Firma en Digital.CSIC (*):
Holgado, Francisca
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Modificaciones Químicas en Alimentos Procesados (CHEMPROFOOD)
 
Categoría Profesional:
Técnico Superior especializado
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
f.holgado@ictan.csic.es
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007A direct and fast method to monitor lipid oxidation progress in model fatty acid methyl esters by high-performance size-exclusion chromatographyMárquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; García Martínez, M. .; Dobarganes, M. Carmen Artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJan-2009A follow-up oxidation study in dried microencapsulated oils under the accelerated conditions of the Rancimat testVelasco, Joaquín  ; Dobarganes, M. Carmen ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria Artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Acrylamide content in French fries prepared in households: A pilot study in Spanish homesMesías, Marta  ; Delgado Andrade, Cristina ; Holgado, Francisca  ; Morales, F. J.  Artículo
4openAccessOPEN_SCI_115_Contaminantes_Pan_rallado.pdf.jpg24-Feb-2016An investigation of process contaminants ’ formation during the deep frying of breadcrumbs using a bread coat modelMesías, Marta  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Morales, F. J.  Artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Antioxidant activity and kinetics studies of quercetin, epicatechin and naringenin in bulk methyl linoleatePalma, Manuel; Robert, Paz; Holgado, Francisca  ; Velasco, Joaquín  ; Márquez Ruiz, Gloria Artículo
6closedAccess21-Mar-2009Antioxidant Activity of Added Phenolic Compounds in Freeze-Dried Microencapsulated Sunflower OilVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Dobarganes, M. Carmen ; Márquez Ruiz, Gloria Artículo
7openAccessChanges and Effects of Dietary Oxidized Lipids.pdf.jpg2008Changes and effects of dietary oxidized lipids in the gastrointestinal tractMárquez Ruiz, Gloria ; García Martínez, M. C.; Holgado, Francisca  Artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Comprehensive study of the lipid classes of krill oil by fractionation and identification of triacylglycerols, diacylglycerols, and phospholipid molecular species by sing UPLC/QToF-MSCastro-Gómez, Pilar ; Holgado, Francisca  ; Rodríguez Alcalá, Luis M. ; Montero, Olimpio; Fontecha, F. Javier  Artículo
9openAccessPostprint_2018_JSciFoofAgric_Concentrates.pdf.jpg25-Mar-2018Concentrates of triterpenic acids obtained from crude olive pomace oils: characterization and evaluation of their potential antioxidant activityVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  Artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Design of flavonoid microparticles with channel forming properties to improve oxidative stability of sunflower oilMorelo, Guibeth; Márquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; Giménez, Begoña ; Robert, PazArtículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of classic sterilization on lipid oxidation in model liquid milk-based infant and follow-on formulasGarcía-Martínez, M. del Carmen; Holgado, Francisca  ; Velasco, Joaquín  ; Márquez Ruiz, Gloria Artículo
12openAccesseffect of sodium replacement.pdf.jpg2015Effect of sodium replacement in cookies on the formation of process contaminants and lipid oxidationMesías, Marta  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Morales, F. J.  Artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Effect of spray-dried flavonoid microparticles on oxidative stability of methyl linoleate as lipid model systemPalma, Manuel; Márquez Ruiz, Gloria ; García, Paula; Holgado, Francisca  ; Vergara, Cristina; Giménez, Begoña ; Robert, PazArtículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Effect of spray-drying with organic solvents on the encapsulation, release and stability of fish oilEncina, Cristian; Márquez Ruiz, Gloria ; Holgado, Francisca  ; Giménez, Begoña ; Vergara, Cristina; Robert, PazArtículo
15openAccessEffectivenes_of_alpha.pdf.jpg2014Effectiveness of alpha-, gamma- and delta-Tocopherol in a CLA-Rich OilMárquez Ruiz, Gloria ; García-Martínez, M. del Carmen; Holgado, Francisca  ; Velasco, Joaquín  Artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effects of relative humidity on oxidation of functional ingredients comprising microencapsulated fish oilsVelasco, Joaquín  ; Holgado, Francisca  ; Dobarganes, M. Carmen ; Márquez Ruiz, Gloria Artículo
17openAccessFatty_acids_profile_in_canned_tuna and sardine after retort.pdf.jpg26-Apr-2015Fatty acids profile in canned tuna and sardine after retort sterilization and high pressure thermal sterilization treatmentMesías, Marta  ; Holgado, Francisca  ; Sevenich, Robert; Briand, J. C.; Márquez Ruiz, Gloria ; Morales, F. J.  Artículo
18openAccessGrasa_Aceites_2017_V68_e223.pdf.jpg2017Frying performance of two virgin oils from Cornicabra olives with different ripeness indicesOlivero-David, Raúl; Mena, C.; Sánchez-Muniz, F. J.; Pérez Jiménez, M. A.; Holgado, Francisca  ; Bastida, Sara; Velasco, Joaquín  Artículo
19embargoedAccesshyperbarscombrus.pdf.jpg2019Hyperbaric cold storage: Pressure as an effective tool for extending the shelf-life of refrigerated mackerel (Scomber scombrus, L.)Otero, Laura ; Pérez-Mateos, Miriam ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; López Caballero, M. E. Artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Impact of the characteristics of fresh potatoes available in-retail on exposure to acrylamide: Case study for French friesMesías, Marta  ; Holgado, Francisca  ; Márquez Ruiz, Gloria ; Morales, F. J.  Artículo