Firma en Digital.CSIC (*):
Holgado, Francisca
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Modificaciones Químicas en Alimentos Procesados (CHEMPROFOOD)
 
Categoría Profesional:
Técnico Superior especializado
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email:
f.holgado@ictan.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 38 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007A direct and fast method to monitor lipid oxidation progress in model fatty acid methyl esters by high-performance size-exclusion chromatographyMárquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; García Martínez, M. .; Dobarganes, M. Carmen artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJan-2009A follow-up oxidation study in dried microencapsulated oils under the accelerated conditions of the Rancimat testVelasco, Joaquín  ; Dobarganes, M. Carmen ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria artículo
3openAccessSCIACRILAMIDARESTAURANTES.pdf.jpg2019Acrylamide content in French fries prepared in food service establishmentsMesías, Marta  ; Delgado Andrade, Cristina ; Holgado, Francisca  ; Morales, F. J.  artículo
4openAccessSCIACRILAMIDAPATATASINVIERNO.pdf.jpg2018Acrylamide content in French fries prepared in households: A pilot study in Spanish homesMesías, Marta  ; Delgado Andrade, Cristina ; Holgado, Francisca  ; Morales, F. J.  artículo
5openAccessacrylacanteen.pdf.jpg2020Acrylamide in French fries prepared at primary school canteensMesías, Marta  ; Delgado Andrade, Cristina ; Holgado, Francisca  ; Morales, F. J.  artículo
6openAccessOPEN_SCI_115_Contaminantes_Pan_rallado.pdf.jpg24-Feb-2016An investigation of process contaminants ’ formation during the deep frying of breadcrumbs using a bread coat modelMesías, Marta  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Morales, F. J.  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Antioxidant activity and kinetics studies of quercetin, epicatechin and naringenin in bulk methyl linoleatePalma, Manuel; Robert, Paz; Holgado, Francisca  ; Velasco, Joaquín  ; Márquez Ruiz, Gloria artículo
8closedAccess21-Mar-2009Antioxidant Activity of Added Phenolic Compounds in Freeze-Dried Microencapsulated Sunflower OilVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Dobarganes, M. Carmen ; Márquez Ruiz, Gloria artículo
9openAccessChanges and Effects of Dietary Oxidized Lipids.pdf.jpg2008Changes and effects of dietary oxidized lipids in the gastrointestinal tractMárquez Ruiz, Gloria ; García Martínez, M. C.; Holgado, Francisca  artículo
10openAccesscomparafryi.pdf.jpg2019Comparative study of polymers and total polar compounds as indicators of refined oil degradation during fryingHammouda, Ibtissem Ben; Márquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; Freitas, Flavia; Gomes Da Silva, M. D. R.; Bouaziz, Mohamedartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Comprehensive study of the lipid classes of krill oil by fractionation and identification of triacylglycerols, diacylglycerols, and phospholipid molecular species by sing UPLC/QToF-MSCastro-Gómez, Pilar ; Holgado, Francisca  ; Rodríguez Alcalá, Luis M. ; Montero, Olimpio; Fontecha, F. Javier  artículo
12openAccessPostprint_2018_JSciFoofAgric_Concentrates.pdf.jpg25-Mar-2018Concentrates of triterpenic acids obtained from crude olive pomace oils: characterization and evaluation of their potential antioxidant activityVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Design of flavonoid microparticles with channel forming properties to improve oxidative stability of sunflower oilMorelo, Guibeth; Márquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; Giménez, Begoña ; Robert, Pazartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of classic sterilization on lipid oxidation in model liquid milk-based infant and follow-on formulasGarcía-Martínez, M. del Carmen; Holgado, Francisca  ; Velasco, Joaquín  ; Márquez Ruiz, Gloria artículo
15openAccesseffect of sodium replacement.pdf.jpg2015Effect of sodium replacement in cookies on the formation of process contaminants and lipid oxidationMesías, Marta  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Morales, F. J.  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Effect of spray-dried flavonoid microparticles on oxidative stability of methyl linoleate as lipid model systemPalma, Manuel; Márquez Ruiz, Gloria ; García, Paula; Holgado, Francisca  ; Vergara, Cristina; Giménez, Begoña ; Robert, Pazartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Effect of spray-drying with organic solvents on the encapsulation, release and stability of fish oilEncina, Cristian; Márquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; Giménez, Begoña ; Vergara, Cristina; Robert, Pazartículo
18openAccessEffectivenes_of_alpha.pdf.jpg2014Effectiveness of alpha-, gamma- and delta-Tocopherol in a CLA-Rich OilMárquez Ruiz, Gloria ; García-Martínez, M. del Carmen; Holgado, Francisca  ; Velasco, Joaquín  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effects of relative humidity on oxidation of functional ingredients comprising microencapsulated fish oilsVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Dobarganes, M. Carmen ; Márquez Ruiz, Gloria artículo
20openAccessPostP_2019_IJFST_V54_P2520.pdf.jpgAug-2019Effects of the drying method on the oxidative stability of the free and encapsulated fractions of microencapsulated sunflower oilHolgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Velasco, Joaquín  artículo