Firma en Digital.CSIC (*)
Herranz, Beatriz
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Calidad y funcionalidad de alimentos vegetales (BIOACTIVEG)
 
Categoría Profesional
Técnico Superior especializado de laboratorio
 
Especialización
Nutrición en la prevención y tratamiento de enfermedades. Biodisponibilidad, bioactividad y efectos fisiológicos de alimentos y sus constituyentes para la mejora de la calidad de vida
 
Email
beatriz.herranz@ictan.csic.es
 
 
 
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DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessGARC�A-D�EZ 2021_pre-print.pdf.jpg2021Acute supplementation with grapes in obese subjects did not affect postprandial metabolism: a randomized, double-blind, crossover clinical trialGarcía-Díez, Esther CSIC ORCID; Cuesta‐Hervás, Marta CSIC; Veses, Ana M. CSIC ORCID ; Alonso‐Gordo, Óscar; García-Maldonado, Elena CSIC ORCID; Martínez-Suárez, Miriam CSIC; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Vaquero, M. Pilar CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, Jara CSIC ORCIDartículo
2openAccessAssessment_Alvarez_Art2020.pdf.jpg11-may-2020Assessment of the miniature Kramer shear cell to measure both solid food and bolus mechanical properties and their interplay with oral processing behaviorÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Paniagua, Jaime; Herranz, Beatriz CSIC ORCID artículo
3openAccess9-oct-2018Association of plasma and urine viscosity with cardiometabolic risk factors and oxidative status. A pilot study in subjects with abdominal obesityHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, Jara CSIC ORCIDartículo
4openAccesscharcsensoproper.pdf.jpg2016Characterisation of chickpea flour-based gluten-free batters and muffins with added biopolymers: rheological, physical and sensory propertiesHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSIC; Jiménez, M. José CSIC; Fuentes, Raúl CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
5openAccesscharacdevelop.pdf.jpg2019Characterization of ethyl cellulose and beeswax oleogels and their suitability as fat replacers in healthier lipid pâtés developmentGómez Estaca, Joaquín CSIC ORCID; Herrero, Ana M. CSIC ORCID; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Jiménez Colmenero, Francisco CSIC ORCID; Cofrades, Susana CSIC ORCIDartículo
6openAccesscomparstorag.pdf.jpg2017Comparative study of pH and high pressure treatment on the viscoelastic properties of glucomannan gels after long-term frozen storageTovar, C. A.; Piñeiro, Lorena; Herranz, Beatriz CSIC ORCID artículo
7openAccesscomposalivino.pdf.jpg2021La composición de la saliva está relacionada con la percepción del aroma frutal de los vinosCriado, Celia CSIC ORCID; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Chaya, Carolina; Fernández-Ruiz, Virginia; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
8openAccesscorneheoproper.pdf.jpg2017Corn starch and egg white enriched gluten-free chickpea flour batters: physical, functional and rheological propertiesHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
9openAccessdevelopomace.pdf.jpg2022Development and physico-chemical characterization of healthy puff pastry margarines made from olive-pomace oilÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Cofrades, Susana CSIC ORCID; Pérez-Mateos, Miriam CSIC ORCID CVN ; Saiz, Arancha CSIC; Herranz, Beatriz CSIC ORCID artículo
10openAccessEffect of addition of human saliva on steady and viscoelastic rheological 1 properties of some commercial dysphagia-oriented products.pdf.jpg2021Effect of addition of human saliva on steady and viscoelastic rheological properties of some commercial dysphagia-oriented productsHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Criado, Celia CSIC ORCID; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
11openAccessEffect of alkalis.pdf.jpg2012Effect of alkalis on konjac glucomannan gels for use as potential gelling agents in restructured seafood productsHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Tovar, C. A.; Sólo de Zaldívar, M. Beatriz CSIC ; Borderías, A. Javier CSIC ORCID artículo
12openAccessglucomannan.pdf.jpg2017Effect of long-term frozen storage on the rheological properties of pressurized glucomannan gelsHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Piñeiro, Lorena; Borderías, A. Javier CSIC ORCID ; Tovar, C. A.artículo
13openAccesseffetasti.pdf.jpg2019Effect of saliva composition and flow on inter-individual differences in the temporal perception of retronasal aroma during wine tastingCriado, Celia CSIC ORCID; Chaya, Carolina; Fernández-Ruiz, Virginia; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
14openAccessendeggwhite.pdf.jpg2017End-product quality characteristics and consumer response of chickpea flour-based gluten-free muffins containing corn starch and egg whiteÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Jiménez, M. José CSIC; Canet, Wenceslao CSICartículo
15openAccess2012First steps in using glucomannan to make thermostable gels for potential use in mince fish reestructurationSólo de Zaldívar, M. Beatriz CSIC ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Borderías, A. Javier CSIC ORCID artículo
16openAccessfoods-12-02138-v2.pdf.jpg25-may-2023Functionality of puff pastry olive pomace oil-based margarines and their baking performanceÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Saiz, Arancha CSIC; Cofrades, Susana CSIC ORCIDartículo
17openAccessinfluenstabil.pdf.jpg2019Influence of fiber addition on white sauces made with corn starch: Effect on their freezing/thawing stabilityHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Martínez, Adrián; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
18openAccessinfluemul.pdf.jpg2018Influence of interfacial mechanisms on the rheology of creaming emulsionsHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Ridout, Michael J.; Wilde, Peter J.artículo
19openAccessinfluencgutmicro.pdf.jpg2018Influence of viscosity on the growth of human gut microbiotaTamargo, Alba ; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Laguna Cruañes, Laura CSIC ORCIDartículo
20openAccessInsightasting.pdf.jpg2022Insights on the effect of age and gender on in-mouth volatile release during wine tastingPérez-Jiménez, María CSIC ORCID; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Chaya, Carolina; Fernández-Ruiz, Virginia; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo