Firma en Digital.CSIC (*):
Herranz, Beatriz
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Calidad y funcionalidad de alimentos vegetales (BIOACTIVEG)
 
Categoría Profesional:
Técnico Superior especializado de laboratorio
 
Especialización:
Nutrición en la prevención y tratamiento de enfermedades. Biodisponibilidad, bioactividad y efectos fisiológicos de alimentos y sus constituyentes para la mejora de la calidad de vida
 
Email:
beatriz.herranz@ictan.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url):
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessAssessment_Alvarez_Art2020.pdf.jpg11-May-2020Assessment of the miniature Kramer shear cell to measure both solid food and bolus mechanical properties and their interplay with oral processing behaviorÁlvarez, M. Dolores  ; Paniagua, Jaime; Herranz, Beatriz  artículo
2openAccess9-Oct-2018Association of plasma and urine viscosity with cardiometabolic risk factors and oxidative status. A pilot study in subjects with abdominal obesityHerranz, Beatriz  ; Álvarez, M. Dolores  ; Pérez-Jiménez, Jara artículo
3openAccesscharcsensoproper.pdf.jpg2016Characterisation of chickpea flour-based gluten-free batters and muffins with added biopolymers: rheological, physical and sensory propertiesHerranz, Beatriz  ; Canet, Wenceslao ; Jiménez, M. José ; Fuentes, Raúl ; Álvarez, M. Dolores  artículo
4openAccesscharacdevelop.pdf.jpg2019Characterization of ethyl cellulose and beeswax oleogels and their suitability as fat replacers in healthier lipid pâtés developmentGómez Estaca, Joaquín ; Herrero, Ana M. ; Herranz, Beatriz  ; Álvarez, M. Dolores  ; Jiménez Colmenero, Francisco ; Cofrades, Susana artículo
5openAccesscomparstorag.pdf.jpg2017Comparative study of pH and high pressure treatment on the viscoelastic properties of glucomannan gels after long-term frozen storageTovar, C. A.; Piñeiro, Lorena; Herranz, Beatriz  artículo
6openAccesscorneheoproper.pdf.jpg2017Corn starch and egg white enriched gluten-free chickpea flour batters: physical, functional and rheological propertiesHerranz, Beatriz  ; Canet, Wenceslao ; Álvarez, M. Dolores  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Different additives to enhance the gelation of surimi gel with reduced sodium contentCando, Deysi ; Herranz, Beatriz  ; Borderías, A. Javier  ; Moreno Conde, Helena María artículo
8openAccessEffect of addition of human saliva on steady and viscoelastic rheological 1 properties of some commercial dysphagia-oriented products.pdf.jpg2021Effect of addition of human saliva on steady and viscoelastic rheological properties of some commercial dysphagia-oriented productsHerranz, Beatriz  ; Criado, Celia; Pozo-Bayón, Mª Ángeles  ; Álvarez, M. Dolores  artículo
9openAccessEffect of alkalis.pdf.jpg2012Effect of alkalis on konjac glucomannan gels for use as potential gelling agents in restructured seafood productsHerranz, Beatriz  ; Tovar, C. A.; Sólo de Zaldívar, M. Beatriz  ; Borderías, A. Javier  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of freezing and frozen storage on restructured FISH prototypes made withglucomannan and FISH minceSólo de Zaldívar, M. Beatriz  ; Herranz, Beatriz  ; Borderías, A. Javier  ; Tovar, C. A.artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of High Pressure and/or Temperature over Gelation of Isolated Hake MyofibrilsCando, Deysi ; Moreno Conde, Helena María ; Tovar, C. A.; Herranz, Beatriz  ; Borderías, A. Javier  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Effect of high pressure on reduced sodium chloride surimi gelsCando, Deysi ; Herranz, Beatriz  ; Borderías, A. Javier  ; Moreno Conde, Helena María artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Effect of high pressure treatment on the structural, mechanical and rheological properties of glucomannan gelsMoreno Conde, Helena María ; Herranz, Beatriz  ; Borderías, A. Javier  ; Tovar, C. A.artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Effect of high-pressure and/or microbial transglutaminase on physicochemical, rheological and microstructural properties of flying fish surimiHerranz, Beatriz  ; Tovar, C. A.; Borderías, A. Javier  ; Moreno Conde, Helena María artículo
15openAccessglucomannan.pdf.jpg2017Effect of long-term frozen storage on the rheological properties of pressurized glucomannan gelsHerranz, Beatriz  ; Piñeiro, Lorena; Borderías, A. Javier  ; Tovar, C. A.artículo
16openAccesseffetasti.pdf.jpg2019Effect of saliva composition and flow on inter-individual differences in the temporal perception of retronasal aroma during wine tastingCriado, Celia; Chaya, Carolina; Fernández Ruíz, V.; Álvarez, M. Dolores  ; Herranz, Beatriz  ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles  artículo
17openAccessendeggwhite.pdf.jpg2017End-product quality characteristics and consumer response of chickpea flour-based gluten-free muffins containing corn starch and egg whiteÁlvarez, M. Dolores  ; Herranz, Beatriz  ; Jiménez, M. José ; Canet, Wenceslao artículo
18openAccess2012First steps in using glucomannan to make thermostable gels for potential use in mince fish reestructurationSólo de Zaldívar, M. Beatriz  ; Herranz, Beatriz  ; Borderías, A. Javier  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015High pressure applied to frozen flying fish (Parexocoetus brachyterus) surimi: Effect on physicochemical and rheological properties of gelsMoreno Conde, Helena María ; Bargiela, Verónica; Tovar, C. A.; Cando, Deysi ; Borderías, A. Javier  ; Herranz, Beatriz  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Influence of alkali and temperature on glucomannan gels at high concentrationHerranz, Beatriz  ; Tovar, C. A.; Sólo de Zaldívar, M. Beatriz  ; Borderías, A. Javier  artículo