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Firma en Digital.CSIC (*)
Martínez-Villaluenga, Cristina
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Científica Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
c.m.villaluenga@csic.es
 
 
 
 

Refined By:
Autor:  Rico, Daniel

Resultados 1-17 de 17.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessanovelacid.pdf.jpg2021A novel strategy to produce a soluble and bioactive wheat bran ingredient rich in ferulic acidMartín Diana, Ana Belén CSIC; Tomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; García Casas, María Jesús; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCIDartículo
2openAccessijms-24-07436.pdf.jpg18-abr-2023Antioxidant, immunostimulatory, and anticancer properties of hydrolyzed wheat bran mediated through macrophages stimulationTomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Rico, Daniel CSIC ORCID; Jiménez-Pulido, Iván J.; Frías, Juana CSIC ORCID ; Dia, Vermont P.artículo
3openAccessapplingredi.pdf.jpg2020Application of autoclave treatment for development of a natural wheat bran antioxidant ingredientRico, Daniel CSIC ORCID; Villaverde, Adriana; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gutierrez, Angel; Caballero, Pedro Antonio; Ronda, Felicidad; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
4openAccessbioprodiges.pdf.jpg2021Bioprocessed wheat ingredients: Characterization, bioaccessibility of phenolic compounds, and bioactivity during in vitro digestionTomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; Jiménez-Pulido, Iván J.; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Carob by-products and seaweeds for the development of functional breadRico, Daniel CSIC ORCID; Alonso de Linaje, Ana; Herrero, Ana M. CSIC ORCID; Asensio Vegas, Carmen; Miranda, Jonatan; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Luis, Daniel Antonio de; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
6openAccesscharacsyndrom.pdf.jpg2018Characterization and in vitro evaluation of seaweed species as potential functional ingredients to ameliorate metabolic syndromeRico, Daniel CSIC ORCID; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Milton-Laskibar, Iñaki; Fernández-Quintela, Alfredo; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Rai, Dilip K.; Choudhary, Alka; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Luis, Daniel Antonio de; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
7openAccessdevelopbio.pdf.jpg2021Development of antioxidant and nutritious lentil (Lens culinaris) flour using controlled optimized germination as a bioprocessRico, Daniel CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; García, María del Carmen; Rai, Dilip K.; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
8openAccessefectonutra.pdf.jpg2022Efecto varietal en el proceso de valorización de salvados de trigo para el desarrollo de ingredientes nutracéuticosJiménez-Pulido, Iván J.; Rico, Daniel CSIC ORCID; Pérez-Jiménez, Jara CSIC ORCID; Luis, Daniel Antonio de; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
9openAccesseffepatie.pdf.jpg2020Effects of a snack enriched with carob and Undaria pinnatifida (wakame) on metabolic parameters in a double blind, randomized clinical trial in obese patientsIzaola, Olatz; Primo, David; Rico, Daniel CSIC ORCID; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Miranda, J.; Luis, Daniel Antonio deartículo
10openAccesseffectdisease.pdf.jpg2023Effects of dietary supplementation with a ferulic acid-rich bioactive component of wheat bran in a murine model of graft-versus-host diseasePreciado, Silvia; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; Muntión, Sandra; García-Macías, María-Carmen; Navarro-Bailón, Almudena; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Sánchez-Guijo, Fermínartículo
11openAccessenzymebran.pdf.jpg2020Enzyme selection and hydrolysis under optimal conditions improved phenolic acid solubility, and antioxidant and anti-inflammatory activities of wheat branBautista-Expósito, Sara CSIC; Tomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; García Casas, María Jesús; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
12openAccessInvitroMetS.pdf.jpg2019In vitro approach for evaluation of carob byproducts as source bioactive ingredients with potential to attenuate metabolic syndrome (MetS)Rico, Daniel CSIC ORCID; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Aguirre, Leixuri; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Luis, Daniel Antonio de; Lasa, Arrateartículo
13openAccesspotenstud.pdf.jpg2018Potential usefulness of a wakame/carob functional snack for the treatment of several aspects of metabolic syndrome: From in vitro to in vivo studiesMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Portillo, María P.; Macarulla, Maria Teresa; Luis, Daniel Antonio de; Miranda, Jonatanartículo
14openAccessantioxidants-09-00426-v2.pdf.jpg14-may-2020Soluble phenolic composition tailored by germination conditions accompany antioxidant and anti-inflammatory properties of wheatTomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Bautista-Expósito, Sara CSIC; Frías, Juana CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCID; González-Maillo, Lorena; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
15openAccessfoods-09-00296-v2.pdf.jpg5-mar-2020Sprouted barley flour as a nutritious and functional ingredientRico, Daniel CSIC ORCID; Peñas, Elena CSIC ORCID ; García-Martínez, M. del Carmen CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Rai, Dilip K.; Birsan, Rares I.; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
16openAccesssprouhull.pdf.jpg2022Sprouting and hydrolysis as biotechnological tools for development of nutraceutical ingredients from oat grain and hullJiménez-Pulido, Iván J.; Rico, Daniel CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, Jara CSIC ORCID; Luis, Daniel Antonio de; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
17openAccessfoods-10-00115-v2.pdf.jpg7-ene-2021Wheat and oat brans as sources of polyphenol compounds for development of antioxidant nutraceutical ingredientsMartín Diana, Ana Belén CSIC; García Casas, María Jesús; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCIDartículo