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Firma en Digital.CSIC (*)
Martín-Cabrejas, María A.
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos. Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Profesora Titular
 
Especialización
Las principales líneas de investigación que lleva a cabo son: Evaluación de componentes bioactivos y componentes de la pared celular involucrados en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante el procesamiento y almacenamiento; Revalorización de los subproductos de la industria alimentaria como fuentes de ingredientes alimentarios funcionales; Identificación de melatonina en matrices alimentarias y estudio de su influencia en el estrés oxidativo.
 
Email
maria.martin@uam.es
 
 
 
 

Refined By:
Palabras Clave:  Coffee by-products

Resultados 1-7 de 7.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessbiorefinerynutraceuticals.pdf.jpg2023Biorefinery and stepwise strategies for valorizing coffee by-products as bioactive food ingredients and nutraceuticalsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
2openAccesscoffeeworld.pdf.jpg2022Coffee by-products as sustainable novel foods: Report of the 2nd international electronic conference on foods—“future foods and food technologies for a sustainable world”Lachenmeier, Dirk W.; Schwarz, Steffen; Rieke-Zapp, Jörg; Cantergiani, Ennio; Rawel, Harshadrai; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Martuscelli, Maria; Gottstein, Vera; Angeloni, Simoneartículo
3openAccessexploringdigestion.pdf.jpg2023Exploring the potential of phenolic compounds from the coffee pulp in preventing cellular oxidative stress after in vitro digestionCañas, Silvia CSIC ORCID; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Martín-Trueba, María CSIC; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID artículo
4openAccessphenolpathway.pdf.jpg2019Phenolic compounds from coffee by-products modulate adipogenesis-related inflammation, mitochondrial dysfunction, and insulin resistance in adipocytes, via insulin/PI3K/AKT signaling pathwaysRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
5openAccessrelationvitro.pdf.jpg2019Relationship of the phytochemicals from coffee and cocoa by-products with their potential to modulate biomarkers of metabolic syndrome in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
6openAccessrevalorizcompou.pdf.jpg2021Revalorization of coffee husk: Modeling and optimizing the green sustainable extraction of phenolic compoundsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Taladrid, Diego CSIC ORCID CVN; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
7openAccessunderconditi.pdf.jpg2022Understanding the gastrointestinal behavior of the coffee pulp phenolic compounds under simulated conditionsCañas, Silvia CSIC ORCID; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Ferreras-Charro, Rebeca; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo