Firma en Digital.CSIC (*)
Frías, Juana
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional
Investigadora Científica. Responsable de Grupo
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
frias@ictan.csic.es
 
 
 
 

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Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]

Resultados 1-20 de 151.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess30-ene-20092-Furoylmethyl amino acids, hydroxymethylfurfural, carbohydrates and B-carotene as quality markers of dehydrated carrotsSoria, Ana C. CSIC ORCID ; Olano, Agustín CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Villamiel, Mar CSIC ORCID artículo
2openAccesscompapow.pdf.jpg2020A comparative study on the phenolic bioaccessibility, antioxidant and inhibitory effects on carbohydrate-digesting enzymes of maca and mashua powdersPaucar-Menacho, Luz María; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Hernández-Ledesma, Blanca CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
3openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2015A Multistrategic Approach in the Development of Sourdough Bread Targeted Towards Blood Pressure ReductionPeñas, Elena CSIC ORCID ; Diana, Marina; Frías, Juana CSIC ORCID ; Quílez, Joan; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
4openAccessanovelindiv.pdf.jpg2021A novel sprouted oat fermented beverage: Evaluation of safety and health benefits for celiac individualsAparicio García, Natalia CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Crespo Perez, Laura; Fernández Fernández, Cristina CSIC ORCID; Alba, Claudio; Rodríguez, Juan Miguel; Peñas, Elena CSIC ORCID artículo
5openAccessanovelacid.pdf.jpg2021A novel strategy to produce a soluble and bioactive wheat bran ingredient rich in ferulic acidMartín Diana, Ana Belén CSIC; Tomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; García Casas, María Jesús; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Rico, Daniel CSIC ORCIDartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Alpha-Galactosides: Antinutritional Factors or Functional Ingredients?Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
7closedAccessmay-2010Amino acid composition and chemical score of raw, processed legumes and supplemented pastaMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Torres, Alexia; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
8openAccessfoods-11-03259.pdf.jpg18-oct-2022Andean sprouted pseudocereals to produce healthier extrudates: Impact in nutritional and physicochemical propertiesPaucar-Menacho, Luz María; Schmiele, Marcio; Lavado-Cruz, Alicia Anais; Verona-Ruiz, Anggie Liseth; Mollá, Carmen CSIC; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Simpalo Lopez, Wilson Daniel; Castillo-Martínez, Williams Esteward; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Antinutritional factor content of dry beans (Phaseolud vulgaris) as affected by fermentationDoblado, Rosa; Frías, Juana CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
10openAccessantioxidasimulat.pdf.jpg2023Antioxidant and anti-inflammatory potential of a food produced from irradiated (UV-A LED) sorghum sprouts subjected to in vitro gastrointestinal simulationRuiz Hernández, Alan Amado; Rouzaud Sández, Ofelia; Frías, Juana CSIC ORCID ; Ayala Zavala, Fernando; Astiazarán-García, Humberto; Salazar-López, Norma J.; López-Saiz, Carmen M.; Reé-Rodríguez, Sandra C. de la; Robles Sánchez, Rosario Maribelartículo
11openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-ene-2013Antioxidant and antihypertensive properties of liquid and solid state fermented lentilsTorino, Maria Ines; Limón, Rocío CSIC; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Mäkinen, Sari; Pihlanto, Anne; Vidal-Valverde, Concepción CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-ene-2009Antioxidant capacity evaluation and polyphenolic content of high-protein lupin productsMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Zielinski, Henryk; Frías, Juana CSIC ORCID ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
13openAccessijms-24-07436.pdf.jpg18-abr-2023Antioxidant, immunostimulatory, and anticancer properties of hydrolyzed wheat bran mediated through macrophages stimulationTomé-Sánchez, Irene CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Rico, Daniel CSIC ORCID; Jiménez-Pulido, Iván J.; Frías, Juana CSIC ORCID ; Dia, Vermont P.artículo
14openAccessapplingredi.pdf.jpg2020Application of autoclave treatment for development of a natural wheat bran antioxidant ingredientRico, Daniel CSIC ORCID; Villaverde, Adriana; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gutierrez, Angel; Caballero, Pedro Antonio; Ronda, Felicidad; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSICartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2008Application of high-pressure treatment on alfalfa (Medicago sativa) and mung bean (Vigna radiata) seeds to enhance the microbiological safety of their sproutsPeñas, Elena CSIC ORCID ; Gómez, Rosario CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2003Assessment of nutritional compounds and antinutritional factors in pea (Pisum sativum) seedsVidal-Valverde, Concepción CSIC ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Hernández, Amelia; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Sierra, Isabel; Rodríguez, Carmen CSIC ORCID ; Blázquez, Inmaculada; Vicente, Gemaartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2008Assessment of protein fraction of three varieties of Pisum sativum L. Effect of germinationMartínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Gulewicz, Piotr; Frías, Juana CSIC ORCID ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
18openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2011Assessment of the nutritional quality of raw and extruded Pisum sativum L. var. laguna seedsFrías, Juana CSIC ORCID ; Giacomino, S.; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Pellegrino, N.; Ferreyra, V.; Apro, Nicolás; Olivera Carrión, Margarita; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo
19openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2014Assessment on proximate composition, dietary fiber, phytic acid and protein hydrolysis of germinated Ecuatorian brown riceCáceres, Patricio J. CSIC ORCID; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Amigo, Lourdes CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID artículo
20openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-mar-2011Bioactive compounds, myrosinase activity and antioxidant capacity of white cabbages grown in different locations of SpainPeñas, Elena CSIC ORCID ; Frías, Juana CSIC ORCID ; Martínez-Villaluenga, Cristina CSIC ORCID ; Vidal-Valverde, Concepción CSIC artículo