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Firma en Digital.CSIC (*)
Delgado Andrade, Cristina
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Modificaciones Químicas en Alimentos Procesados (CHEMPROFOOD)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
cdelgado@ictan.csic.es
 
 
 
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Aceite de orujo de oliva, ventajas en la frituraMárquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Mesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
2openAccessSCIACRILAMIDARESTAURANTES.pdf.jpg2019Acrylamide content in French fries prepared in food service establishmentsMesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
3openAccessSCIACRILAMIDAPATATASINVIERNO.pdf.jpg2018Acrylamide content in French fries prepared in households: A pilot study in Spanish homesMesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
4openAccessacrysetti.pdf.jpg2021Acrylamide exposure from common culinary preparations in Spain, in household, catering and industrial settingsGonzález-Mulero, Lucía; Mesías, Marta CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID artículo
5openAccessacrylamide0719.pdf.jpg2019Acrylamide in biscuits commercialised in Spain: a view of the Spanish market from 2007 to 2019Mesías, Marta CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID artículo
6openAccessacrylacanteen.pdf.jpg2020Acrylamide in French fries prepared at primary school canteensMesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
7closedAccess13-Jan-2004The adsorption kinetics of 1-N-L-tryptophan–glycerol-ether surfactants at the air–liquid interface: effect of surfactant concentration and alkyl chain lengthDelgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Merchán, M. Dolores; Velázquez, M. Mercedes; Pegiadou, Sofía; Pérez, Lourdes CSIC ORCID; Infante, María Rosa CSICartículo
8openAccess124_OPEN_SCI_VEGGIE_CHIPS.pdf.jpg2019Alternative food matrices for snack formulations in terms of acrylamide formation and mitigationMesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Analysis of heat-damage indices in breakfast cereals: Influence of compositionRufián Henares, J. A.; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Application of a fast high-performance liquid chromatography method for simultaneous determination of furanic compounds and glucosylisomaltol in breakfast cerealsRufián Henares, J. A.; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
11openAccesshouseholdexposu.pdf.jpg2020Are household potato frying habits suitable for preventing acrylamide exposure?Mesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Assessing nutritional quality of milk-based sport supplements as determined by furosineRufián Henares, J. A.; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Jiménez Pérez, Salvio CSIC ORCID; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005Assessing the antioxidant activity of melanoidins from coffee brews by different antioxidant methodsDelgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Rufián Henares, J. A.; Morales, F. J. CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Assessing the antioxidant and pro-oxidant activity of phenolic compounds by means of their copper reducing activity CRAI methodRufián Henares, J. A.; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009>Assessing the Maillard reaction development during the toasting process of common flours employed by the cereal products industry>Rufián Henares, J. A.; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID artículo
16closedAccess2012Assessment of acrylamide intake of Spanish boys aged 11-14 years consuming a traditional and balanced dietDelgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Mesías, Marta CSIC ORCID ; Morales, F. J. CSIC ORCID ; Seiquer, Isabel; Navarro, María Pilarartículo
17openAccessUltraprocesados.pdf.jpg2020Association between heat-induced chemical markers and ultra-processed foods: A case study on breakfast cerealsMorales, F. J. CSIC ORCID ; Mesías, Marta CSIC ORCID ; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Characterization of commercial Spanish non-citrus juices: Antioxidant and physicochemical aspectsPastoriza, Silvia; Pérez-Burillo, Sergio; Delgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Rufián Henares, J. A.artículo
19openAccessComposition_and_functionality_of_bone_affected_by.pdf.jpg2013Composition and functionality of bone affected by dietary glycated compoundsDelgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Roncero Ramos, Irene; Carballo, José CSIC ORCID ; Rufián Henares, J. A.; Seiquer, Isabel; Navarro, María Pilarartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Dietary advanced glycosylation end-products (dAGEs) and melanoidins formed through the maillard reaction: Physiological consequences of their intakeDelgado Andrade, Cristina CSIC ORCID ; Fogliano, Vincenzoartículo