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimization of germination time and temperature to maximize the content of bioactive compounds and the antioxidant activity of purple corn (Zea mays L.) by response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
17openAccessoptimizing_germination_Paucar.pdf.jpgmar-2017Optimizing germination conditions to enhance the accumulation of bioactive compounds and the antioxidant activity of kiwicha (Amaranthus caudatus) using response surface methodologyPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
18openAccesspastapotenti.pdf.jpg2021Pasta products enriched with moringa sprout powder as nutritive dense foods with bioactive potentialCoello, Karin E.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Cartea González, María Elena CSIC ORCID; Velasco Pazos, Pablo CSIC ORCID; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
19openAccesspeptiCicer.pdf.jpg2018Peptides and isoflavones in gastrointestinal digests contribute to the anti-inflammatory potential of cooked or germinated desi and kabuli chickpea (Cicer arietinum L.)Milán-Noris, Ada Keila; Gutiérrez-Uribe, Janet Alejandra; Santacruz, Arlette CSIC; Serna-Saldívar, Sergio O.; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
20openAccesspeptideprolifinflam.pdf.jpg2018Peptides derived from in vitro gastrointestinal digestion of germinated soybean proteins inhibit human colon cancer cells proliferation and inflammationGonzález-Montoya, Marcela; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Mora-Escobedo, Rosalva; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo